BACKSTORY

Οι νέες μεγάλες business της Google στην Ελλάδα - Οι μάχες για τα λιμάνια - Attica bank: Τα ίδια…

23-09-2022 | 07:01
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι νέες μεγάλες business της Google στην Ελλάδα - Οι μάχες για τα λιμάνια - Attica bank: Τα ίδια…

Δεν ξέρω αν θα καταλήξει η Attica Bank εγώ πάντως δίνω μικρές ελπίδες όπως μικρές ελπίδες έδινα πάντοτε. Προσωπικά πιστεύω πως και την άλλη εβδομάδα τα ίδια θα λέμε και θα γράφουμε με την πλευρά της Ellington να έχει δεύτερες και τρίτες σκέψεις και να αναζητά τρόπους διαφυγής από τις σκέψεις της και όχι μόνον... Και σημειωτέον πηγαίνει πακέτο με τους Μηχανικούς οι οποίοι πλήρωσαν, έμαθαν και συμμαχούν με κάποιους που ξέρουν τη δουλειά.

Νέες επενδυτικές ανακοινώσεις από έναν ακόμα αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό αναμένονται στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για την Google, η οποία εδώ και καιρό πληροφορούμαστε ότι σχεδιάζει σημαντικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Στην εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να παραστεί και ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο για τα σχέδια που φημολογούνται ότι θα ανακοινωθούν, αφενός μπορεί να σχετίζονται με προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης και επιχειρηματικότητας κι αφετέρου και με τον πολλά υποσχόμενο τομέα των δεδομένων και της αποθήκευσης ή μεταφοράς αυτών.

Να θυμίσουμε άλλωστε ότι η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται ήδη με την Sparkle, έναν από τους μεγάλους παγκόσμιους παρόχους τηλεπικοινωνιών λύσεων IP, Data Cloud, Data Center, Mobile & Voice, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, για την ανάπτυξη υποβρύχιων καλωδιακών υποδομών. Πιο συγκεκριμένα, Google και Sparkle συνεργάζονται για την ανάπτυξη των υποβρύχιων καλωδίων δεδομένων που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή (Blue Submarine Cable System). Το Blue θα συνδέει την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ το Raman θα συνδέει την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τζιμπουτί, το Ομάν και την Ινδία.

Θεατές διεθνούς μπαράζ ανόδου επιτοκίων παρακολουθούμε στις οθόνες μας... Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρωταγωνίστησαν και πάλι σε μια προσπάθεια να τιθασευτεί ο πληθωρισμός. Στην τρίτη διαδοχική αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης θυμίζουμε ότι προχώρησε προχθές η FED και τα επιτόκια κινούνται πλέον στο εύρος του 3% με 3,25%. Τα επιτόκια κατά εκτιμήσεις στις ΗΠΑ θα φθάσουν κοντά στο 4,5% στο τέλος της χρονιάς.

Στην έβδομη διαδοχική αύξηση επιτοκίων, στο 2,25% από 1,75%, προχώρησε χθες η Τράπεζα της Αγγλίας. Στην Ιαπωνία με αμετάβλητα τα επιτόκια η κυβέρνηση πουλάει δολάρια για να στηρίξει το νόμισμα.

Όλα αυτά μόνον θετικά δεν προμηνύουν. Το υψηλό κόστος του χρήματος θα δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες στην οικονομία. Πέραν αυτού στην Ευρώπη τα επιτόκια είναι ακόμα χαμηλά σε σχέση με τα αμερικάνικα και αυτό σημαίνει ότι το Ευρώ θα δεινοπαθήσει έναντι του δολαρίου. Και μπορεί να ενισχυθούν οι εξαγωγές αλλά το τέρας του πληθωρισμού δύσκολα θα αντιμετωπιστεί μέχρι να αυξηθούν τα επιτόκια εν μέσω υφεσιακής κατάστασης που μπορεί να φέρουν ντόμινο. Δύσκολη η άσκηση και δεν έχω πειστεί ότι έχει βρεθεί το φάρμακο από την ΕΚΤ.

Οι δύο, από τους τέσσερις διεκδικητές που είχαν φτάσει ως την τελική φάση για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης υπέβαλαν τελικά οικονομικές προσφορές. Πρόκειται για την κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTSALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και την LIBERTY PORT HOLDINGSΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT. Τελικά, δεν έδωσαν προσφορά η κοινοπραξία Cameron SA-Goldair Cargo AE-Bollore Africa Logistics και ο ΟΛΘ.

Μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε εκπροσώπους των δύο κοινοπραξιών τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 να παραστούν κατά την αποσφράγιση των Φακέλων Α που περιλαμβάνονται στις υποβληθείσες Προσφορές. Όσον αφορά στη διαδικασία για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπως ανέφερε και προχτές το insider.gr, οι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν βελτιωμένη προσφορά. Υπενθυμίζεται ότι στη διαδικασία συμμετέχουν οι Attica Group, Grimaldi – Minoan και ΟΛΘ.

Για να μην το ξεχάσω… Εγώ δεν πιστεύω ότι η ΑΑΔΕ δεν έχει καταλήξει ακόμα για μια καταγγελία υπερτιμολογήσεων σε εισηγμένη που έχει γίνει εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Όπως δεν πιστεύω ότι συμβαίνουν αυτά σε εισηγμένες εταιρείες. Πέραν τούτου έχω να δηλώσω ότι εξώδικο με ενδιαφέρον προσγειώθηκε χθες σε μεγάλη ελεγκτική εταιρεία.

Διευθυντής επικοινωνίας ευρύτερα του ομίλου Winex, συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη και του νυν CEO της Intrakat, Αλ. Εξάρχου, αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Τσαπρούνης ο οποίος ασφαλώς πρωταγωνιστεί σε μία πολύ ηχηρή μεταγραφή! Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Βεβαίως, η Winex είναι μεγαλομέτοχος στην Intrakat. Όσον αφορά πάντως «στενά» την κατασκευαστική, φαίνεται πως παραμένει και η υπεύθυνη επικοινωνίας κα Ιωάννα Παπαβασιλείου. Όσο για την θέση του κ. Τσαπρούνη στη Wind-Nova, πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση θα καλυφθεί εκ των έσω με την έμπειρη Αγγελική Ελευθερίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:20

Γλυκό γαλλικό ψωμί πριν τους Ολυμπιακούς - Μανιάτης για το ρεύμα - Βάιος Γκανής για το αγροτικό και Κασσελάκης για το τραπεζικό

07:18

Συμβουλές ανακούφισης από ηλιακό έγκαυμα

07:12

Στο «σφυρί» το σμόκιν του Μάρλον Μπράντο από τον «Νονό»: Πόσα μπορεί να «πιάσει»

07:10

Φορολογικές δηλώσεις: Σενάριο μικρής παράτασης στο τραπέζι του ΥΠΕΘΟ

07:04

Εκπλήξεις από το digital της ΕΤΕ - Σήμερα κληρώνει για Eurobank - Ισραηλινό ενδιαφέρον για ελληνική εταιρεία

23:52

Ιράκ: Εκτέλεση δι' απαγχονισμού 10 ανδρών που είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή στον ISIS

23:35

Ρωσία: Κάθειρξη 6,5 ετών στην ρωσοαμερικανίδα δημοσιογράφο Αλσού Κουρμάσεβα

23:28

Καμάλα Χάρις: 81 εκατ. δολάρια έχει συγκεντρώσει ήδη η προεκλογική της εκστρατεία

23:21

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για το ψηφιακό σχολείο

23:08

Τεχνολογική επαναφορά στην Wall Street - Ράλι 4% για την Nvidia

22:57

Γαλλία: Ο Μακρόν επαινεί το «θάρρος και το αίσθημα καθήκοντος» του Μπάιντεν

22:43

Πετρέλαιο: Παρέμεινε σε χαμηλό 5 εβδομάδων η τιμή

22:42

Η Boeing έκλεισε deal πώλησης 50 αεροσκαφών στην Korean Air και ως 20 Dreamliners στην JAL

22:26

Γερμανία: Μόνο το 1/3 των μελών του SPD θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την καγκελαρία ο Σολτς

22:11

Γιατί ο κόσμος δεν αλλάζει πια το ίδιο συχνά κινητό; Τι λέει ο CEO της Verizon

21:52

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης αναχαίτισαν τάνκερ συμφερόντων ΗΑΕ

21:35

Γάζα: Τουλάχιστον 70 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινές επιθέσεις στη Χαν Γιούνις

21:18

Ενθουσιώδης στήριξη της Νάνσι Πελόζι στην Καμάλα Χάρις

21:16

Χτύπημα Μπορέλ σε Όρμπαν: Στις Βρυξέλλες κι όχι στη Βουδαπέστη η Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ

21:11

Κάμαλα Χάρις: Απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν

20:47

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι λεπτές «πράσινες ισορροπίες» και ο ρόλος της Μελόνι

20:28

Κασσελάκης: «Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα» η Attica Bank

20:20

Βρετανία: Ο Τζο Μπάιντεν έκανε το ΝΑΤΟ «πιο ισχυρό», δηλώνει ο Κιρ Στάρμερ

20:12

AVE: Από 24/7 η διαπραγμάτευση των 2.360.000 νέων μετοχών μετά την ΑΜΚ

20:04

Δράμα: Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο όρος Φαλακρό - Βελτιωμένη η εικόνα

19:52

Κυρανάκης για κυβερνοεπιθέσεις: Η βάση δεδομένων του Ελληνικού Κτηματολογίου δεν παραβιάστηκε

19:45

ΑΑΔΕ: Yποχρέωση άμεσης διασύνδεσης σε περίπτωση αντικατάστασης ταμειακού συστήματος ή/και POS

19:40

Σδούκου: Οι επιστροφές που ζητούνται από ΜμΕ για τις επιδοτήσεις ρεύματος που έλαβαν, αφορά μόλις το 1,8 ‰

19:33

«Αποτύχαμε», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Secret Service σχετικά με την επίθεση εναντίον του Τραμπ

19:25

Δ. Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία - Δούκας: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»