Ήρθαν τα «AI spa»: Tα ρομπότ κάνουν μασάζ στους πελάτες

Το Lotte New York Palace παρουσίασε μια νέα εμπειρία μασάζ τεχνητής νοημοσύνης για τους επισκέπτες του σπα.
Ήρθαν τα «AI spa»: Tα ρομπότ κάνουν μασάζ στους πελάτες

Υπάρχουν ήδη ρομπότ που μπορούν να μαγειρεύουν, να φτιάχνουν ποτά και να κατασκευάζουν αυτοκίνητα για εμάς, αλλά τώρα υπάρχει και ένα που μπορεί να μας περιποιηθεί. Η εταιρεία ρομποτικής Aescape συνεργάστηκε με το Lotte New York Palace για να παρουσιάσει την πρώτη εμπορικά διαθέσιμη, πλήρως αυτοματοποιημένη εμπειρία μασάζ τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι βαθύπλουτοι στο Παρίσι - Τα ακριβά τους «γούστα»

Το ila Only Spa του ξενοδοχείου άρχισε να προσφέρει προσαρμόσιμα ρομποτικά μασάζ στους επισκέπτες τους, με μια 30λεπτη θεραπεία να κοστίζει 75 δολάρια. Για λόγους σύγκρισης, να σημειώσουμε ότι ένα 60λεπτο μασάζ που πραγματοποιείται από άνθρωπο κοστίζει 260 δολάρια στο ίδιο σπα.

Το Aescape δεν είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ όπως, ας πούμε, το Tesla Optimus ή το Boston Dynamics Atlas, αλλά καλύτερα θα το περιγράφαμε ως ένα κρεβάτι μασάζ με δύο ρομποτικούς βραχίονες που μπορούν να δουλέψουν με όλους τους κόμπους και τα σημεία του σώματός σας. Το αυτοματοποιημένο μασάζ χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο υπολογιστικό μοντέλο του κάθε επισκέπτη πριν προσφέρει ένα εξατομικευμένο μασάζ προσαρμοσμένο στο σώμα του, σύμφωνα με την Aescape.

Το κομψό Lotte New York Palace είναι το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο που συνεργάζεται με την Aescape, αλλά κάτι μας λέει πως σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο. Η νεοφυής επιχείρηση με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία Eric Litman το 2017, συνεργάστηκε επίσης με την πολυτελή εταιρεία γυμναστικής Equinox και θα αρχίσει να προσφέρει ρομποτικά μασάζ σε επιλεγμένα σημεία σε όλη τη Νέα Υόρκη το προσεχές διάστημα.

Δεν θα μας εξέπληττε αν και άλλα μεγάλα brands το εγχείρημα. Η παγκόσμια βιομηχανία τουρισμού ευεξίας αναμένεται να φτάσει τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027, πράγμα που σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα μπορούν να βγάλουν μεγάλα κέρδη επενδύοντας και βελτιώνοντας τα σπα τους.

Εικόνα

Το Aescape δεν περιορίζεται όμως μόνο σε ξενοδοχεία και γυμναστήρια. Η εταιρεία άρχισε να συνεργάζεται με την Press Modern Massage Union Square τον Μάιο, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης έχει δημιουργήσει μια αυξανόμενη λίστα αναμονής Νεοϋορκέζων που ανυπομονούν να βιώσουν τα επαναστατικά μασάζ της.

Η Aescape ετοιμάζεται επίσης να ανακοινώσει περισσότερες συνεργασίες με «ηγέτες της βιομηχανίας» στον τομέα της φιλοξενίας, του αθλητισμού, των επιχειρήσεων και των ακινήτων κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ