Virgo E-Bike Helmet: Ένα κράνος ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρικά ποδήλατα έρχεται να εγγυηθεί full face προστασία

Ένα νέο κράνος ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρικά ποδήλατα παρουσίασε η παριζιάνικη startup THE BEAM. Το επαναστατικό Virgo μοιάζει περισσότερο με τα full face κράνh μοτοσικλέτας, διαθέτει ωστόσο το μισό του βάρος.
Virgo E-Bike Helmet: Ένα κράνος ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρικά ποδήλατα έρχεται να εγγυηθεί full face προστασία

Την τελευταία δεκαετία, η δημοτικότητα των ηλεκτρικών ποδηλάτων έχει κυριολεκτικά απογειωθεί, μια τάση που έχει ως συνέπεια την κυκλοφορία ολοένα και πιο δυνατών και γρήγορων μοντέλων. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά είναι ικανά να κινούνται με ταχύτητες από 30 έως και 50 χλμ./ώρα, η τεχνολογία ασφάλειας που χρησιμοποιείται για την προστασία των αναβατών του δεν τυγχάνει ανάλογης εξέλιξης.

Διαβάστε ακόμα: Honda E:Dax Concept - Το εμβληματικό Dax της Honda επαναπροσδιορίζεται ως μια μίνι ηλεκτρική μοτοσικλέτα

Αναγνωρίζοντας αυτή την πραγματικότητα, η παριζιάνικη startup THE BEAM έχει βάλει σκοπό να καλύψει το κενό στην αγορά με το Virgo, ένα νέο κράνος ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρικά ποδήλατα.

Το Virgo είναι κατασκευασμένο γύρω από ένα πολυανθρακικό κέλυφος επενδυμένο με πολλαπλά στρώματα αφρού διογκωμένης πολυστερίνης. Το κράνος υποστηρίζεται από το προηγμένο σύστημα Mips, μια επαναστατική διάταξη απορρόφησης κραδασμών που συναντάμε σε πολλά κράνη μοτοσικλετών.

Σε αποχρώσεις λευκού, μαύρου, σκούρου μπλε ή εκρού, το κέλυφος του Virgo διαθέτει μια προστατευτική μπάρα για το πηγούνι όπως τα κράνη μοτοσικλέτας καθώς και μια περιστροφική εναλλασσόμενη μπροστινή προσωπίδα που προστατεύει ολόκληρο το πρόσωπο του χρήστη.

Une publication partagée par THE BEAM (@the_beam_eu)

Εκτός από το γεγονός ότι προσφέρει αξιοσημείωτα μεγαλύτερη προστασία για τους ποδηλάτες -ειδικά σε περίπτωση σύγκρουσης με μεγάλη ταχύτητα - το Virgo γέρνει τη ζυγαριά μεταξύ 580 και 650 γραμμαρίων, σχεδόν το μισό βάρος δηλαδή ακόμη και από τα πιο ελαφριά full-face κράνη μοτοσικλέτας.

Επιπλέον, το πίσω μέρος του Virgo διαθέτει ένα αφαιρούμενο πίσω φως LED, το οποίο συνδέεται στο κράνος μαγνητικά. Τα ανοίγματα, τέλος, γύρω από τα αυτιά επιτρέπουν στον χρήστη να ακούει πιο εύκολα το τι συμβαίνει στο δρόμο.

Εικόνα

Έχοντας ήδη επιτύχει τον στόχο χρηματοδότησής του πάνω από δέκα φορές, το Virgo E-Bike Helmet της THE BEAM είναι προς το παρόν διαθέσιμο στο Kickstarter, με αρχική τιμή που ξεκινά από 90 ευρώ, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Αύγουστο.