Στο «ρινγκ» των προσφορών για το απίστευτο Patek Philippe Grandmaster Chime του Σταλόνε

Το Patek Philippe Grandmaster Chime του Sylvester Stallone μόλις πουλήθηκε για σχεδόν πεντέμιση εκατομμύρια δολάρια.
Στο «ρινγκ» των προσφορών για το απίστευτο Patek Philippe Grandmaster Chime του Σταλόνε

Το Patek Philippe του Sylvester Stallone έκανε τους φίλους του ρολογιού να παλέψουν σαν τον Rocky Balboa για να το αποκτήσουν στη δημοπρασία του οίκο Sotheby's πριν από λίγες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη: Μέλι: Τo superfood που τρώνε οι κάτοικοι της Ικαρίας και ζουν για πάντα

Το Grandmaster Chime (Ref. 6300G-010) προκάλεσε μια σκληρή μάχη προσφορών μεταξύ πέντε πλειοδοτών στην πώληση σημαντικών ρολογιών του οίκου δημοπρασιών στη Νέα Υόρκη, προτού πωληθεί σε έναν ιδιώτη Ασιάτη συλλέκτη για 5,4 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή που έχει επιτευχθεί για οποιοδήποτε σύγχρονο ρολόι που πωλήθηκε στον οίκο Sotheby's και καθιστά το Patek του Sly το τρίτο ακριβότερο ρολόι που πωλήθηκε ποτέ στην ιστορία του οίκου δημοπρασιών.

Η δημοπρασία προσέλκυσε περισσότερους από 200 πλειοδότες, εκ των οποίων πάνω από 100 βρίσκονταν στον κατάμεστο χώρο και οι υπόλοιποι online. Εκεί, λοιπόν, έξι από τα 11 ρολόγια πωλήθηκαν σε διαδικτυακούς πλειοδότες, αλλά όχι εκείνο το Patek αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Το Grandmaster Chime κυκλοφόρησε αρχικά ως περιορισμένη έκδοση το 2014 για τον εορτασμό της 175ης επετείου της Patek, μετά την οποία προστέθηκε στον κανονικό κατάλογο ως Reference 6300 το 2016.

Το μοντέλο θεωρείται το πιο περίπλοκο στο χαρτοφυλάκιο της Patek. Η ανάπτυξη, η παραγωγή και η συναρμολόγηση ενός τέτοιου ρολογιού ανέρχεται συνολικά στις 100.000 ώρες! Το Grandmaster Chime αποτελεί επίσης ένα αισθητικό θαύμα. Το ρολόι διαθέτει μια λευκοχρυσή θήκη που κοσμείται με το χαρακτηριστικό μοτίβο hobnail της Patek.

Παρουσιάζει επίσης δύο όψεις, όπως κάνουν πολλά εξαιρετικά περίπλοκα ρολόγια: Η μία επικεντρώνεται στη χρονομέτρηση και το sonnerie και η άλλη είναι αφιερωμένη στο στιγμιαίο αέναο ημερολόγιο. Το Ref. 6300 συνοδευόταν επίσης από ένα μεγάλο κουτί παρουσίασης με χαραγμένο το όνομα του Stallone και ένα βιβλίο Grandmaster Chime που φέρει το όνομά του.

«Η πώληση του Patek Philippe Grandmaster Chime ήταν μια ανεπανάληπτη γιορτή, όχι μόνο για ένα αριστούργημα των πιο σεβαστών Ελβετών κατασκευαστών ρολογιών τεχνικής τελειότητας, αλλά και για το θρυλικό είδωλο που είναι ο Sylvester Stallone, ο οποίος είναι ένας συλλέκτης με μεγάλη επιρροή και θαυμασμό για πολλές δεκαετίες», δήλωσε ο Geoff Hess, επικεφαλής ρολογιών του Sotheby's στην Αμερική.

Ο ίδιος ο Hess συμμετείχε στη μάχη των προσφορών, αρπάζοντας το Patek Philippe Nautilus (Ref. 5711/1300A001) του Stallone για 492.000 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ