Μετέωρα: Οι επιβλητικές Μονές στην ευρωπαϊκή «αφρόκρεμα» - Σαν να συναντάς τον Θεό

Tα ομιχλώδη Μετέωρα, εκεί που ο Θεός κρύβεται πίσω από τα σύννεφα στην ελίτ των ευρωπαϊκών τόπων λατρείας - Από την Παναγία των Παρισίων και την Αγία Σοφία μέχρι τους καθεδρικούς ναούς της Ιταλίας.
Μετέωρα: Οι επιβλητικές Μονές στην ευρωπαϊκή «αφρόκρεμα» - Σαν να συναντάς τον Θεό

Αν θέλετε να κάνετε διακοπές και να συνδυάσετε τοποθεσίες με καλαίσθητη αρχιτεκτονική και πλούσια ιστορία, τότε οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σας. Τα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου είναι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για πολλούς λόγους, όμως οι εκκλησίες και οι ναοί κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην καρδιά των τουριστών.

Εικόνα

Η επίσκεψη σε έναν τόπο λατρείας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε χρήσιμες λεπτομέρειες για την προϊστορία και τον πολιτισμό των μαγευτικών μοναστηριών, όπως αναφέρει το Business Insider. Μάλιστα, στη λίστα με τις 22 από τις πιο όμορφες εκκλησίες της Ευρώπης που πρέπει να επισκεφτείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας, από την Παναγία των Παρισίων και την Αγία Σοφία μέχρι τους καθεδρικούς ναούς της Ιταλίας, εντάσσονται και οι Μονές Μετεώρων στην Ελλάδα που καταλαμβάνουν μάλιστα την 13η θέση!

Εικόνα

Τα επιβλητικά Μετέωρα

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο γαλήνιο από ένα μοναστήρι που βρίσκεται σε έναν τεράστιο βράχο με θέα στην πόλη της Καλαμπάκας, όπως οι Μονές των Μετεώρων, που βρίσκονται στη Θεσσαλία. Παρά την απομονωμένη τοποθεσία τους στην κεντρική Ελλάδα, οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν αυτή την ομάδα ανατολικών ορθόδοξων μοναστηριών, πολλά από τα οποία στεγάζουν μέχρι σήμερα μοναχούς και μοναχές. Θα νιώσετε λες και μιλάτε στον Θεό» υπογραμμίζεται στο επίμαχο δημοσίευμα, ενώ προστίθεται πως εάν αναζητάτε γαλήνη και ψυχική ηρεμία, τότε αυτός είναι ο κατάλληλος προορισμών για εσάς!

Εικόνα

Αγαπημένος προορισμός χιλιάδων επισκεπτών

Μάλιστα, τα Μετέωρα είναι πόλος έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες ειδικότερα τα Χριστούγεννα. Τα Μετέωρα είναι η δεύτερη περιοχή σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη και περιλαμβάνονται στους Top 20 παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς για το 2023. Αυτό που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι φυσικά τα τεράστια σκουρόχρωμα βράχια που ξεπροβάλλουν από την πεδιάδα πάνω ακριβώς από την κωμόπολη της Καλαμπάκας και το γραφικό Καστράκι. Οι κορυφές κάποιων εξ αυτών των βράχων ξεπερνούν τα 400 μέτρα υψόμετρο πάνω από τη πεδιάδα με αποτέλεσμα τα πάντα να φαίνονται μικροσκοπικά, όπως όταν βρίσκεσαι πίσω από το παράθυρο ενός αεροπλάνου.

Εικόνα

Αγγίζεται ο ουρανός;

Τα Μετέωρα υψώνονται αντίκρυ στο θεσσαλικό κάμπο. Μοιάζουν να καθρεφτίζουν τον πόθο του ανθρώπου να πλησιάσει ανώτερους κόσμους. Τα γυμνά βράχια με τις μονές, τα ασκητήρια και τις σπηλιές, δείχνουν τη δύναμη των ανθρώπων που αναζήτησαν εδώ το διάλογο με το Αιώνιο και το Αληθινό. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αναρριχητικά πεδία στον κόσμο που προκαλούν τους τολμηρούς να δοκιμάσουν οργανωμένα τις δυνάμεις τους. Η αίσθηση ότι βρίσκεστε μεταξύ ουρανού και γης ανεβάζει την αδρεναλίνη, ενώ η θέα που θα αντικρίσετε από την κορυφή του βράχου μοναδική. Τη μαγεία της άγριας ομορφιάς θα γευτείτε και με την πεζοπορία στους βράχους. Βάλτε στόχο ένα μοναστήρι και περπατήστε τα πανέμορφα μονοπάτια. Χάρη στην υποβλητική ατμόσφαιρα, την εκπληκτική θέα, και την εκστατική σιωπή, νιώθετε το μυαλό «να αδειάζει» από σκέψεις και μια εσωτερική αγαλλίαση να σας κυριεύει. Τους κρυμμένους θησαυρούς των Μετεώρων θα ανακαλύψετε κάνοντας ποδηλασία βουνού με οδηγό, σε μια από τις τρεις διαφορετικού βαθμού δυσκολίας διαδρομές. Θεραπαινίδα της ψυχής το σώμα. Τα Μετέωρα με την εκπληκτική φυσική τους ομορφιά ασκούν πάνω σας μια μαγευτική έλξη που σας τραβά να τα εξερευνήσετε. Οι πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές, η αναρρίχηση στους βράχους τους, εκγυμνάζουν το σώμα και προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία.

Εικόνα

To Τοp 22

  1. Σαγράδα Φαμίλια (Ισπανία)
  2. Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου (Ρωσία)
  3. Αββαείο του Μον-Σαιν-Μισέλ (Γαλλία)
  4. Ναός του Χάλγκριμουρ (Ισλανδία)
  5. Παναγία της Σαρτρ (Γαλλία)
  6. Εκκλησία Γκρούντβιγκ (Δανία)
  7. Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)
  8. Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου (Ιταλία)
  9. Συναγωγή της Σουμπότιτσα (Σερβία)
  10. Εκκλησία «Borgund Stave» (Νορβηγία)
  11. Βασιλική Εκκλησία της Παναγίας της Φουρβιέρ (Γαλλία)
  12. Παναγία των Παρισίων (Γαλλία)
  13. Μονές Μετεώρων (Ελλάδα)
  14. Νέα Συναγωγή (Βερολίνο)
  15. Βασιλική Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου (Ουγγαρία)
  16. Αββαείο του Ουέστμινστερ (Βρετανία)
  17. Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας (Ιταλία)
  18. Βασιλική Εκκλησία Του Αγίου Πέτρου (Ιταλία)
  19. Τέμενος της Κόρδοβας (Ισπανία)
  20. Καθεδρικός Ναός της Σιένα (Ιταλία)
  21. Νέο τζαμί στη Ριέκα (Κροατία)
  22. Εκκλησία του Βις (Γερμανία)