INSIDE OUT

Αδιαμεσολάβητο debate προτείνει ο Ανδρουλάκης - Τα φρεάτια του Δήμου Αθηναίων - Κόμμα χωρίς υπεύθυνο κατά Νόμο γίνεται;

Μαρία Νταλιάνη
17-09-2024 | 07:16
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αδιαμεσολάβητο debate προτείνει ο Ανδρουλάκης - Τα φρεάτια του Δήμου Αθηναίων - Κόμμα χωρίς υπεύθυνο κατά Νόμο γίνεται;

Μετράω τον χρόνο ανάποδα, με την καθημερινότητα που μπορεί να περιλαμβάνει έως και συνταρακτικά γεγονότα, όπως η αναζήτηση Στάρμερ στη Μελόνι της συνταγής για τον χειρισμό των μεταναστών που εισβάλλουν κατά χιλιάδες από την Μάγχη στο Νησί, ή της Γερμανίας στο Ουζμπεκιστάν πάλι για τον ίδιο λόγο, και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ανακοινώνει τη σύνθεση της νέας Κομισιόν, αλλά το μόνο πραγματικά συνταρακτικό στον μικρόκοσμο του Μαντείου είναι το πασοκικό debate. Τίποτα καλύτερο από τους υποψηφίους που αγωνιούν για το μέλλον, οι δάφνες δεν φτάνουν λέμε και οι ουρές είναι ατέλειωτες κάθε βράδυ. Στις 24 Σεπτέμβρη λοιπόν στην ΕΡΤ, θ’ απολαύσουμε τους Ανδρουλάκη, Γερουλάνο, Γιαννακοπούλου, Διαμαντοπούλου, Δούκα και Κατρίνη live κι αδιαμεσολάβητα.

Η πρόταση του προέδρου Ανδρουλάκη (realfm), το debate να είναι ανοιχτό, με τους υποψήφιους να μπορούν να απευθυνθούν ο ένας στον άλλο, να ρωτήσουν ο ένας τον άλλο, και γενικά η φόρμα να μην είναι το γνωστό ασφυκτικό και βαρετό κοστούμι που όλοι ξέρουμε, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Ζω για τη στιγμή που θα γυρίσει και θα πει στον Δούκα: «Γιατί τέκνο Βρούτε;». Και ο Βρούτος θα του απαντήσει «Αυτά έχει η πολιτική Νίκο, εσύ τα ξέρεις καλύτερα». Ή τον Κατρίνη να ρωτάει την Άννα, «γιατί υποστήριξες δημόσια τον Κυριάκο το 2019;». Κι εκείνη να του απαντάει τεχνοκρατικά «οι άνθρωποι αλλάζουν». Ή τη Νάντια να ρωτάει τον Δήμαρχο γιατί δεν καθαρίστηκαν τα φρεάτια και πλημμύρισαν οι Αμπελόκηποι τις προάλλες.

Παρένθεση

Τώρα που στέγνωσαν οι Αμπελόκηποι πάντως και τραβήχτηκαν τα νερά, είναι η ώρα να αποκαταστήσω μια μεγάλη αδικία στο πρόσωπο της αναπληρώτριας του Δημάρχου: Η κ. Ρωξάνη Μπέη, αρμόδια για την Καθαριότητα, ΔΕΝ είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό των φρεατίων καθώς αυτός πέρασε στην Διεύθυνση Υποδομών. Οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Κτιριακής Υποδομής, της Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων και Ηλεκτρολογικού μεταφέρθηκαν στον Ανδρέα Γραμματικογιάννη.

Ο Ανδρέας Γραμματικογιάννης είναι μέλος της ομάδας, με την οποία ο Χάρης Δούκας πήρε τον Δήμο Αθηναίων.

Αφήνω να συστηθεί με τα δικά του λόγια:

«Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δουργούτι (Νέος Κόσμος), γειτονιά προσφύγων από την Μικρά Ασία. Έπαιξε στις πλατείες και τις γειτονιές του και χάρηκε την ομορφιά και την αυθεντικότητα των ανθρώπων του. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα Πιθαράδικα (Εξάρχεια) και ζυμώθηκε στις αντιθέσεις της περιοχής και στον ανήσυχο και πολυδιάστατο χαρακτήρα της. Έζησε στο Βατραχονήσι (Παγκράτι) για πολλά χρόνια δίπλα στον Μαγεμένο Αυλό του Μάνου Χατζιδάκι και χάρηκε τον μποέμ χαρακτήρα των κατοίκων. Πρώτη πρωινή δουλειά στην πλατεία Βικτωρίας και τα απογεύματα Αμπελοκήπους σε ένα ημιυπόγειο να χτίζουν το δικό τους μέλλον.

Βόλτες με αγαπημένους φίλους και παρέες στο Κολωνάκι, την Πανόρμου, το Θησείο, στο Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, μια πόλη μαγική αν την εξερευνήσεις. Τώρα με τη γυναίκα του, δημοσιογράφο Ανδριάνα Μαγγανιά, δυο υπέροχα παιδιά και το μικρό τους σκύλο, γνωρίζουν την Αθήνα με άλλη ματιά, με βόλτες στο Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο, θέατρο στον Κεραμεικό, χαρταετό στο Φιλοπάππου, ό,τι καλύτερο μπορείς να ζητήσεις… Συμμετέχει και στηρίζει την προσπάθεια του Χάρη Δούκα και όλων των αξιόλογων συνυποψηφίων του για μια Αθήνα ανθρώπινη, ελκυστική στους κατοίκους και τους επισκέπτες της, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία της και με ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον της».

Τα παράπονα για τα φρεάτια στον Γραμματικογιάννη και όχι στη Ρωξάνη, παρακαλώ. Κλείνει η παρένθεση.

Πισινή

Το πασοκικό debate θα αναδείξει προσωπικότητες και ύφος, θα βγάλει λεπτομέρειες, και θα προσφέρει τη δυνατότητα της σύγκρισης των έξι υποψηφίων, την ώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με μεγάλη βεβαιότητα: Ζευγάρι β’ γύρου οι κ.κ. Ανδρουλάκης-Δούκας, ακόμη κι αν οι επόμενοι Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου ακολουθούν στο όριο του στατιστικού λάθους που παραδέχτηκε χθες και ο κ. Παναγόπουλος παρουσιάζοντας μια απ’ τα ίδια στην δημοσκόπηση της Alco. Όπως είπε, διατηρεί μεγάλη επιφύλαξη για τα ευρήματα καθώς το δείγμα του είναι μόλις 350 άνθρωποι τους οποίους ανακάλυψε με μεγάλη δυσκολία. Κοινώς κράτησε μια μεγάλη πισινή.

Βελούδινες αιχμές

Κι ενώ κανείς δεν απάντησε στον Δρυμιώτη που ισχυρίστηκε ότι καμία δημοσκόπηση δεν έπεσε μέσα σε εσωκομματική αναμέτρηση, η ομοιότητα των ευρημάτων δημιουργεί κλίμα αλλά και ενόχληση. Ο Γερουλάνος αποφάσισε να σηκώσει το γάντι, με τον βελούδινο τρόπο του.

«Όσο και να προσπαθούν κάποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων να μας πείσουν για το πόσο προβληματικές έρευνες υπάρχουν, εγώ θα συνεχίζω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που κάνουν σοβαρά την δουλειά τους. Σε όλους τους τομείς» έγραψε στα σόσιαλ.

«Η επιμονή όμως να επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα και αποτέλεσμα σε μια τόσο ανοικτή και σύνθετη διαδικασία, όπου κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό εκλογικό σώμα που θα εκφραστεί στην εσωκομματική κάλπη, δεν πρέπει να μας αφορά ή να μας επηρεάζει.

Άλλωστε εάν πιστεύαμε τις δημοσκοπήσεις για εκλογές ανάδειξης αρχηγού κόμματος ο κ. Λοβέρδος θα ήταν Πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, η κα. Αχτσιόγλου Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μεϊμαράκης Πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός της χώρας.

Η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει και πάλι».

Κοντός ψαλμός.

Δεν θα διακινδύνευε

Ο ένας μετά τον άλλο πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν το προφανές. Χθες το έκανε ο Γιάννης Λούλης (ΣΚΑΪ 100,3).

«Δεν θα διακινδύνευα πρόγνωση, ούτε από τις δημοσκοπήσεις νομίζω μπορούμε να βρούμε κάτι» τόνισε στον Παύλο Τσίμα. «Δεν ξέρουμε ποιος θα βγει Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, και δεν ξέρουμε πως θα είναι ως Αρχηγός. Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να πεις ότι κάποιος είναι για σούπερ ταλέντο, αλλά έχει σοβαρές υποψηφιότητες. Όμως νομίζω ότι το πολιτικό σκηνικό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Παραμένει κυρίαρχη η ΝΔ, και απέναντι όλα αυτά τα κόμματα που έχουμε τώρα. Το απογοητευτικό είναι πως ολοένα και λιγότερο ικανοί άνθρωποι θα εμπλέκονται με τον χώρο της πολιτικής. Και ο Μητσοτάκης δεν είναι χαρισματικός, αλλά πολύ συγκροτημένος και εξαιρετικά φιλόδοξος πολιτικός».

Ψάχνονται

Εάν στο ΠΑΣΟΚ έχουν την χαρά να επιλέξουν μεταξύ έξι υποψηφίων, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς το παρόν σίγουρους έχουν μόνο δύο: Πολάκη και Γκλέτσο.

Λογικά θα κατέβει και ο Κασσελάκης, εκτός κι αν τον απαγάγουν εξωγήινοι , καθώς είναι υπαρκτός ο φόβος να ξαναβγεί. Οι Νομαρχιακές του κόμματος η μία μετά την άλλη βγάζουν ανακοινώσεις κατά της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής να καθαιρέσει τον Πρόεδρο (π.χ. η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα), ενώ άλλα στελέχη καταγγέλλουν ότι πίσω από αυτές τι αποφάσεις κρύβονται οι τοπικοί βουλευτές που παίρνουν θέση.

Το πρόσωπο που θα κατέβει απέναντι στον Στέφανο, σήμερα που γράφονται τούτες οι γραμμές είναι ο ταλαντούχος στο πιάνο ευρωβουλευτής Φαραντούρης.

Αυτονόητο πως ακόμα κι αν εκλεγεί, δε θ’ αφήσει την ευρωβουλή ούτε με σφαίρες. Η 5ετής θητεία στις Βρυξέλλες είναι σίγουρη. Η προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ καθόλου.

Ποιος υπογράφει;

Την ίδια στιγμή, το κόμμα έχει να ασχοληθεί και με την αμείλικτη πραγματικότητα που δημιούργησε η απόφαση Κασσελάκη να αποσύρει τον πληρεξούσιο που είχε κάνει στον οικονομικό Διευθυντή Χρ. Μαυροκεφαλίδη. Αυτή την στιγμή εάν το καφενείο της Κουμουνδούρου θέλει να προμηθευτεί καφέ, δεν υπάρχει κανένας να υπογράψει. Πρόκειται για την μοναδική ίσως περίπτωση πολιτικού κόμματος σε ευρωπαϊκό έδαφος, που δεν έχει υπεύθυνο κατά το Νόμο.

Δάνεια

Μια ιδέα είναι να υπογράφει ο πρόεδρος της ΚΟ Νίκος Παππάς. Ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα νομίζω, αλλά το Καταστατικό λέει ότι υπογράφει ο πρόεδρος του κόμματος. Μια άλλη ιδέα ήταν να υπογράφει το Όργανο, δηλαδή η ΠΓ. Μπελαλίδικο και ατελέσφορο. Ρίχνω μια τρίτη ιδέα: να ανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος ο Φώτης Κουβέλης, στον οποίο ανήκε και το κτίριο της Κουμουνδούρου. Αυτός να πάει στις τράπεζες και να υπογράψει για το δάνειο που θα ζητήσει το κόμμα για να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του. Άλλωστε, όπως δήλωσε ο κ. Παππάς καιρός να σπάσει το ταμπού του «μηδενικού δανεισμού».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:19

Ψηφιακό Φροντιστήριο: Πρεμιέρα για δωρεάν ζωντανές παραδόσεις μαθημάτων

08:56

ΕΛΕΤΑΕΝ: Σημαντική και μόνιμη μείωση του κόστους ρεύματος από τη μετάβαση στις ΑΠΕ

08:50

Κρι Κρι: Πού μπαίνει ο πήχης για τις πωλήσεις το 2024 – Το στοίχημα της αμερικανικής αγοράς και τα σχέδια διαδοχής

08:35

Γκουτέρες: «Τίποτε δεν δικαιολογεί τη συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων

08:11

Δωρεάν σπουδές για όλους με αμειβόμενη πρακτική άσκηση - Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση

08:06

Αγρότες: Κίνητρα για επενδύσεις στις αδρανείς γαίες και την εξωστρέφεια

08:00

Ακίνητα: Ράλι τιμών (και) στην εξοχική κατοικία – Ποιες περιοχές ξεχωρίζουν

07:52

Ένας στους πέντε εργοδότες παρανομεί - Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας στο οκτάμηνο

07:41

Υδρογόνο: Χαρτογράφηση της αγοράς σε Ελλάδα–Βουλγαρία – Κοινή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

07:32

«Ηρακλής ΙΙΙ»: Τελευταίος γύρος εξυγίανσης των τραπεζών με δύναμη πυρός κρατικές εγγυήσεις 3 δισ. ευρώ

07:26

Αττική Οδός: Σενάριο «παράτασης» της σύμβασης για ΕΛΛΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ μέχρι να «περάσει» στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

07:23

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος - Τι έρχεται για νέους γονείς

07:17

Το comeback της Balenciaga, με... μία τσάντα την φορά

07:16

Αδιαμεσολάβητο debate προτείνει ο Ανδρουλάκης - Τα φρεάτια του Δήμου Αθηναίων - Κόμμα χωρίς υπεύθυνο κατά Νόμο γίνεται;

07:15

Ιστορικό ρεκόρ για την παραγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα το 2023 – Αύξηση 9% στις εξαγωγές

07:05

Μπαράζ αναβαθμίσεων για τις τράπεζες – Περισσότερες εγγυήσεις για τα κόκκινα - Οι άδειες της Επιτροπής

23:57

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης για Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία

23:45

Σαλβίνι μετά το αίτημα για φυλάκισή του: Ευχαριστώ την κυβέρνηση για την αλληλεγγύη

23:34

Wall Street: Ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones στην εβδομάδα της Fed

23:23

Τίτλοι τέλους για την τηλεργασία στην Amazon - Πενθήμερη παρουσία στο γραφείο

23:10

Στη Μαδρίτη για διήμερη επίσκεψη ο Μαχμούντ Αμπάς

22:58

Γερμανικά ΜΜΕ: Εκστρατεία παραπληροφόρησης υπέρ της ακροδεξιάς από Ρώσους

22:45

Λαπίντ: Μια συμφωνία για κατάπαυση πυρός στη Γάζα είναι εφικτή και απαραίτητη

22:33

Εντυπωσιακός ο νέος φωτισμός του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο - Φωτογραφίες

22:19

Ποιος είναι ο 58χρονος που αποπειράθηκε να πυροβολήσει τον Ντόναλντ Τραμπ

22:09

Μητσοτάκης από Ναό του Ποσειδώνα: Να μετουσιώσουμε τις κολώνες του χθες στα θεμέλια του αύριο

21:57

ΗΠΑ: Κυρώσεις και απαγόρευση χορήγησης βίζας σε Γεωργιανούς για την καταστολή διαδηλώσεων

21:46

Άνοδος άνω του 1% για το πετρέλαιο με το βλέμμα στην Fed

21:33

Δίωξη για οπλοκατοχή ασκήθηκε στον ύποπτο για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

21:21

Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο χρυσός