IShowSpeed: Πόσο πλούσιος είναι ο YouTuber που «τρέλανε» την ελληνική νεολαία

YouTube, Spotify, Instagram και TikTok - Ποιες είναι οι πηγές εσόδων του Ishowspeed. Πόσα χρήματα βγάζει ο εκρηκτικός streamer.
IShowSpeed: Πόσο πλούσιος είναι ο YouTuber που «τρέλανε» την ελληνική νεολαία

Ο IShowSpeed, ο διάσημος YouTuber που επισκέφτηκε πρόσφατα την Ελλάδα και προκάλεσε πανδαιμόνιο στην Αθήνα, καθώς εκατοντάδες νεαροί κατέκλυσαν το κέντρο της πρωτεύουσας μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του και θέλησαν να βρεθούν κοντά του είτε για να φωτογραφηθούν μαζί του, είτε για να γνωρίσουν από κοντά το... είδωλό τους, συνεχίζει την περιοδεία του στην Ευρώπη.

Γνωστός για τα ακραία ξεσπάσματά του στα streams όπου κυρίως παίζει NBA 2K και Fortnite, αλλά και τη μουσική του, έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια το 2024​, σύμφωνα με το ComingSoon και το Sportskeeda​. Η κύρια πηγή εσόδων του 19χρονου, κατά κόσμον Darren Watkins Jr. είναι το κανάλι του στο YouTube, το οποίο έχει πάνω από 26 εκατ. συνδρομητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Αθήνα

Ειδικότερα, ο... έντονος content creator συλλέγει σημαντικά έσοδα από διαφημίσεις, χορηγίες και συνδρομές με περίπου 4 εκατ. δολάρια ετησίως από τον τζίρο του να προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το YouTube. Βεβαίως, πλουτίζει περαιτέρω και μέσα από πλατφόρμες μουσικής όπως το Spotify, όπου μετρά πάνω από 1 εκατ. μηνιαίους ακροατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε εξαιρετικά ελληνικά κρασιά για να ερωτευτείτε το καλοκαίρι

Τα έσοδά του από την μουσική αποτελούν σημαντική «ένεση» στο συνολικό του εισόδημα, σε συνδυασμό φυσικά με σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και sponsored περιεχόμενο​. Επίσης, επωφελείται οικονομικά και από τα social media, καθώς αμείβεται αδρά για αναρτήσεις σε TikTok και Instagram. Mάλιστα, σύμφωνα διεθνή ΜΜΕ μπορεί να βγάλει έως και 15.000 δολάρια ανά post στο TikTok και 50.000 δολάρια στο ΙG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: UBS: Στάσιμος ο πλούτος των Ελλήνων το 2023 - Σε τροχιά συρρίκνωσης την τελευταία 15ετία

Ωστόσο, ο YouTuber, έχει και την σκοτεινή πλευρά του: είχε προκαλέσει σάλο όταν βρέθηκε στα e-dates του Έιντεν Ρος με τη συνάδελφό του Ash Kash και την ρωτούσε επίμονα «τι θα έκανες αν είμασταν οι 2 μας μόνοι μας σε ένα νησί», ενώ είχε τρομάξει σκυλιά με τον τρόπο που αντιδρά και στο Μουντιάλ επέδειξε ρατσισμό, καθώς δεν σταμάτησε να λέει «Κονίτσουα» σε έναν Κινέζο, παρόλο που του ξεκαθαρίστηκε πως δεν είναι Ιάπωνας.

Άνοιξε κανάλι στο YT από τα 11 του, το 2016 όμως το «μπαμ» έγινε το 2021, οπότε και άρχισε να γίνεται γνωστός μέσα από τα αποσπάσματα που ανέβαζαν followers του στο TikTok, και διάφορες αντιδράσεις του από τα livestreaming του δεν άργησαν να γίνουν viral και να πάρουν και τη μορφή memes, με τον ίδιο να αποκτά ένα πιστό αλλά και τοξικό κοινό που τον έφερνε συχνά στα όριά του.

Φυσικά, συχνά ήταν και τα «μπαναρίσματα» που «έτρωγε» ανά καιρούς στις δημοφιλείς κοινωνικές πλατφόρμες, με αποκορύφωμα τη σύλληψή του τον Αύγουστο του 2022 όταν έκανε τηλεφωνική φάρσα στην άμεσο δράση κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης στο YouTube. Επίσης, είναι μεγάλος οπαδός του Κριστιάνο Ρονάλντο που τον έχει «χτυπήσει» τατουάζ και στην Ελλάδα του φώναζαν συχνά για τον CR7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέκος Φασιανός: Ο «Πικάσο της Ελλάδας» - Γιατί είναι «εθνικός θησαυρός»

Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα πυροδότησε φρενίτιδα, με τους νέους να μην τον αφήνουν ήσυχο ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Έφτασε στο σημείο να καλέσει το 100 για να μπορέσει να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του, ενώ έδωσε κανονικό show, καθώς αναπαρήγαγε μερικές από τις πιο signature moves του, όπως το... γάβγισμα: μία αντίδραση που προκαλούνταν όταν έχανε στο 2Κ και τον κατέστησε viral και ιδιαιτέρως αγαπητό, κυρίως στις νεότερες ηλικίες.

Εικόνα

Ταυτόχρονα, ζωγράφισε, έπαιξε... ξύλο για πλάκα και φυσικά δοκίμασε σουβλάκι, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως το τουρκικό κεμπάπ είναι καλύτερο, κάτι που δεν άρεσε στους νέους fans του, που αποδοκίμασαν την ετυμηγορία του. Τέλος, ήρθε σε επαφή με απλούς πολίτες που αγνοούσαν την ύπαρξή του, ενώ ήδη στο σχετικό βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρατεί... παράνοια με την συμπεριφορά των Ελλήνων νέων που ακολουθούσαν σε κάθε του βήμα!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ