INSIDE OUT

Στο Κόκκινο μετά το Συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι λέει ο Λιβάνιος - Το ψάρι του Χαρδαλιά

20-04-2022 | 07:45
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Κόκκινο μετά το Συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι λέει ο Λιβάνιος - Το ψάρι του Χαρδαλιά

Σοκ και δέος από την ακαριαία απομάκρυνση Ξυδάκη από την διεύθυνση του «Κόκκινο 105,5». Δυο ημέρες μετά το τέλος του 3ου Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ, το δίδυμο Δρόσος-Αρβανίτης (Λευτέρης, όχι ο Κώστας), που έχει αδιαμεσολάβητη γραμμή με τον Πρόεδρο Αλέξη όπως αφήνει να εννοηθεί, καρατομεί με συνοπτικές διαδικασίες τον πρώην υπουργό και βουλευτή. «Ποια σκοπιμότητα επέβαλε να υπάρξει αυτή η λυπηρή εξέλιξη την επομένη του Συνεδρίου και πριν εκλεγούν τα νέα όργανα του κόμματος;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Φίλης, ενώ ένας χαμός από στελέχη και απλά μέλη έγινε στα σόσιαλ.

Τι ακολουθεί;

Η σφαγή του Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος όχι μόνο θεωρείται «προεδρικός», αλλά ήταν κι από τα πρόσωπα που σηματοδότησαν την διεύρυνση του κόμματος παλαιότερα, προκάλεσε ανατριχίλες γι’ αυτά που έρχονται στα κομματικά ΜΜΕ. Από την άλλη ουδείς μπορεί να καταλάβει το γιατί. Μια εξήγηση είναι ότι ως αυτόνομη προσωπικότητα ίσως πλήγωσε τον έμφυτο σταλινογκεμπελισμό ορισμένων βασιλικότερων του βασιλέως εντός του κομματικού μικρόκοσμου. Μια άλλη ότι δεν ήθελε να είναι στο τιμόνι γι’ αυτά που θ ’ακολουθήσουν: πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, μειώσεις μισθών και θέσεων εργασίας; Ένα πρόγραμμα-οδοστρωτήρας με στόχο να γίνουν οικονομικά βιώσιμα τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι δυνατόν το κόμμα που καλεί την κυβέρνηση ν’ ανεβάσει τον κατώτατο στα 800 ευρώ, και περνάει γενεές δεκατέσσερις τον Κυριάκο για την ακρίβεια κι ότι δεν κάνει κάτι να στηρίξει τα εισοδήματα που τα έχει εξαερώσει ο πληθωρισμός, να τα κάνει αυτά;

Στο Στέκι

Να ένα πρόβλημα που δεν έχει ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης. Κομματικά ΜΜΕ εννοώ. Προς το παρόν τον απασχολεί εάν το κόμμα θα το πει ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ή «Δημοκρατική Παράταξη». Στην καρδιά του μιλάει το ΠΑΣΟΚ σκέτο, αλλά έχει θεματάκια. Καταρχήν είναι το χρεωμένο ΑΜΦ. Επίσης το brand μιλάει στην καρδιά των άνω των 60 κυρίως. Δεν ξέρω αν ρώτησε την γνώμη του πασίγνωστου εκδότη από την Κρήτη και του διευθυντή καθημερινής απογευματινής εφημερίδας του ίδιου ομίλου με τους οποίους απολάμβανε χθες βράδυ θαλασσινές λιχουδιές σε γνωστό ψαροφαγάδικο του Γαλατσίου. Σήμερα πάντως θα βρεθεί στο ΣΕΦ για να παραδώσει βοήθεια στην Ουκρανία εκ μέρους του κόμματος.

Το ψάρι του Χαρδαλιά με Οννεδίτες

Ψάρι στο Υπερωκεάνειον με παλιούς Οννεδίτες, (Νέζης , Κουλιζάκος, Κουκουλομάτης, Τσούχλος, Καραπαναγιώτης, Μανωλάκος, Λεουτσάκος, Νταβώνης) απόλαυσε και ο Χαρδαλιάς. Στο τραπέζι νηστίσιμα, σε μερικά ποτηράκια ουζάκι. Στην κουβέντα όλα τα σενάρια επί τάπητος για τις επόμενες εκλογές. Εκεί να δεις! Δε νομίζω πάντως να τους ξεκαθάρισε αν θα κατέβει Νότια, θα πάει για Περιφέρεια ή η καρδιά του θέλει Βρυξέλλες.

Νίκος πιέζει Νίκο

Υπάρχουν και δυσκολότερα για άλλους Νίκους πάντως. Η πίεση να αποφασίσει εάν θα πάει με ΝΔ ή με ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που χρειαστούν τα πασοκικά κουκιά για σχηματισμό κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές είναι ήδη μεγάλη για Ανδρουλάκη. Φαντάσου να την δεχόταν και σε πρώτο πρόσωπο στην Βουλή. Ενώ τώρα; Ας είναι καλά το μαξιλαράκι Κατρίνης. Μέχρι κι ο Μπίστης τον πιέζει.

Τι έλεγε ο Κύρκος

«Ο Λεωνίδας Κύρκος έλεγε ότι τις κρίσιμες στιγμές καθένας κρέμεται από το ποδαράκι του. Έφτασε μια τέτοια στιγμή για το ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η πεμπτουσία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ήταν η επιβεβαίωση - με ομόφωνη απόφαση των συνέδρων- της πρόσκλησης του Αλέξη Τσίπρα στις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις για την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης από την κάλπη της απλής αναλογικής. Όλα τα άλλα είναι τριτεύοντα, για παραπολιτική φιλολογία τριών ημερών. Και δεν μπορεί πλέον πειστικά, ούτε για τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, η ηγεσία του να πετάει την μπάλα έξω» γράφει ο Νίκος Μπίστης. Η τακτική Τσίπρα «καλώ σε συμπόρευση» τις δυνάμεις τις αριστεράς μπορεί να του βγήκε το ’10-’15. Δε σημαίνει όμως ότι θα του βγαίνει πάντα.

Τι λέει ο Λιβάνιος

Ο άνθρωπος του Προέδρου για τις δημοσκοπήσεις εκτιμά πως δεν έχει αυξηθεί πολύ το όριο της αυτοδυναμίας, ενώ, σε αντίθεση με τη βεβαιότητα Σκανδαλίδη, θεωρεί πρακτικά αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Όπως είπε (ΣΚΑΪ), δεν το βλέπει καθόλου. Μάλιστα ο νόμος που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, και με τον οποίο θα γίνουν υποχρεωτικά οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, «είναι τόσο αναλογικός, που μόνο μια φορά ο Ανδρέας θα είχε αυτοδυναμία! Ούτε ο Καραμανλής, ούτε άλλοι, ούτε και με 47% δεν θα μπορούσαν να έχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, εάν εφαρμόζονταν αυτό το σύστημα». Ειδικά για την πιθανότητα συνεργασιών ο Θοδωρής Λιβάνιος σημείωσε πως οι πολίτες αποφασίζουν, υπάρχουν συνταγματικές επιταγές, και στο δια ταύτα, κανείς δεν παντρεύεται με το ζόρι.

Στη Σαλαμίνα

Στο τόσο αγαπητό μου νησί, εκεί που έγινε η θρυλική ναυμαχία και οι Έλληνες κατατρόπωσαν τους Πέρσες, βρέθηκε χθες ο Πρωθυπουργός.

Πήγε με τις γνωστές «παντόφλες» τα μικρά φέρυ που εκτελούν το Πέραμα-Παλούκια, μετά την επίσκεψη στη Ρεβυθούσα. Δίπλα του δεν τον άφησε λεπτό από τα μάτια του ο Γιάννης Τραγάκης, που ναι, θα ξαναείναι υποψήφιος στη Β' Πειραιά.

Στο νησί, που ζει σε μια δική του εποχή, τρυφερή στιγμή, ένα λουλούδι, που του έδωσε μια ντροπαλή μικρούλα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:28

Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα νικήσει «πιο εύκολα» την Κάμαλα Χάρις από τον Μπάιντεν

23:24

Alphabet: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις έσοδα και κέρδη β' τριμήνου

23:12

Wall Street: Ήπια πτώση πριν από Alphabet κα Netflix

23:04

Μακρόν: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι μοναδικοί»

22:58

Βουλή: Κυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης για τη χρήση χώρων εντός του λιμένα Ηρακλείου

22:45

Τέλος στο «κόκκινο 4 στα 4» έβαλε ο χρυσός

22:27

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 32 εκατ. ευρώ

22:09

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,3 εκατ. ευρώ

21:53

Σε χαμηλό 6 εβδομάδων το πετρέλαιο

21:37

Μπαχτσελί: «Αγένεια, δειλία και ανόθευτη θρασύτητα» έδειξε η στάση του Δένδια στην Κύπρο

21:24

Τριαντόπουλος: Μέχρι τώρα 12.661 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν την προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής

21:16

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μενέντεζ θα παραιτηθεί στις 20 Αυγούστου, μεταδίδουν ΜΜΕ

21:06

Αρνητικός στον κορονοϊό ο Τζο Μπάιντεν

20:56

Νέα κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ - Μήνυμα Κασσελάκη: «Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου, να φύγει»

20:44

Alpha Bank: Ο Λ. Παπαγαρυφάλλου αναλαμβάνει καθήκοντα Deputy CEO και ο Β. Κοσμάς Chief Financial Officer

20:33

LVMH: Κάτω από τον πήχη τα έσοδα σε 2ο τρίμηνο και 1ο εξάμηνο - Χαμηλώνει ρυθμούς ο κλάδος μόδας

20:24

Φωτιά στην Καβάλα - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

20:15

Βορίδης: Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό που έγινε στο Μάτι

20:05

Αναβάθμιση των κερδών το 2024 από Philip Morris

19:54

Διάγγελμα Μπάιντεν την Πέμπτη - Σύντομα ο νέος επικεφαλής της Μυστικών Υπηρεσιών

19:43

Crowdstrike: Όταν ένα απλό bug προκαλεί παγκόσμιο χάος, ανυπολόγιστες ζημιές και δείχνει το δρόμο για ρύθμιση

19:41

Σε τροχιά υλοποίησης το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

19:39

Πατέλης: Χωρίς τη συμφωνία Attica - Παγκρήτιας θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων

19:32

Νοσοκομεία: Ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών 

19:20

Έλον Μασκ: Η woke κουλτούρα σκότωσε τον γιο μου - Θα την καταστρέψω

19:10

Νέα μικρή άνοδος στις ευρωαγορές - Κατρακύλα 7,73% για Porsche

19:00

Eurobank: Οι αποφάσεις της τακτικής γενικής συνέλευσης - Πώς θα διανεμηθεί το μέρισμα

18:57

Παπαθανάσης για λιμάνι Σούδας: Εκσυγχρονίζεται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

18:55

Πυροσβεστική: 62 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

18:54

Γεωργιάδης: Έχουμε συνεργατική σχέση με τους γιατρούς - Δεν θέλουμε πόλεμο μαζί τους