Deadpool & Wolverine: Το μεγάλο colpo grosso

Είχε ιστορικό ρεκόρ για πρεμιέρα Rated - R ταινίας το πρώτο Σαββατοκύριακο με πωλήσεις εισιτηρίων 205 εκατ. δολαρίων σε ΗΠΑ και Καναδά.
Deadpool & Wolverine: Το μεγάλο colpo grosso

ταινίες με υπερήρωες γέμιζαν ανέκαθεν τις θέσεις των κινηματογράφων και τα ταμεία των εταιριών παραγωγής του Χόλιγουντ, όπως επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση της Marvel με το Deadpool & Wolverine. Ωστόσο, ο ρόλος της ήταν διαφορετικός: κλήθηκε να μαζέψει τα... σπασμένα για τον τηλεοπτικό κολοσσό παραγωγής, καθώς ο κορεσμός από αντίστοιχα βήματα, κούρασε το κοινό, με αποτέλεσμα οι πάλαι ποτέ «σίγουρες» επιλογές να μετατρέπονται σε ριψοκίνδυνα οικονομικά στοιχήματα.

Εικόνα

Η διασκευή του κόμικ με το «μαύρο» και... edgy χιούμορ με βρισιές, προσαρμοσμένο στους σύγχρονους καιρούς που ζούμε και απευθύνεται σε άνω των 17 ετών κοινό, έσπασε το box office και τα ταμεία στις ΗΠΑ. Είχε ιστορικό ρεκόρ για πρεμιέρα Rated - R ταινίας το πρώτο Σαββατοκύριακο με πωλήσεις εισιτηρίων 205 εκατ. δολαρίων σε ΗΠΑ και Καναδά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι βαθύπλουτοι στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τα ακριβά «γούστα»

Τα δυναμικά νούμερα που έφεραν οι Ράιαν Ρέινολντς και ο Χιου Τζάκμαν στα πλαίσια της τελευταία πράξης (;) της τριλογίας του Deadpool, αποτέλεσαν ευχάριστα νέα για την Walt Disney και το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel - καθώς άλλοι «πυλώνες» όπως ο Captain America, ο Hulk και ο Thor - απέτυχαν να επιστρέψουν στις παλιές τους δόξες.

Εικόνα

Ο Deadpool είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους αν και ανορθόδοξους υπερήρωες του Χόλιγουντ, με δύο προηγούμενες ταινίες - που κυκλοφόρησαν το 2016 και το 2018 - να συγκεντρώνουν συνολικά 1,57 δισ. δολάρια στο box office, ενώ ο Wolverine αποτελεί πολυαγαπημένο χαρακτήρα από τους X-Men.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ισχυρά διαβατήρια για το 2024: Ανατροπή στην κορυφή - Η θέση της Ελλάδας

Η Disney απέκτησε τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δικαιώματα των χαρακτήρων του Deadpool και των X-Men το 2019 ως μέρος του deal εξαγοράς της 21st Century Fox ύψους 71,3 δισ. δολαρίων και τους θεωρεί, μαζί με το franchise του Avatar του Τζέιμς Κάμερον, μεταξύ των πολυτιμότερων assets της.

Εικόνα

«Ονειρευόμασταν για πολύ καιρό, σίγουρα από την εξαγορά της Fox, να φέρουμε μεταλλαγμένους στο Marvel Cinematic Unio (MCU)», υπογράμμισε ο πρόεδρος των Marvel Studios, Κέβιν Φέιγκ, στο κόκκινο χαλί κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της νέας ταινίας του στη Νέα Υόρκη στις 22 Ιουλίου. «Και αυτό είναι μόνο η αρχή» έσπευσε να συμπληρώσει.

Εικόνα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Μπομπ Ίγκερ - ο οποίος έθεσε την ανακατασκευή του κινηματογραφικού στούντιο ως βασική προτεραιότητα από τότε που επέστρεψε στον ρόλο του CEO τον Νοέμβριο του 2022 - ελάττωσε τον αριθμό των ταινιών που φτιάχνει η Marvel για να κρατά υψηλή την ποιότητά τους.

Εικόνα

«Σιγά σιγά θα μειώσουμε τον όγκο και θα πάμε πιθανώς σε περίπου δύο τηλεοπτικές σειρές το χρόνο αντί για τέσσερις και θα ελαττώσουμε την παραγωγή ταινιών μας από τέσσερις το χρόνο σε δύο ή το πολύ τρεις», επεσήμανε ο Ίγκερ τον Μάιο, εξηγώντας το σχεδιασμό που θα τεθεί σε ισχύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρανς δισεκατομμυριούχος «φυτεύει» καρδιές γουρουνιών σε ανθρώπους

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως αντί να εφαρμόσει την παλιά φόρμουλα και να ακολουθήσει την πεπατημένη των κλασικών κόμικ, ο σκηνοθέτης των Deadpool & Wolverine, Σον Λέβι, φαίνεται να έχει την πρόθεση να επαναφέρει το MCU στα περασμένα μεγαλεία του, προσθέτοντας πολύ περισσότερη ειρωνεία και σεξουαλικά υπονοούμενα στους διαλόγους. «Το μικρό σας κινηματογραφικό σύμπαν πρόκειται να αλλάξει για πάντα», τονίζει ο Deadpool σε μια σκηνή, στην οποία αυτοανακηρύσσεται ως «Marvel Jesus».

Εικόνα

Ειδικότερα, το Deadpool & Wolverine περιλαμβάνει πιο ωμές σεκάνς και αστεία για την κοκαΐνη, με αποτέλεσμα να έχουν φουντώσει τις ελπίδες αναλυτών του κλάδου για επίτευξη διπλάσιων πωλήσεων από το Joker της Warner Bros το 2019, επανατοποθετώντας την Disney στο προσκήνιο και τον θρόνο της μετά από αρκετά χρόνια υποαπόδοσης.

Εικόνα

Τόσο ο Deadpool όσο και ο Wolverine θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Marvel σε μια νέα, κερδοφόρα πορεία, μέσα από μία πρωτοποριακή και ρηξικέλευθη προσέγγιση των Rated R ταινιών με πιο κυνικό και ελαφρώς ακατάλληλο χιούμορ: με την Disney να ευελπιστεί πως οι σινεφίλ θα αγκαλιάσουν τις επαναστατικές αλλαγές που εισάγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν να «πάγωσε» ο χρόνος: Οι 7 πόλεις - «φαντάσματα»

Deadpool & Wolverine: H πλοκή

O απαθής Γουέιντ Γουίλσον περιφέρεται ως απλός πολίτης. Έχει αφήσει πλέον πίσω του τις μέρες του ως ο πολυλογάς και αθυρόστομος μισθοφόρος, Deadpool. Όταν ο πλανήτης του αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή, ο Γουέιντ πρέπει απρόθυμα να αναλάβει δράση μαζί με έναν ακόμα πιο απρόθυμο... σύντροφο. Πρέπει να πείσει τον Wolverine να... Η συνέχεις στις οθόνες σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: CAVA: Η ελληνική... Chipotle των 10 δισ. δολαρίων - «Παραμιλούν» οι ΗΠΑ

Deadpool & Wolverine: Τρέιλερ