Η θρυλική ηλεκτρική κιθάρα «Cloud 3» του Prince μόλις πουλήθηκε για ποσό ρεκόρ

Eίναι πλέον η ακριβότερη κιθάρα του Prince που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία. 
Η θρυλική ηλεκτρική κιθάρα «Cloud 3» του Prince μόλις πουλήθηκε για ποσό ρεκόρ

Σχεδόν μια δεκαετία μετά το θάνατό του, ο Prince εξακολουθεί να γράφει μουσική ιστορία. Κι αυτό γιατί η κίτρινη ηλεκτρική κιθάρα Cloud 3 του 7 φορές νικητή των Grammy μόλις πουλήθηκε για 910.000 δολάρια κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας Julien's Music Icons στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για την ακριβότερη κιθάρα του Prince που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Διαβάστε ακόμη: Γιουβέντους: «Μεγάλη Κυρία» και στα social media

Αν και η αρχική εκτίμηση για το μουσικό όργανο του τραγουδιστή έφτανε μεταξύ 400.000 και 600.000 δολαρίων, τελικά ξεπέρασε αυτό το ποσό κατά πολύ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως πριν μερικά χρόνια, η γαλαζοπράσινη Cloud του Prince είχε πουληθεί για το ποσό ρεκόρ των 700.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, η αυθεντική κίτρινη Cloud 3 είναι μια από τις πιο σημαντικές κιθάρες στην καριέρα του τραγουδιστή. Το μουσικό όργανο χρησιμοποιήθηκε επί σκηνής κατά τη διάρκεια πολλών διαφορετικών περιοδειών του Prince στις δεκαετίες του '80 και του '90, συμπεριλαμβανομένων των Purple Rain, Parade, Diamonds and Pearls, Sign of the Times, Lovesexy και Nude.

Ο Dave Rusan από τη Μινεσότα κατασκεύασε την κιθάρα για τον Prince το 1985. Είναι ενδιαφέρον ότι η Cloud 3 είχε αρχικά βαφτεί λευκή την ίδια χρονιά από τον Mark Sampson και αργότερα βάφτηκε ξανά σε ροδακινί απόχρωση από τον Barry Haugen. Η απόχρωση «Lemon Yellow Shimrin» εμφανίστηκε αργότερα και είναι αυτή που παραμένει στην κιθάρα σήμερα. Το 1993, η Cloud 3 δόθηκε ως δώρο σε έναν θαυμαστή κατά τη διάρκεια μιας διαφημιστικής καμπάνιας σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Z100 της Νέας Υόρκης. Μαζί με την κιθάρα, ο νικητής κέρδισε επίσης δύο εισιτήρια πρώτης σειράς για τη συναυλία του Prince.

Η Cloud 3 του πωλήθηκε μαζί με κειμήλια άλλων θρυλικών μουσικών, όπως η Framus Hootenanny του John Lennon, το οποίο πωλήθηκε για το ποσό ρεκόρ των 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Music Icons.«Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι και μας τιμά το γεγονός ότι σημειώσαμε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ με την πώληση της χαμένης κιθάρας hootenanny του John Lennon», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Julien's Auctions David Goodman. «Αυτή η κιθάρα δεν είναι μόνο ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας αλλά και ένα σύμβολο της διαρκούς κληρονομιάς του Τζον Λένον».

Επιπλέον, μια Fender Telecaster του 1965 που ανήκε στον Robbie Robertson, τον κιθαρίστα του Bob Dylan, πυροδότησε έναν πόλεμο προσφορών προτού πωληθεί για το ποσό ρεκόρ των 650.000 δολαρίων. Η σύνθεση περιλάμβανε επίσης την υπογεγραμμένη από τους U2 του Bono, Gretsch G6136i Irish Falcon του 2005, και την ηλεκτρική κιθάρα Travis Bean των Grateful Dead του Jerry Garcia που έπαιξε στη σκηνή του Winterland Ballroom.