INSIDE OUT

Βάστα Μενέντεζ - Τα θεσμικά του Κυριάκου - Το 2ο milestone του Αλέξη

14-11-2022 | 07:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βάστα Μενέντεζ - Τα θεσμικά του Κυριάκου - Το 2ο milestone του Αλέξη

Γι’ αυτό τον αγαπώ. Ο Γερουσιαστής Bob Menendez θα παραμείνει Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, προκαλώντας εγκεφαλικά στον Ερντογάν ακόμα δύο χρόνια. Crystal clear. Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι έδωσαν την Γερουσία και πάλι στους Δημοκρατικούς, δίνοντας μεγάλη ανάσα στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται σε θέση άμυνας εδώ και δεκαετίες χωρίς πόλεμο. Μια Ελλάδα, η οποία σε εκατό χρόνια από τώρα, θα έχει μόλις 6 εκατομμύρια Έλληνες πληθυσμό.

Όμως αυτά μοιάζουν ασήμαντα για το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Ειδικά για την αντιπολίτευση που θα μπορούσε να πιέσει, να προτείνει και να στριμώξει.

Τα γαλλικά του Αλέξη

Η αξιωματική αντιπολίτευση ειδικά, επικεντρώνει αλλού. Όλοι ψάχνουν να βρουν τι μύγα τσίμπησε τον Αλέξη σχεδόν ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία, και αφού αυτή πέρασε και από την Βουλή, κι αποφάσισε να επισκεφτεί τον Γάλλο πρέσβη και να θέσει ζήτημα επαναδιαπραγματευσης της. Έχει θέμα timing; Υπάρχει κάτι άλλο; Η επίσκεψη τράβηξε την προσοχή τουρκικών ΜΜΕ, όπως η τουρκική διαδικτυακή ειδησεογραφική σελίδα Gündeme Dair Her Şey, που μεταδίδει νέα από τη διεθνή αμυντική βιομηχανία.

Υπενθυμίζω ότι ο Συριζα ήταν υπέρ του να πάρουμε 18 Rafale , αλλά διαφώνησε στα επιπλέον 6 και γι’ αυτό καταψήφισε. Μια πρόχειρη απάντηση είναι πως σε επτά μήνες έχουμε εκλογές. Ότι κι αν είναι, θα φανεί πάντως. Η Κουμουνδούρου κάνει αντιπολίτευση στη μοναδική ευρωπαϊκή χώρα (Γαλλία), που δεσμεύτηκε έμπρακτα να συνδράμει αμυντικά την Ελλάδα εάν χρειαστεί, κι αυτό δείχνει πολλά.

Ομιλία στις 18:00

Ο Κυριάκος θα μιλήσει απόψε στις 18:00 στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, δηλαδή στην αφρόκρεμα του κόμματος: τους πρώην Προέδρους της (Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς), τους βουλευτές, δημάρχους και Περιφερειάρχες, εκπροσώπους φορέων, και εκλεγμένους στους συνέδριο. Κεντρικό σημείο της ομιλίας η εμμονή στην θεσμική θωράκιση της χώρας. Η νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση χρήσης λογισμικού παρακολούθησης στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί ακόμα και σήμερα για διαβούλευση.

Έρχεται

Εν τω μεταξύ αυτή την εβδομάδα επιτέλους ο Πρωθυπουργός θα’ ρθει Δελφούς. Άργησε νομίζω να ριξει τα μούτρα του και να μου ζητήσει χρησμό. Μαζί του θα είναι η πολυτάλαντη υπουργός Πολιτισμού, αυτή η δαιμόνια η Μενδώνη που της κάνει βουντού σύσσωμη η αντιπολίτευση γιατί βρίσκει λύσεις σε προβλήματα. Ο λόγος της επίσκεψης είναι μια σημαντική εκδήλωση της Unesco. Όμως με τα λόγου γνώσεως σας λέω θα με επισκεφτεί. Τον περιμένω πως και πως στο εγκυρότερο Μαντείο της οικουμένης.

Το 2ο milestone του Αλέξη

Την ώρα που ο Κυριάκος θα είναι στο Μαντείο, ο Αλέξης θα βιώνει το 2ο milestone του για το 2022: την επέτειο από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Υπενθυμίζω πως το 1ο ήταν η απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το 3ο η ψήφιση του Προϋπολογισμού στην Βουλή. Το 1ο πάντως δεν ενθουσίασε τα πληθη στην Κουμουνδούρου. Όχι ότι δεν έκαναν το καθήκον τους τα στελέχη, αλλά γέμισαν οι δρόμοι με εξηντάρηδες, κάνοντας τους πενηντάρηδες να μοιάζουν σφριγηλή νεολαία. Γέρασε το κίνημα.

Χαρά στο Αργοστόλι

Αντιθέτως μεγάλη ήταν η χαρά του Συριζα Αργοστολίου καθώς σε κομματική εκδήλωση έλαβαν μέρος όλες οι δυνάμεις του νησιού: και οι νυν (Αφροδίτη Θεοπεφτάτου), και οι πασοκικής καταγωγής (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου), και οι επόμενες (Νίκος Φαραντούρης, υποψήφιος βουλευτής). Υπό την σκέπη του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, μαζεύτηκαν αρκετοί κεφαλλονίτες του Συριζα στην εκδήλωση, την οποία τίμησε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αττικής. Βουλευτής Βορείου τομέα Αττικής είναι και η Μαριλίζα, αλλά ταυτόχρονα είναι και κεφαλλονίτισσα. Από την στιγμή που η Θεοπεφτάτου τα βρήκε με τον Φαραντούρη πάντως, στο νησί υπάρχει αριστερή ηρεμία.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Μαρινάκης στην ΚΕ ΟΝΝΕΔ: Να συμμετάσχουν οι νέοι ενεργά στην πολιτική ζωή και να αναζητούν την αλήθεια

23:38

Επίσκεψη της υπ. Τουρισμού στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα Ημαθίας

23:16

Γεραπετρίτης: Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΣΑ του ΟΗΕ σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη του διπλωματικού αποτυπώματος της χώρας στη διεθνή σκηνή

22:47

Επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Δράμα

22:40

Πιστόριους: Δεν θα υποταχθούμε στις ορέξεις Τραμπ

22:19

Χαρακόπουλος: Παραβρέθηκε στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Συνέλευσης στη Ρώμη

21:49

ΗΠΑ: Επαναπατρισμός στην Ελλάδα αττικού μελανόμορφου ληκυθίου από το Μουσείο Glencairn, παρουσία της Λ. Μενδώνη

21:20

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 31χρονου που πραγματοποιούσε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

21:02

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι θα δράσει με αποφασιστικότητα για να φέρει πίσω όλους τους ομήρους

20:57

Ιταλία: O πάπας Φραγκίσκος αντιμετώπισε κρίση άσθματος, επιδεινώθηκε η κατάστασή του

20:28

Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στο Αμβούργο - Πορεία νεοναζί στο Βερολίνο

20:23

Δούκας: Η Αθήνα αλλάζει με τη συμμετοχή των νέων της πόλης

19:58

Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι στη Μιλούζ - Σε λίστα ως «επικίνδυνος για τρομοκρατία» ο Αλγερινός δράστης

19:44

Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

19:38

Τουρκία: Στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις με τον Χακάν Φιντάν ο Σεργκέι Λαβρόφ

19:05

Ρεύμα: 14 πάροχοι συνεπείς στην καταβολή των ρυθμιζόμενων χρεώσεων

19:00

Berkshire Hathaway: Αύξηση 71% στα λειτουργικά κέρδη το Δ' τρίμηνο και ρεκόρ ρευστότητας

18:31

Η Ελλάδα υποδέχεται τον Κρίστοφερ Νόλαν για τα γυρίσματα της ταινίας «Η Οδύσσεια»

18:25

Συνεδριάζουν οι Επιτροπές για τη σεισμική δραστηριότητα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

18:14

Ουκρανία: Στάρμερ και φον ντερ Λάιεν επιμένουν στην ανάγκη για μια «δίκαιη και διαρκή ειρήνη»

18:03

Κουτσούμπας: Ο λαϊκός παράγοντας, καταλύτης των εξελίξεων για τη δικαίωση

17:44

Πακέτο βοήθειας 20 δισ. ευρώ για το Κίεβο ετοιμάζει η ΕΕ

17:33

Ξεκινάει εκ νέου ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας

17:13

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι

17:00

Σούπερ μάρκετ: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο ράφι – Τι θα ισχύσει για τις προσφορές

16:55

Ζελένσκι: «Δεν είναι έτοιμος» να υπογράψει συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τα ορυκτά της χώρας του

16:49

Μακρόν: Θα πει στον Τραμπ ότι οι σύμμαχοι «δεν πρέπει να κάνουν ο ένας τον άλλον να υποφέρει με δασμούς»

16:39

Γερμανία: Η ΥΠΕΣ προαναγγέλλει απέλαση του δράστη της χθεσινής επίθεσης «κατευθείαν από την φυλακή»

16:34

Τραμπ: Καλεί τον Μασκ να είναι πιο επιθετικός στις περικοπές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

16:26

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο Γ. Γεραπετρίτης