Viking Octantis: Το νέο εξερευνητικό κρουαζιερόπλοιο βάζει την πολυτέλεια στην περιπέτεια της Ανταρκτικής

Για εκείνους που έχουν τη διάθεση –και το budget- να εξερευνήσουν τα πέρατα της γης με άνεση και στυλ, η Viking Cruises μόλις έθεσε νέα στάνταρντ στα ειδικά κατασκευασμένα πλοία αποστολής. Το εντυπωσιακό νέο σκάφος «Octantis», εξοπλισμένο με υπέρμετρη πολυτέλεια και τεχνολογία αιχμής, εγκαινιάζει τα ταξίδια της εταιρείας στην Ανταρκτική.
Viking Octantis: Το νέο εξερευνητικό κρουαζιερόπλοιο βάζει την πολυτέλεια στην περιπέτεια της Ανταρκτικής

Σχεδιασμένο αποκλειστικά για εξερευνητικά ταξίδια, το πλοίο «Octantis», το νέο αστέρι της πρώτης σεζόν για τις κρουαζιέρες της Viking στην Ανταρκτική. τα έχει όλα: υπερσύγχρονη ναυτική τεχνολογία, ακαδημαϊκά εργαστήρια και ενημερωμένες βιβλιοθήκες για τους επισκέπτες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Φυσικά όλα αυτά σε ένα περιβάλλον διακριτικής πολυτέλειας και κορυφαίων ανέσεων, σε πρωτοφανές επίπεδο γι΄ αυτήν την κατηγορία σκαφών.

Διαβάστε ακόμα: Εcho camp - Ένας ολόκληρος καταυλισμός στην Ανταρκτική δικός σας για 780.000 δολάρια

Η νορβηγική κληρονομιά και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι παντού εμφανείς. Με προστατευμένους εξωτερικούς χώρους παρατήρησης από την πλώρη μέχρι την πρύμνη και ένα σύστημα σταθεροποίησης πλεύσης τελευταίας τεχνολογίας, το νέα πλοίο αποστολής της Viking προσθέτει στην εξερεύνηση των πιο απομακρυσμένων περιοχών του κόσμου την άνεση μιας πολυτελούς κρουαζιέρας.

«Ελπίζουμε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους σε αυτό το κομψό πλοίο, με χώρους που είναι οικείοι από τα προηγούμενα πλοία μας -όπως το Explorers' Lounge και το Mamsen's- καθώς και καινοτόμους νέους χώρους όπως το The Aula και το The Hangar, που είναι οι πρώτοι στο είδους τους στην ταξιδιωτική βιομηχανία», δήλωσε η Karine Hagen, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Viking.

Μια βόλτα στους πολυτελείς χώρους του «Octantis»

Το νέο «Octantis» μπορεί να φιλοξενήσει 378 επισκέπτες σε 189 καμπίνες. Με περισσότερους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θέασης από άλλα πλοία αποστολής, οι επισκέπτες είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μαγευτικό τοπίο.

Οι δημόσιοι χώροι του πλοίου περιλαμβάνουν το «The Aula», ένα πανοραμικό αμφιθέατρο εμπνευσμένο από τη διάσημη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου του Όσλο, τον πρώην χώρο της τελετής για το Νόμπελ Ειρήνης. Αυτός ο εντυπωσιακός χώρος, που χρησιμοποιείται για διαλέξεις, καθημερινές ενημερώσεις, ντοκιμαντέρ και ταινίες, διαθέτει οθόνη 4k προβολής λέιζερ που ανασύρεται για να απελευθερώσει τη θέα 270° από τα τεράστια παράθυρα που εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Εικόνα
Tο πανοραμικό αμφιθέατρο «The Aula» (Πηγή: Viking Cruises)

Το «Finse Terrace» είναι ένας γραφικό υπαίθριο σαλόνι ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με χωνευτά, θερμαινόμενα καθίσματα και εστίες φωτιάς από βράχο λάβας. Πήρε το όνομά του από το οροπέδιο Finse στη Νορβηγία, όπου μερικοί από τους μεγαλύτερους πολικούς εξερευνητές, συμπεριλαμβανομένων των Nansen και Amundsen, έκαναν την εκπαίδευσή τους προετοιμάζοντας τις αποστολές τους στον Βόρειο και Νότιο Πόλο.

Εικόνα
Το υπαίθριο σαλόνι «Finse Terrace» (Πηγή: Viking Cruises)

Το «Hangar» είναι μια πρώτη στον κλάδο μαρίνα εντός του πλοίου, η οποία παρέχει ευκολία στην επιβίβαση και αποβίβαση σκαφών ειδικών επιχειρήσεων και άλλου εξοπλισμού, ενώ είναι προστατευμένη από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Το «Bow» είναι μια ασφαλής πλατφόρμα θέασης στο μπροστινό τμήμα του σκάφους που χρησιμεύει επίσης ως κλειστό καταφύγιο για τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

Εικόνα
Το «Bow» είναι μια ασφαλής πλατφόρμα θέασης (Πηγή: Viking Cruises)

Το «Science Lab» είναι μια εργαστηριακή εγκατάσταση που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cambridge και την Akvaplan-Niva (θυγατρική εταιρεία του Νορβηγικού Ινστιτούτου για την Έρευνα του Νερού) για την υποστήριξη ερευνητικών δραστηριοτήτων. Οι επισκέπτες έχουν επιβλεπόμενη πρόσβαση στο χώρο με προγραμματισμένες επισκέψεις, ώστε να μαθαίνουν από τους επιστήμονες αλλά και να συμμετάσχουν σε συγκεκριμένες έρευνες.

Εικόνα
Το «Hangar», η πρώτη στον κλάδο μαρίνα εντός πλοίου (Πηγή: Viking Cruises)

Οι χώροι εστίασης περιλαμβάνουν ένα εστιατόριο που προσφέρει εκλεκτή τοπική και κλασική κουζίνα, το «World Café» που διαθέτει ανοιχτή κουζίνα, αρτοποιείο, ψησταριά και μεγάλη ποικιλία από διεθνείς γεύσεις, το «Mamsen's», που σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από τη Σκανδιναβία και το «Manfredi's» με ιταλική κουζίνα.

Εικόνα
Το εστιατόριο «Mamsen's» (Πηγή: Viking Cruises)

Το «Nordic Spa» προσφέρει παραδοσιακή σκανδιναβική περιποίηση και θεραπείες, διαθέτει μια εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με μεγάλα παράθυρα και ένα badestamp (υδρομασάζ με ξύλινη πρόσοψη) που είναι ανοιχτό προς τα έξω.

Εικόνα
Το «Nordic Spa» (Πηγή: Viking Cruises)

Στο ψηλότερο κατάστρωμα του πλοίου με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, το «Explorers’ Lounge» είναι ένας ιδανικός χώρος για να θαυμάσει κανείς το τοπίο, να συνομιλήσει με συνταξιδιώτες και να απολαύσει ένα ποτό. Το Σαλόνι βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο ώστε να μεγιστοποιεί τη θέα στη γύρω περιοχή, ενώ τη βιβλιοθήκη του σκάφους έχει επιμεληθεί το διάσημο βιβλιοπωλείο Heywood Hill του Λονδίνου και το Ινστιτούτο Scott Polar Research του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Οι καμπίνες του «Octantis»

Οι έξι κατηγορίες καμπίνας κυμαίνονται από 20 έως 114 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτουν king size κρεβάτι και μεγάλο μπάνιο με ευρύχωρο γυάλινο ντους, θερμαινόμενο δάπεδο και αντιθαμβωτικό καθρέφτη. Κάθε καμπίνα διαθέτει επίσης μια ντουλάπα-στεγνωτήριο με ζεστό αέρα για να στεγνώνει και να αποθηκεύει ρούχα και εξοπλισμό αποστολής.

Εικόνα
Όλες οι καμπίνες του «Viking Octantis» διαθέτουν ένα κλειστό «νορβηγικό μπαλκόνι» (Πηγή: Viking Cruises)

Επίσης πρωτοφανές για σκάφος πολικής αποστολής, όλες οι καμπίνες του «Viking Octantis» διαθέτουν ένα κλειστό «νορβηγικό μπαλκόνι», έναν ηλιόλουστο χώρο που προσφέρει άπλετη θέα στο ύπαιθρο, με ένα ειδικό ράφι παρατήρησης όπου μπορούν να σταθεροποιηθούν τα κιάλια ή η κάμερα.

Εικόνα
Οι έξι κατηγορίες καμπίνας κυμαίνονται από 20 έως 114 τετραγωνικά μέτρα (Πηγή: Viking Cruises)

Οι «Nordic Junior Suites» (30 τετραγωνικά μέτρα) και οι «Explorer Suites» (54 τετραγωνικά μέτρα) στο «Viking Octantis» διαθέτουν ξύλινη διακόσμηση και επιπλέον προνόμια, όπως μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης και καθίσματα, πιο ευρύχωρο μπάνιο με πλούσιο ντους και διπλούς νιπτήρες, πλήρως εξοπλισμένο μίνι μπαρ που ανανεώνεται καθημερινά, σαμπάνια καλωσορίσματος, δωρεάν πλυντήριο, προτεραιότητα σε κρατήσεις στα εστιατόρια και πολλά άλλα.

Εικόνα
Οι «Explorer Suites» διαθέτουν ιδιωτικό κατάστρωμα 74 τετραγωνικών μέτρων με υδρομασάζ (Πηγή: Viking Cruises)

Οι «Explorer Suites» διαθέτουν δύο ξεχωριστά δωμάτια, κλειστό μπαλκόνι αλλά και εξωτερική βεράντα. Τέλος η ειδική «Σουίτα Ιδιοκτήτη» (54 τετραγωνικά μέτρα) διαθέτει σαλόνι, τραπεζαρία και ένα υπνοδωμάτιο, καθώς και ιδιωτικό κατάστρωμα 74 τετραγωνικών μέτρων με νορβηγικό υδρομασάζ.

Η ομάδα πίσω από το «Octantis»

Το «Octantis» είναι κατασκευασμένο για να αντιμετωπίζει ακραίες καιρικές συνθήκες με ένα υπερσύγχρονο σύστημα σταθεροποίησης, αλλά και προστατευμένους χώρους παρατήρησης από την πλώρη μέχρι την πρύμνη. Το σκάφος διέσχισε πρόσφατα τον Ανταρκτικό Κύκλο στο νοτιότερο ταξίδι της Viking Cruises στην 25χρονη ιστορία της.

Το «Octantis», όπως και το δίδυμο αδελφάκι του, το «Polaris», σχεδιάστηκαν από την ίδια ομάδα που επιμελήθηκε τα βραβευμένα Viking Longships και τα υπερωκεάνια της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Richard Riviere, ιδρυτή της διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας εσωτερικού σχεδιασμού Rottet Studio στο Λος Άντζελες.

Εικόνα
Το σκάφος διέσχισε πρόσφατα τον Ανταρκτικό Κύκλο στο νοτιότερο ταξίδι της Viking Cruises στην 25χρονη ιστορία της (Πηγή: Viking Cruises)

Η SMC Design of London συνέβαλε με την τεχνογνωσία της στον ναυτιλιακό τομέα. Μαζί, οι δύο εταιρείες βραβεύτηκαν με το βραβείο «Design Studio Team of the Year» στα βραβεία Cruise Ship Interior Awards 2021 για τη δουλειά τους στα πλοία αποστολής της Viking Cruises.

Για να μάθετε περισσότερα για το «Octantis» αλλά και τις κρουαζιέρες της νορβηγικής εταιρείας μπορείτε να επισκεφθείτε το website της Viking Cruises.