INSIDE OUT

Μαλλιά-κουβάρια σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα - Η κατάσκοπος Δούση - Όλα κοστολογημένα θέλει ο Στέφανος 

12-01-2024 | 07:21
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαλλιά-κουβάρια σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα - Η κατάσκοπος Δούση - Όλα κοστολογημένα θέλει ο Στέφανος 

Ετοιμάζομαι για ένα ωραίο χειμωνιάτικο σαββατοκύριακο με χιόνια και καλό κόκκινο κρασί. Ούτε μία στο εκατομμύριο να βγω απ’ το Μαντείο, έχω στείλει παντού τους δικούς μου φυσικά. Πραγματικά απορώ με τον πανικό σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα για κάτι τόσο απλό όσο η ομοφυλοφιλία. Αν εξαιρέσεις τη Νίκη, τους Σπαρτιάτες, τον Βελόπουλο και νομίζω και το ΚΚΕ που δεν θέλουν ούτε να ξέρουν, ούτε να ακούν, ούτε να μαθαίνουν, τους «11» (Νέα Αριστερά) και την Ζωή (Πλεύση) που τα 'χουν λυμένα αυτά, οι υπόλοιποι πατάνε τα κορδόνια τους. Η κυβέρνηση παίζει σκληρά. Μετά τον Κυριάκο που βγήκε στην ΕΡΤ, και το βαρύ πυροβολικό του Μαξίμου ακροβολίστηκε ταυτόχρονα σε δύο μεγάλα κανάλια: ο Παύλος Μαρινάκης στον Ant1 (Χατζηνικολάου) και ο Άκης Σκέρτσος στον Alpha (Σρόιτερ).

Φουλ επίθεση

Λίγο αργότερα, ο ατσαλάκωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε σε φουλ επίθεση (Star) για το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση σχετικά με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Θέλω να σας πω ότι αν η στάση του πρωθυπουργού είναι μια στάση πολιτικής δειλίας σε σχέση με την αποχή του κόμματος του, η στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι μια στάση πολιτικής εκμετάλλευσης», είπε ο Στέφανος.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι είναι δειλία η στάση του να μην έχει πρόβλημα με την αποχή βουλευτών της ΝΔ που διαφωνούν με το νομοσχέδιο, και τον πρόεδρο Ανδρουλάκη ότι προκειμένου να στριμώξει τη ΝΔ δεν αποφασίζει τι θα κάνει σε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο μαντρί

«Είναι άκρως καιροσκοπικό αυτό. Και να είστε σίγουρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν θα σκεφτόταν έτσι για ένα τέτοιο ζήτημα. Ποτέ», τόνισε ο Κασσελάκης κι αποκάλυψε ότι θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές του. Φυσικά και η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μασίφ στο επίμαχο. Όπως λένε τα ντροπαλά πουλάκια της Κουμουνδούρου, η Αθηνά Λινού, βουλευτής Επικρατείας γι’ αυτό κούνησε μαντήλι από τομεάρχης Παιδείας – είναι άλλωστε γνωστή η σχέση της με την Εκκλησία. Η κ. Λινού, η υποψηφιότητα της οποίας πέταξε εκτός Βουλής, Ζαχαριάδη, Μαριλίζα, και Σκουρλέτη στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, λογικά έχει πολλά να σκεφτεί για εκείνη την μέρα. Ίσως και ο Μεϊκόπουλος.

Όμως πόσο μασίφ είναι άραγε οι Πασοκοι;

Εκβιαζόμενος

Ο Κασσελάκης ήταν πιεστικός και προς Κυριάκο και προς Ανδρουλάκη. Ίσως λίγο περισσότερο στον δεύτερο, τον οποίο ονομάτισε ως «εκβιαζόμενο», ξεθάβοντας από την λήθη το νοσηρό κλίμα του προπερασμένου καλοκαιριού με τις υποκλοπές.

Κασσελάκης: Ας βρει πρώτα ο ίδιος την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον έχει ως εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Ζαχαρέα: Γιατί το λέτε αυτό;

Κασσελάκης: Γιατί; Έχει κάνει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Είναι αποδεδειγμένο ότι η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Για ποιο λόγο δεν πηγαίνει σε αυτό το επόμενο βήμα, να ξέρουμε επιτέλους τι τρέχει εκεί; Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρητικά, θα συναλλασσόταν με ένα κόμμα το οποίο είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο ο οποίος είναι εκβιαζόμενος; Ο προοδευτικός χώρος θα εκφραστεί μέσω του ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης made in USA

Τα επιτελεία πήραν φωτιά μετά την εμφάνιση Κασσελάκη, αλλά περισσότερο της Χαριλάου Τρικούπη. Βγήκε ανακοίνωση-φωτιά στην οποία σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε προσωπικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις νομικές κινήσεις που έχει ήδη κάνει σχετικά με τις υποκλοπές.

Μετά του σύστησε να βουτάει την γλώσσα στο μυαλό, τον αποκάλεσε Πολάκη made in USA, και στο τέλος του ευχήθηκε να περάσει καλά στις Σπέτσες με τους βουλευτές του.

Αρχίζουν τα όργανα

Εν τω μεταξύ, πριν το περίφημο ταξίδι στις Σπέτσες έχει δύο συνεδριάσεις οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα Παρασκευή η Πολιτική Γραμματεία, και το σαββατοκύριακο διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας. Μερικοί περιμένουν πως και πως την ομιλία Τεμπονέρα, αλλά δεν έχω αμφιβολία πως ο σταρ θα είναι και πάλι ο Κασσελάκης.

Συνέντευξη

Ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας πάντως βρίσκεται στην εξαιρετική θέση να συνομιλεί δημόσια με την ηττημένη της εσωκομματικής αναμέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ, και ηγετικό στέλεχος της Νέας Αριστεράς. Την κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Πρόκειται για την Μάγκυ Δούση, η οποία εκτός από τα υψηλού επιπέδου κομματικά της καθήκοντα στην ΠΓ, εργάζεται και ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο έδωσε συνέντευξη η κ. Αχτσιόγλου. Το mood της Μάγκυ πριν την συνέντευξη όπως το περιέγραψε η ίδια στα σόσιαλ ήταν αυτό

Υποθέτω ότι στέλνει φιλάκια στα άλλα μέλη της Γραμματείας με τα οποία θα συζητήσουν το κείμενο των Θέσεων για το Συνέδριο, και τις προ-Συνεδριακές διαδικασίες.

Θέλω να μαλώσω τον Πρόεδρο Κασσελάκη, γιατί άφησε την ταλαντούχα Μάγκυ ως απλό μέλος της ΠΓ και δεν την αξιοποίησε π.χ. ως εκπρόσωπο Τύπου (σόρυ Δώρα).

Λιγότεροι φόροι

Όμως ίσως να είναι η κατάσκοπος της ΠΓ. Ποιος ξέρει. Μπορεί στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ να πιέζεται από το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση, όπως εξήγησε όμως ο πρόεδρός του, υπάρχει σχέδιο.

Ως παράδειγμα ανέφερε το φορολογικό, το οποίο πάντα αγγίζει τους ανθρώπους. Αφού υπογράμμισε πως «ό,τι βγάζουμε από εδώ και πέρα να είναι πλήρως κοστολογημένο» υπενθύμισε μια πτυχή της πρότασης: στις επιχειρήσεις θα υπάρχει προοδευτική κλίμακα 17% για επιχειρήσεις κάτω από 220.000 ευρώ κέρδος, και 24% για επιχειρήσεις πάνω από 220.000 ευρώ κέρδος. Δηλαδή θα προβούμε σε μείωση του φόρου εισοδήματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:30

«Κλειδί» ο Πυλώνας ΙΙ για υψηλότερα payouts από τις ελληνικές τράπεζες

12:30

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Μάιο

12:22

ΑΚΤΩΡ: Ανέλαβε την κατασκευή του Φράγματος Τσικνιά στη Λέσβο - Έργο ύψους 98 εκατ.

12:21

Χατζηδάκης: Να εκμεταλλευθούμε την πολιτική σταθερότητα ως το 2027 για πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη

12:19

Lamda Casual Dining: Μια νέα γαστρονομική άφιξη στην Λευκάδα

12:14

Εκτέρ: Split μετοχών δύο προς μία αποφάσισε η ΓΣ

12:12

ΑΑΔΕ: Ολοκληρώνονται οι ενσωματώσεις ΔΟΥ στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής και στο ΚΕΦΟΚ Θεσσαλονίκης

12:02

Sani/Ikos: Έκδοση ομολόγου ύψους 350 εκατ. ευρώ με λήξη το 2030

11:54

Κοντογεώργης: Ορόσημο για τις κυβερνητικές προτεραιότητες η ΔΕΘ

11:45

ΤτΕ: Μεγαλώνει το έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο

11:39

ΟΤΕ: Από Τετάρτη (24/7) η διαγραφή 5.308.440 ιδίων μετοχών

11:35

Premia Properties: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - Στα 43,769 εκατ. ευρώ

11:21

Γεωργιάδης: Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία

11:17

Μπορέλ: Δεν είναι ο ρόλος μας να πούμε στις ΗΠΑ τι να κάνουν

11:11

ΥΠΑΑΤ: Προκήρυξη δέκα θέσεων διοικούντων στους εποπτευόμενους φορείς

11:07

Τοποθέτηση ΕΒΕΠ για την επανεκλογή της προέδρου της Κομισιόν

11:03

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα είναι σύμμαχος των ΗΠΑ ανεξάρτητα από το ποιός θα εκλεγεί

11:01

ΕΦΚΑ: Aπό σήμερα η επιστροφή εισφορών 2 εκατ. σε χιλιάδες επαγγελματίες

10:56

FAMAR: Το μερίδιό τους πωλούν οι ECM και Metric Capital στη MidEuropa

10:51

Ryanair: Πτώση 46% στα τριμηνιαία κέρδη - «Βουτιά» άνω του 12% της μετοχής

10:51

Ευρωαγορές: Θετική αντίδραση στην απόσυρση Μπάιντεν

10:42

Συνεχίζει ήπια ανοδικά το Χρηματιστήριο

10:39

Καμάλα Χάρις: Οι θέσεις της σε βασικά οικονομικά ζητήματα και εξωτερική πολιτική

10:13

Ideal: Εξαγόρασε το 75% της BlueStream - Ενισχύει την παρουσία της στον κλάδο της Πληροφορικής 

10:04

Τράπεζα της Κίνας: Μείωση στα επιτόκια δανεισμού για στήριξη της οικονομίας

09:43

Ουκρανία: Έφτασε η τρίτη συστοιχία Patriot από τη Γερμανία

09:42

Κάλυψη της Intrakat ξεκινάει η Euroxx με τιμή στόχο στα 6,40 ευρώ

09:30

Αυξήθηκαν οι πτήσεις των κινεζικών αεροπορικών εταιριών προς την Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι

09:18

Αρνητικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

09:14

Ο Ζελένσκι δηλώνει πως σέβεται τη «σκληρή αλλά σθεναρή» απόφαση του Μπάιντεν