INSIDE OUT

Τα δώρα του Κυριάκου στους αγρότες, Εγκαταλείπουν την Κάρλα, Οδηγίες προς Προέδρους ενόψει ευρωεκλογών

Μαρία Νταλιάνη
02-02-2024 | 07:03
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα δώρα του Κυριάκου στους αγρότες, Εγκαταλείπουν την Κάρλα, Οδηγίες προς Προέδρους ενόψει ευρωεκλογών

Παρ’ ολίγο να φτάσουν μέχρι την Place Schuman, οι αγρότες. Οι σκηνές γύρω από την πλατεία των Βρυξελλών, στην οποία βρίσκονται κεντρικά κτίρια της ΕΕ ήταν πρωτόγνωρες. Περίπου 1300 τρακτέρ απλώθηκαν στους δρόμους, οι αγρότες άναψαν φωτιές, πέταξαν αυγά, φώναξαν συνθήματα και έκαναν ασχήμιες σε αγάλματα. Την ευκαιρία να το παίξει καλός άδραξε -ποιος άλλος-, ο κ. Ορμπαν, ο οποίος βγήκε στον δρόμο και περπάτησε δίπλα στα τρακτέρ για να δείξει ότι αυτός είναι «αλλιώς». Εντός της έκτακτης Συνόδου Κορυφής όμως μάζεψε τα νύχια και την απειλή βέτο για την Ουκρανία. Έτσι η ΕΕ πέρασε επιτέλους την πολύτιμη βοήθεια ύψους 50 δις προς την Ουκρανία.

Ο Κυριάκος στην Βουλή

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει παροχές. Μια καλή είδηση είναι η παράταση της εξαίρεσης από την υποχρεωτική αγρανάπαυση που θα δώσει μερικές χιλιάδες στρέμματα επιπλέον για καλλιέργεια στους Έλληνες αγρότες.

Πέρα από όσα πάρουν από τις καταστροφές οι αγρότες που το δικαιούνται στον κάμπο, υπάρχουν και ορισμένοι που θα πάρουν παραπάνω.

Είναι οι αγρότες της Κάρλας, η οποία ξαναέγινε λίμνη. Δεν ξέρω αν ο αινιγματικός νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας πρόλαβε να ενημερώσει το επιτελικό, για όσα -είπε-, ότι του ζήτησαν οι αγρότες της Κάρλας. Το αποκάλυψε προ ημερών σε εκδήλωση στα Τρίκαλα. Οι συγκεκριμένοι αγρότες που είδαν τη λίμνη να καταπίνει τις καλλιέργειές τους ζητούν οριστική αποζημίωση για να βρουν τι άλλο θα κάνουν. Το 'χουν ήδη πάρει απόφαση, πως τα χωράφια δεν θα τα ξαναδούν και συναισθάνονται πως αυτό είναι και το σωστό.

Οδηγίες προς Προέδρους

Τέλοσπάντων μ’ αυτά και μ’ εκείνα, πιστεύω ότι ο Κυριάκος στο τέλος θα κάνει ξανά τους αγρότες να τον αγαπήσουν όσο και πριν τον Ντάνιελ. Είναι και το ευρωπαϊκό κύμα αγροτικής αγανάκτησης που ξεσπάει, οι αγρότες υποφέρουν αλλά στο τέλος θα βγουν κερδισμένοι. Ανυπομονώ να τελειώσουν τα αγροτικά για να ξεκινήσει επιτέλους η αγαπημένη εποχή του Μαντείου με τα προεκλογικά. Επειδή είμαστε ακόμη σε περίοδο εκπτώσεων αποφάσισα να κάνω ένα ξεπούλημα χρησμών προς Προέδρους κομμάτων, με επίκεντρο, το πως να χειριστούν τους υποψήφιους.

Ξεκινάω με έναν ψηλό

α) Βάλε έναν υποψήφιο να γράψει ένα βιβλίο και πήγαινε στην παρουσίασή του πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

β) Κάνε σεμνή τελετή προσχώρησης στο κόμμα στελέχους άλλου πολιτικού χώρου και βγάλε φωτογραφία με θερμή χειραψία.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα νέα για τις κρυφές επιθυμίες του επιτελικού θα ταξιδέψουν αστραπιαία σε κάθε γαλάζια τοπική. Εκείνοι μετά, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

γ) Στείλε μήνυμα «χωρίς lifestyle» το ψηφοδέλτιο, αλλά (εννοείται) , κάνε το αντίθετο

Συνεχίζω μ’ έναν κοντό

α) Βάλε τον αγαπημένο σου υποψήφιο ευρωβουλευτή σε θέση θεσμική, έτσι που να μπορεί να οργώνει δύο και τρεις φορές την χώρα, χωρίς να εγείρει υποψίες για ευνοϊκή μεταχείριση. Επειδή το έκανες κι εσύ από την θέση του Γραμματέα του κόμματος όταν σε κατέβασαν για ευρωβουλευτή το 2014, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

β) Καθυστέρησε όσο μπορείς την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. Έτσι οι υπόλοιποι θα φάνε τα μούτρα τους τελευταία στιγμή. Αυτοί που σ ‘ ενδιαφέρουν έχουν υψηλή αναγνωσιμότητα ούτως ή άλλως γιατί δουλεύουν στην τηλεόραση

Σενάρια γαλάζια

Το κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ελπίζει να βγάλει 8 ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα αναγκαστούν να κυνηγήσουν το σταυρό πανελλαδικά. Οι αρχικές σκέψεις για κατάτμηση περιφερειών αφέθηκαν στην λήθη καθώς στην πράξη δεν βόλευε. Ασε που ενέχει και τον κίνδυνο εμφάνισης ανταρτών.

Και η καθιέρωση λίστας επίσης δεν βόλευε. Το διαπίστωσε ο ίδιος ο Κυριάκος στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, όταν συνειδητοποίησε ότι έτρεχε μόνος- παρέα με τα tik tok της Κύρας Κάπη (btw συγχαρητήρια), και τον Παύλο Μαρινάκη.

Στην αρένα θα ριχτούν σίγουρα οι Μεϊμαράκης , Άννα -Μισέλ και Κιμπουρόπουλος (που έχουν κάνει μια θητεία Βρυξέλλες). Ο Πρόεδρος υπάρχει σοβαρή περίπτωση να έχει υποκύψει στην ωραία Ελίζα, οπότε η μπάλα παίρνει και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη που γενικώς δεν ενθουσιάζει το Μαξίμου.

Η δόση lifestyle με την ευρεία έννοια των γνωστών από τα ΜΜΕ ονομάτων περιλαμβάνει τον Πύρρο Δήμα, την Πατουλίδου, ενώ για τον Γιώργη τον Αυτιά υπάρχει σεμνό βέτο από νεοεισερχόμενο στην ευρωλίστα δημοσιογράφο, που θα ιδρώσει για να βγει. Αρα παραμένει ανοιχτό το θέμα. Τώρα ο Ναπολέων Μαραβέγιας, τι να πω. Θα προσπαθήσει.

Σενάρια πράσινα της μέντας

Στο άλλο κόμμα του ισχυρού δικομματισμού που ξέρει να κάνει εκλογές -αναφέρομαι στο Πασοκ φυσικά-, η κατάσταση είναι απλή. Ο Γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος οργώνει ήδη εδώ και μήνες την χώρα, ενώ τον σταυρό διεκδικεί ξανά και ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου. Οι δημοσιογράφοι Βασίλης Σκουντής και Μαρία Αναστασοπούλου έχουν ήδη μια καλή βάση (ο πρώτος είχε κατέβει για βουλευτής στην Κρήτη, ενώ η δεύτερη έχει καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη δίπλα στον Γ. Παπαδάκη). Το ίδιο και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Ο Γιάννης Μανιάτης το σκέφτεται, ενώ οι οικονομολόγοι Φίλιππος Σαχινίδης και Ηλίας Κικίλιας θα δώσουν όπως όλα δείχνουν επίσης την μάχη του ευρωσταυρού.

Ο πράσινος Πέτρος κι ο κόκκινος Ανδρέας

Οι ευρωεκλογές είναι σέξι γιατί δεν έχουν άγχος. Πέρα από τις αγωνίες των υποψηφίων, και των Προέδρων να στείλουν τους αγαπημένους στους στις Βρυξέλλες, υπάρχουν τόσα ωραία πράγματα που γίνονται τριγύρω.

Για παράδειγμα, η απόφαση του Πέτρου Κόκκαλη να φύγει από την ευρωομάδα της Αριστεράς και να κατέβει με τους Πράσινους. Και από ακριβοθώρητος, να δώσει το παρόν.

Στα μαρμαρένια αλώνια του ραδιοφωνικού Σκάι, με διαιτητή τον Αρη Πορτοσάλτε περιμένω ν’ απολαύσω το πρώτο πολιτικό debate Πέτρου στην Ελλάδα. Επειδή εκείνη την ώρα τρέχετε στις δουλειές σας, ενημερώνω για το γάντι που πέταξε σχετικά πρόσφατα, στον πρώην βουλευτή Ανδρέα Ανδριανόπουλο όταν ένα πρωί τον άκουσε στον να λέει στον Σκάι 100,4, ότι, τι μας λένε τώρα, ποια κλιματική αλλαγή και κουραφέξαλα. Η στάση του δεν είναι είδηση. Τα έχει ξαναπεί.

Ο Ανδριανόπουλος που το 2004 αποτέλεσε το κεντροδεξιό άνοιγμα του Πασοκ, έχασε τελικά την βουλευτική του έδρα καθώς παράλληλα εργαζόταν ως σύμβουλος της Ρωσίας για θέματα ανταγωνισμού και ανοίγματος των αγορών. Κάποιοι συνδέουν τις απόψεις του για την κλιματική κρίση με τα ενεργειακά.

Τέλος Πάντων, με αυτά που έλεγε στον αέρα, πρέπει να έκανε έξαλλο τον πρώην ευρωβουλευτή του Συριζα, σε σημείο να στείλει μήνυμα στον Σκάι ζητώντας, όποτε θέλει να βγουν μαζί.

Ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά,

που το 1988 γκρέμισε τα τείχη της πόλης για να περάσει ο Ντέταρι του Ολυμπιακού μαζί με τον τότε Πρόεδρό του Γιώργο Κοσκωτά, σε ραδιοφωνική μονομαχία με τον Πέτρο, γιο του Σωκράτη Κόκκαλη. Δεν έχω καλύτερο.

Ψέματα.

Ίσως Λάκη Γαβαλά vs Κασσελάκη για τον γάμο ομοφύλων.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Ιράκ: Εκτέλεση δι' απαγχονισμού 10 ανδρών που είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή στον ISIS

23:35

Ρωσία: Κάθειρξη 6,5 ετών στην ρωσοαμερικανίδα δημοσιογράφο Αλσού Κουρμάσεβα

23:28

Καμάλα Χάρις: 81 εκατ. δολάρια έχει συγκεντρώσει ήδη η προεκλογική της εκστρατεία

23:21

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για το ψηφιακό σχολείο

23:08

Τεχνολογική επαναφορά στην Wall Street - Ράλι 4% για την Nvidia

22:57

Γαλλία: Ο Μακρόν επαινεί το «θάρρος και το αίσθημα καθήκοντος» του Μπάιντεν

22:43

Πετρέλαιο: Παρέμεινε σε χαμηλό 5 εβδομάδων η τιμή

22:42

Η Boeing έκλεισε deal πώλησης 50 αεροσκαφών στην Korean Air και ως 20 Dreamliners στην JAL

22:26

Γερμανία: Μόνο το 1/3 των μελών του SPD θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την καγκελαρία ο Σολτς

22:11

Γιατί ο κόσμος δεν αλλάζει πια το ίδιο συχνά κινητό; Τι λέει ο CEO της Verizon

21:52

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης αναχαίτισαν τάνκερ συμφερόντων ΗΑΕ

21:35

Γάζα: Τουλάχιστον 70 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινές επιθέσεις στη Χαν Γιούνις

21:18

Ενθουσιώδης στήριξη της Νάνσι Πελόζι στην Καμάλα Χάρις

21:16

Χτύπημα Μπορέλ σε Όρμπαν: Στις Βρυξέλλες κι όχι στη Βουδαπέστη η Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ

21:11

Κάμαλα Χάρις: Απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν

20:47

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι λεπτές «πράσινες ισορροπίες» και ο ρόλος της Μελόνι

20:28

Κασσελάκης: «Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα» η Attica Bank

20:20

Βρετανία: Ο Τζο Μπάιντεν έκανε το ΝΑΤΟ «πιο ισχυρό», δηλώνει ο Κιρ Στάρμερ

20:12

AVE: Από 24/7 η διαπραγμάτευση των 2.360.000 νέων μετοχών μετά την ΑΜΚ

20:04

Δράμα: Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο όρος Φαλακρό - Βελτιωμένη η εικόνα

19:52

Κυρανάκης για κυβερνοεπιθέσεις: Η βάση δεδομένων του Ελληνικού Κτηματολογίου δεν παραβιάστηκε

19:45

ΑΑΔΕ: Yποχρέωση άμεσης διασύνδεσης σε περίπτωση αντικατάστασης ταμειακού συστήματος ή/και POS

19:40

Σδούκου: Οι επιστροφές που ζητούνται από ΜμΕ για τις επιδοτήσεις ρεύματος που έλαβαν, αφορά μόλις το 1,8 ‰

19:33

«Αποτύχαμε», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Secret Service σχετικά με την επίθεση εναντίον του Τραμπ

19:25

Δ. Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία - Δούκας: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»

19:13

Πυροσβεστική: 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

19:07

Κέρδη για τις ευρωαγορές καθώς οι traders αξιολογούν το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ

18:50

Εθνική Λυρική Σκηνή: 1.500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της «Τραβιάτας»

18:42

Σάντσεθ: Κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας κατά της συζύγου του

18:41

Κροατία: Ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε γηροκομείο