Πωλητήριο στο σπίτι «πεταλούδα» της Βουλιαγμένης: Η τιμή του προκαλεί ίλιγγο

Μια εντυπωσιακή βίλα σε σχήμα πεταλούδας στα νότια προάστια της Αθήνας έχει τραβήξει τις τελευταίες ημέρες το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Buterfly (Πηγή: Instagram)

Να που η Αθήνα κατάφερε να βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο των συζητήσεων της αρχιτεκτονικής και μεσιτικής κοινότητας. Κι αυτό οφείλεται σε μια αγγελία που «έσκασε» πρόσφατα στο διαδίκτυο για ένα σπίτι των νοτίων προαστίων, το οποίο προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον. Όπως είναι λογικό δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε κατοικία, αλλά για το άκρως φουτουριστικό σπίτι «πεταλούδα».

Διαβάστε ακόμη: Lazzarini Pearlsuites: Οι πλωτές σουίτες που κινούνται με ηλιακή ενέργεια και κάνουν κρουαζιέρα

Το μοναδικό σχήμα του, το οποίο αν το δεις από ψηλά θυμίζει πεταλούδα, αποτελεί το μεγάλου ατού του σπιτιού. Βρίσκεται στην περιοχή της Βουλιαγμένης και όποιος θέλει να το κάνει δικό του, θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό κοντά στα 6.400.000 ευρώ.

Πρόσφατα η βρετανική Mirror αφιέρωσε ένα ολόκληρο άρθρο στο συγκεκριμένο σπίτι και στο πωλητήριο που του έχει μπει, κάνοντας ακόμη περισσότερους ξένους αγοραστές να ρίξουν μια ματιά στην αθηναϊκή «πεταλούδα».

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ολόλευκης βίλας των 500 τ.μ. είναι πως στον πάνω όροφό της δεν υπάρχουν καθόλου τοίχοι. Αντίθετα, εκεί μπορεί να βρει κανείς έναν μεγάλο πράσινο κήπο με τεχνητές λίμνες και μονοπάτια, τα οποία σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιον εξωτικό προορισμό.

Το φως του ήλιου μπαίνει από τους πολλούς ανοιχτούς χώρους, ενώ κάθε πρωί δημιουργεί μια ψευδαίσθηση πάνω στη λευκή επιφάνεια πως η πεταλούδα «ζωντανεύει». Στον κάτω όροφο υπάρχουν σαλόνια και χώροι χαλάρωσης, ενώ στον πάνω βρίσκονται τα πολυτελή υπνοδωμάτια. Η διακόσμηση είναι μίνιμαλ, με τα έπιπλα να είναι ελάχιστα στους εσωτερικούς χώρους.

Μόλις μια ανάσα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, η «πεταλούδα» της Βουλιαγμένης περιμένει τον νέο της αγοραστή. Κάτι μας λέει πως δεν θα αργήσει να βρεθεί.