INSIDE OUT

Τα νερά του Πολάκη απάντηση στα νερά της Έφης - 50 χρόνια Παπαδημούλης στην Αριστερά - Τι παίζει με τα ΑΣΚΙ;

19-09-2023 | 07:08
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νερά του Πολάκη απάντηση στα νερά της Έφης - 50 χρόνια Παπαδημούλης στην Αριστερά - Τι παίζει με τα ΑΣΚΙ;

Βυθίζομαι στα μπλε νερά του Παύλου του Πολάκη και δεν το κρύβω, θέλω να μείνω εκεί για πάντα. Μόνο που για τον αψύ βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, όλα είναι μήνυμα. Πολιτικό μήνυμα. «Εμείς μόνα σε πεντακάθαρα Νερά κολυμπάμε... και θα συνεχίσουμε και την άλλη Κυριακή!

Άλλοι τσαλαβουτούσανε στα θολά νερά της σιωπής, της ηπιότητας-μετριοπάθειας-να μην τρομάξουμε τους κεντρώους και τελικά της μη αντιπολίτευσης!!», έγραψε στα σόσιαλ και για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για τον αποδέκτη του, υπήρξε και υστερόγραφο.

«Υγ Δηλαδή μας είπε πως το 46-47% που ψήφισε Κασσελάκη σήμερα δεν ξέρει από πολιτική και είναι θολό!!!

Η αλαζονεία θα πληρωθεί διπλή την άλλη Κυριακή» κατέληξε ο κ. Πολάκης προς την υποψήφια Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Ποιοι ψηφίζουν

Πριν βουτήξω κι εγώ στα νερά της Κουμουνδούρου, θέλω να ενημερώσω τα περίπου 40.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ενώ είχε το δικαίωμα να ψηφίσουν, δεν προσήλθαν προχθές, ότι μπορούν να το κάνουν αρκεί να στείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους στην ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) μέχρι τις 18:00 αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Για την ακρίβεια πρέπει να στείλουν στο [email protected] τα εξής στοιχεία:

1. Ονοματεπώνυμο

2. Πατρώνυμο

3. Έτος Γέννησης

4. Email

5. Κινητό Τηλέφωνο

ή

Ειδικός Εκλογικός Αριθμός

Το εκλογικό σώμα της Κυριακής μπορεί ν’ αλλάξει, ενώ η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ προκάλεσε ήδη την οργισμένη αντίδραση Πολάκη. Λεπτομέρεια με μικρή σημασία: Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε Ευκλείδη στην τρίτη θέση αντί του Νίκου Παππά.

Δίπλα στον Κασσελάκη

Ο νικητής του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών πέρασε ένα όμορφο πρωινό την επομένη. Μαζί με τον σύντροφό του Τάιλερ, και την σκυλίτσα τους Φάρλι, πήρε φρέντο εσπρέσο σκέτο, απόλαυσε την βόλτα, πήγε γυμναστήριο και μετά συναντήθηκε με το επιτελείο. Σήμερα ανεβαίνει Τρίκαλα και Καρδίτσα για πλημμύρες. Θα πάει και στο χωριό-φάντασμα πλέον, Μεταμόρφωση. Εν τω μεταξύ σιγά σιγά αυξάνεται ο αριθμός στελεχών και βουλευτών που παίρνουν θέση εν όψη του β’ γύρου: δίπλα στον Πέτρο Παππά του Κιλκίς, την Δώρα Αυγέρη που δεν εξελέγη, την Θ. Τζάκρη και φυσικά το ναύαρχο Αποστολάκη, στέκονται και ο Γιώργος Τσίπρας, Π. Κουρουμπλής, Άννα Βαγενά, Ραλλία Χρηστίδου, Γ. Μουζάλας, Θάνος Μωραΐτης και άλλοι. Η παράσταση νίκης του Κας είναι ισχυρή, ανεξαρτήτως εάν προσέλθουν στις κάλπες και όσοι προλάβουν να επικαιροποιήσουν στοιχεία μέχρι αύριο τ’ απόγευμα. Επίσης το σκέφτεται και η Έλενα Ακρίτα.

Να γίνει debate

Την ιδέα του ξεχασμένου debate μεταξύ των δύο πλέον υποψηφίων επανέφερε χθες ο ευρωβουλευτής Παπαδημούλης και ασφαλώς επικροτώ. Η πρόταση ήρθε ως προσπάθεια να κατέβουν λίγο οι τόνοι, μετά την σκληρή δήλωση Αχτσιόγλου στις δύο μετά τα μεσάνυχτα έξω από την Κουμουνδούρου. Με χαμόγελο, η Εφη, «έθαψε» πλήρως τον αντίπαλο δηλώνοντας τα εξής: «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων. (Η μάχη) θα είναι καθοριστική, θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι. Και μιλώ για τους αγώνες στο πραγματικό πεδίο. Στη Βουλή και στην κοινωνία. Αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης».

50 χρόνια

Ως απάντηση σ’ αυτή τη δήλωση ανέβασε τα «καθαρά νερά» ο Πολάκης, και προειδοποίησε για αλαζονεία που θα πληρωθεί την Κυριακή.

Σ’ αυτό το γλυκό κλίμα ετοιμάζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνει ένα άλλο κόμμα την επόμενη Δευτέρα. Μόνο που δεν ξέρω αν θα κυριαρχεί το απέραντο γαλάζιο, ή κάτι σαν τον θεσσαλικό κάμπο μετά τον Daniel. Ο Παπαδημούλης αγωνιά και γι’ αυτό προτείνει το debate. «Πιστεύω ότι και οι δύο οφείλουν να δεχτούν για να συνεχιστεί αυτή η πολιτική αντιπαράθεση στο υψηλό επίπεδο που απαιτείται, γιατί αυτό θα βοηθήσει και την ενότητα και την προοπτική του χώρου», τόνισε.

Και αποκάλυψε (ΣΚΑΪ) ότι σε λίγες μέρες κλείνει 50 χρόνια στην Αριστερά. «Από το Ρήγα και το ΚΚΕ Εσωτερικού μέχρι το Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλες τις φάσεις της διαδρομής μου ήμουν σταθερά υπέρ της ενότητας και της ευρύτερης Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων. Είναι αργά για να αλλάξω πορεία», όπως είπε.

Κάπου εδώ τον αφήνω, γιατί ζαλίστηκα από τις τριετίες που έχει συμπληρώσει στους αγώνες, πότε από το μετερίζι του ευρωβουλευτή, πότε του απλού βουλευτή και πότε του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ελπίδα ξανα-έρχεται

Ο ίδιος ο νικητής του α’ γύρου είναι σεμνός και απογειωμένος ταυτόχρονα. Άφησε στον Πολάκη την τοξικότητα και επέλεξε μόνο θετικές νότες στον λόγο. Πήγε αμέσως στην Κουμουνδούρου το βράδυ της Κυριακής, και μίλησε απλά.

«Την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε να αντέξω τις επιθέσεις από όλα τα συστήματα που όλοι γνωρίζετε. Τη δεύτερη και τρίτη εβδομάδα έγινε "είσαι η ελπίδα μας". Ελπίδα είμαστε όλοι μαζί, όχι εγώ μόνος μου. Για να γίνει αυτή η ελπίδα πράξη, θα πρέπει όλοι να επιστρέψουμε την Κυριακή στις κάλπες, να κερδίσουμε και να μπορέσουμε να αναμετρηθούμε με την κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπεί επαρκώς την ιστορία του κόσμου. Πάμε για τη νίκη».

Τι παίζει με το ΑΣΚΙ

Εν τω μεταξύ, στην Κουμουνδούρου γίνεται το έλα να δεις. Η προοπτική να βρεθεί εκεί Πρόεδρος ο αυτοδημιούργητος εφοπλιστής έχει σκορπίσει ανατριχίλες σε όλα τα επίπεδα, σε κάθε όροφο, και σε κάθε γραφείο καθώς εκτός από την ελπίδα, αντιπροσωπεύει και το άγνωστο. Δεν είναι όλοι σαν τον Παπαδημούλη που η ελπίδα τον βρίσκει με κλεισμένα 50 χρόνια προσφοράς. Υπάρχουν κι αυτοί που μόλις ξεκινούν τριετία. Και υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν ότι η έλευση Κασσελάκη στο κόμμα θα κλείσει κι άλλους λογαριασμούς. Για παράδειγμα η λειτουργία του περίφημου ΑΣΚΙ (Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας) σε κάποιον όροφο του κτιρίου, για τα οποία αρκετοί πιστεύουν ότι τα σφετερίζεται η Κουμουνδούρου και είναι καιρός να επιστρέψουν στον φυσικό ιδιοκτήτη.

Δηλαδή;

Πρόκειται για το τμήμα του Αρχείου του ΚΚΕ που πέρασε στην κατοχή του ΚΚΕ Εσωτερικού μετά τη διάσπαση του κόμματος το 1968 και φιλοξενήθηκε για πολλά χρόνια στα Σκόπια με τη φροντίδα του Αλέκου Παπαπαναγιώτου. Το κομματικό αρχείο συνοδευόταν ήδη, πριν το ταξίδι του προς την Αθήνα, από το αρχείο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ελεύθερη Ελλάδα/ Φωνή της Αλήθειας, βιβλία και συλλογές εντύπων καθώς και άλλες μικρές θεματικές αρχειακές ενότητες. Μαζί με το Αρχείο του ΚΚΕ Εσωτερικού που εκχωρήθηκε από την Ε.ΑΡ, συγκρότησαν τον πρώτο πυρήνα των συλλογών των ΑΣΚΙ.

Η έλευση Κασσελάκη εκτιμάται πως θα αφαιρέσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να κρατάει αυτά τα Αρχεία, καθώς από Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Ιράκ: Εκτέλεση δι' απαγχονισμού 10 ανδρών που είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή στον ISIS

23:35

Ρωσία: Κάθειρξη 6,5 ετών στην ρωσοαμερικανίδα δημοσιογράφο Αλσού Κουρμάσεβα

23:28

Καμάλα Χάρις: 81 εκατ. δολάρια έχει συγκεντρώσει ήδη η προεκλογική της εκστρατεία

23:21

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για το ψηφιακό σχολείο

23:08

Τεχνολογική επαναφορά στην Wall Street - Ράλι 4% για την Nvidia

22:57

Γαλλία: Ο Μακρόν επαινεί το «θάρρος και το αίσθημα καθήκοντος» του Μπάιντεν

22:43

Πετρέλαιο: Παρέμεινε σε χαμηλό 5 εβδομάδων η τιμή

22:42

Η Boeing έκλεισε deal πώλησης 50 αεροσκαφών στην Korean Air και ως 20 Dreamliners στην JAL

22:26

Γερμανία: Μόνο το 1/3 των μελών του SPD θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την καγκελαρία ο Σολτς

22:11

Γιατί ο κόσμος δεν αλλάζει πια το ίδιο συχνά κινητό; -Τι λέει ο CEO της Verizon

21:52

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης αναχαίτισαν τάνκερ συμφερόντων ΗΑΕ

21:35

Γάζα: Τουλάχιστον 70 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινές επιθέσεις στη Χαν Γιούνις

21:18

Ενθουσιώδης στήριξη της Νάνσι Πελόζι στην Καμάλα Χάρις

21:16

Χτύπημα Μπορέλ σε Όρμπαν: Στις Βρυξέλλες κι όχι στη Βουδαπέστη η Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ

21:11

Κάμαλα Χάρις: Απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν

20:47

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι λεπτές «πράσινες ισορροπίες» και ο ρόλος της Μελόνι

20:28

Κασσελάκης: «Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα» η Attica Bank

20:20

Βρετανία: Ο Τζο Μπάιντεν έκανε το ΝΑΤΟ «πιο ισχυρό», δηλώνει ο Κιρ Στάρμερ

20:12

AVE: Από 24/7 η διαπραγμάτευση των 2.360.000 νέων μετοχών μετά την ΑΜΚ

20:04

Δράμα: Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο όρος Φαλακρό - Βελτιωμένη η εικόνα

19:52

Κυρανάκης για κυβερνοεπιθέσεις: Η βάση δεδομένων του Ελληνικού Κτηματολογίου δεν παραβιάστηκε

19:45

ΑΑΔΕ: Yποχρέωση άμεσης διασύνδεσης σε περίπτωση αντικατάστασης ταμειακού συστήματος ή/και POS

19:40

Σδούκου: Οι επιστροφές που ζητούνται από ΜμΕ για τις επιδοτήσεις ρεύματος που έλαβαν, αφορά μόλις το 1,8 ‰

19:33

«Αποτύχαμε», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Secret Service σχετικά με την επίθεση εναντίον του Τραμπ

19:25

Δ. Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία - Δούκας: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»

19:13

Πυροσβεστική: 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

19:07

Κέρδη για τις ευρωαγορές καθώς οι traders αξιολογούν το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ

18:50

Εθνική Λυρική Σκηνή: 1.500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της «Τραβιάτας»

18:42

Σάντσεθ: Κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας κατά της συζύγου του

18:41

Κροατία: Ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε γηροκομείο