Το πολυαναμενόμενο Μουσείο της Nintendo ανοίγει τις πύλες του

Μετά από τρία χρόνια καθυστερήσεων επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι οι εργασίες έχουν πλέον ολοκληρωθεί.
Το πολυαναμενόμενο Μουσείο της Nintendo ανοίγει τις πύλες του

Tο Super Nintendo World άνοιξε στα Universal Studios της Ιαπωνίας το 2021 με εκατομμύρια επισκέπτες να έχουν ήδη περάσει από τις πόρτες . Ήταν τέτοια η επιτυχία του συγκεκριμένου πρότζεκτ, που η Nintendo άνοιξε και δεύτερο «κόσμο» στα Universal Studios του Λος Άντζελες δύο χρόνια αργότερα, με το «Mario Kart» να γίνεται ανάρπαστο από μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε ακόμη: Τα 8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις εάν είσαι στην Αθήνα

Η εταιρεία, βέβαια, δεν επαναπαύεται. Το νέο μεγάλο της εγχείρημα είναι το επίσημο μουσείο της που θα ανοίξει στο Κιότο το φετινό φθινόπωρο. Θα έχει όλες τις παλιές κονσόλες, παιχνίδια και άλλα προϊόντα από την ιστορία της Nintendo, για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι, αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Αν και δεν είναι σαφές γιατί το μουσείο αυτό άργησε τόσο πολύ να ολοκληρωθεί, μπορούμε, όμως, να υποθέσουμε ότι έχει να κάνει με την κατασκευή του. Ο χώρος που επιλέχθηκε είναι ένα πρώην εργοστάσιο της Nintendo, όπου επισκευάζονταν παλιές κονσόλες και προϊόντα. Τώρα, φαίνεται ότι η μετατροπή του σε μουσείο έχει επιτέλους ολοκληρωθεί.

Εικόνα

Στην τελευταία έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων του μουσείου, η Nintendo επιβεβαίωσε ότι οι οικοδομικές εργασίες στην τοποθεσία Uji City έχουν τελειώσει. «Το κτίριο του μουσείου έχει ήδη ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή ετοιμαζόμαστε για τα εγκαίνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταρείας. «Δεδομένου ότι αναμένουμε ότι αυτές οι προετοιμασίες θα πάρουν αρκετό χρόνο, έχουμε ορίσει τα εγκαίνια για το φθινόπωρο του 2024».

Οπότε είναι καλά τα νέα για όλους εσάς που λατρεύετε το Super Mario, αλλά και όλα τα υπόλοιπα εμβληματικά παιχνίδια της Nintendo.