INSIDE OUT

«Reboot» από Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ – Αναζωπυρώνεται η κόντρα Κασσελάκη με Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

12-08-2024 | 07:25
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Reboot Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ – Αναζωπυρώνεται η κόντρα Τσίπρα - Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Έρχονται παρεμβάσεις και μέτρα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Εν μέσω θέρους, το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζεται ενόψει ΔΕΘ και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος ένα «reboot» μετά τον Δεκαπενταύγουστο ώστε το αποτέλεσμα να καταγραφεί στις πρώτες δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου. Ήδη δόθηκαν οδηγίες στους υπουργούς.

Aνάμεσα στα μέτρα που είναι στο τραπέζι είναι οι αλλαγές στην πλατφόρμα «e-Καταναλωτής» και περισσότεροι έλεγχοι στην αγορά.

Με την αντιπαράθεση Κασσελάκη – Άδωνι εν μέσω θέρους για το ΕΣΥ, η κυβέρνηση προετοιμάζει την απάντησή της. Γιατί μπορεί να έχει δεσμευτεί προεκλογικά για προσλήψεις 6.500 γιατρών και νοσηλευτών, αλλά οι διαδικασίες δεν προχωρούν τόσο γρήγορα. Εξ ου και έρχονται παρεμβάσεις.

Είναι κι άλλα: Επιδότηση στέγης για νέους, ενίσχυση προγραμμάτων για παιδικούς σταθμούς, επιτάχυνση διαδικασιών στα δικαστήρια, μέτρα για τη λειψυδρία… Αναμένεται να ανακοινωθούν και ειδικά μέτρα για την στήριξη ευάλωτων ομάδων.

Επιστροφή Μητσοτάκη

Η φωτιά στον Βαρνάβα, που εξελίχτηκε σε πύρινο εφιάλτη για τη βορειοανατολική Αττική, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να επιστρέψει στην Αθήνα, αφήνοντας κατά μέρος τις διακοπές και τις τσικουδιές στα Χανιά.

Πλέον είναι στο Μαξίμου και σε συσκέψεις με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκη και τον διευθυντή Διαχείρισης Κρίσεων Γιώργο Ευθυμίου.

Μαθητευόμενος μάγος

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μαθητευόμενους μάγους που τάζουν τα πάντα, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης «καρφώνοντας» τον Στ. Κασσελάκη.

Και αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. «Έγιναν κατόπιν εφαρμογής ενός κοστολογημένου σχεδίου, χωρίς να χρεωθούν οι επόμενες γενιές», σημείωσε.

Οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν «τον παλιό “καλό” ΣΥΡΙΖΑ του καταγγελτικού, λαϊκίστικου λόγου», όπως είπε σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε.

Οι «“μαθητευόμενοι μάγοι” έταζαν στους πάντες τα πάντα, κουνώντας το δάχτυλο και βαφτίζοντας το ψάρι κρέας ή τις παράνομες πισίνες “καλλωπισμένες δεξαμενές”».

«Αυτό που μάθαμε είναι ότι μπορεί κάποιος να απολαμβάνει μία παράνομη πισίνα, αρκεί να είναι 36 ετών και το βάθος της να μην ξεπερνά τα 120 εκατοστά. Ξέχασε να μας πει από ποια ηλικία και από ποιο βάθος πισίνας ξεκινά η νομιμότητα», τον στόλισαν και από τη ΝΔ.

«Ίσως η παρατεταμένη έκθεσή του στον Μυκονιάτικο ήλιο να τον επηρέασε σημαντικά. Ας ελπίσουμε οι βουτιές στην παράνομη πισίνα του στη βίλα των Σπετσών να βοηθήσουν στην “προσγείωση” στην πραγματικότητα», είπαν, προκαλώντας την απάντηση – απολογία από τον Στ. Κασσελάκη. Ήμουν μόλις 6 ημέρες στη Μύκονο, είπε βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Του «Ζαλόγγου» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η παραίτηση Ηλιόπουλου άνοιξε τον «πόλεμο της έδρας» στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρασκήνιο γίνεται ένα σκληρό πρέσινγκ για να παραιτηθούν οι «5» ώστε να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή.

Η Πόπη Τσαπανίδου – εκπρόσωπος Τύπου «με φόρα» επί Αλέξη Τσίπρα - εμφανιζόταν ανενημέρωτη. Αμετακίνητη εμφάνιζαν και την Ζωρζέτα Λάλη που θα πρέπει να μην ορκιστεί βουλευτής για μπει στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πέντε επιλαχόντες καθοδηγούν τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. «Έπαιζε» καιρό το θέμα της παραίτησης Ηλιόπουλου και τελικά έγινε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Αναζωπύρωση της κόντρας με Τσίπρα

Αλλά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διεκδικεί τη βουλευτική έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου από τους επιλαχόντες έρχεται να αναζωπυρώσει την κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επιχειρεί την είσοδό του στη Βουλή, αλλά αυτή περνά μέσα από δύο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα: Την Πόπη Τσαπανίδου και τον Μιχάλη Καλογήρου.

Θα παραιτηθούν και οι υπόλοιποι; Θα μπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή; Γιατί βιάζεται είναι το ερώτημα. Και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που τελικά μπήκε, για πόσο ακόμη θα είναι άραγε πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ;

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:48

«Ναι μεν αλλά...» από BofA για τις ευρωπαϊκές μετοχές

23:58

Μαρινάκης στην ΚΕ ΟΝΝΕΔ: Να συμμετάσχουν οι νέοι ενεργά στην πολιτική ζωή και να αναζητούν την αλήθεια

23:38

Επίσκεψη της υπ. Τουρισμού στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα Ημαθίας

23:16

Γεραπετρίτης: Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΣΑ του ΟΗΕ σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη του διπλωματικού αποτυπώματος της χώρας στη διεθνή σκηνή

22:47

Επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Δράμα

22:40

Πιστόριους: Δεν θα υποταχθούμε στις ορέξεις Τραμπ

22:19

Χαρακόπουλος: Παραβρέθηκε στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Συνέλευσης στη Ρώμη

21:49

ΗΠΑ: Επαναπατρισμός στην Ελλάδα αττικού μελανόμορφου ληκυθίου από το Μουσείο Glencairn, παρουσία της Λ. Μενδώνη

21:20

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 31χρονου που πραγματοποιούσε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

21:02

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι θα δράσει με αποφασιστικότητα για να φέρει πίσω όλους τους ομήρους

20:57

Ιταλία: O πάπας Φραγκίσκος αντιμετώπισε κρίση άσθματος, επιδεινώθηκε η κατάστασή του

20:28

Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στο Αμβούργο - Πορεία νεοναζί στο Βερολίνο

20:23

Δούκας: Η Αθήνα αλλάζει με τη συμμετοχή των νέων της πόλης

19:58

Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι στη Μιλούζ - Σε λίστα ως «επικίνδυνος για τρομοκρατία» ο Αλγερινός δράστης

19:44

Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

19:38

Τουρκία: Στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις με τον Χακάν Φιντάν ο Σεργκέι Λαβρόφ

19:05

Ρεύμα: 14 πάροχοι συνεπείς στην καταβολή των ρυθμιζόμενων χρεώσεων

19:00

Berkshire Hathaway: Αύξηση 71% στα λειτουργικά κέρδη το Δ' τρίμηνο και ρεκόρ ρευστότητας

18:31

Η Ελλάδα υποδέχεται τον Κρίστοφερ Νόλαν για τα γυρίσματα της ταινίας «Η Οδύσσεια»

18:25

Συνεδριάζουν οι Επιτροπές για τη σεισμική δραστηριότητα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

18:14

Ουκρανία: Στάρμερ και φον ντερ Λάιεν επιμένουν στην ανάγκη για μια «δίκαιη και διαρκή ειρήνη»

18:03

Κουτσούμπας: Ο λαϊκός παράγοντας, καταλύτης των εξελίξεων για τη δικαίωση

17:44

Πακέτο βοήθειας 20 δισ. ευρώ για το Κίεβο ετοιμάζει η ΕΕ

17:33

Ξεκινάει εκ νέου ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας

17:13

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι

17:00

Σούπερ μάρκετ: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο ράφι – Τι θα ισχύσει για τις προσφορές

16:55

Ζελένσκι: «Δεν είναι έτοιμος» να υπογράψει συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τα ορυκτά της χώρας του

16:49

Μακρόν: Θα πει στον Τραμπ ότι οι σύμμαχοι «δεν πρέπει να κάνουν ο ένας τον άλλον να υποφέρει με δασμούς»

16:39

Γερμανία: Η ΥΠΕΣ προαναγγέλλει απέλαση του δράστη της χθεσινής επίθεσης «κατευθείαν από την φυλακή»

16:34

Τραμπ: Καλεί τον Μασκ να είναι πιο επιθετικός στις περικοπές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης