Costco: Μετά τις μπάρες χρυσού ξεκινά να πουλά και πλατίνα

Είναι γνωστό πως στα σούπερ μάρκετ της Αμερικής μπορεί να βρει κανείς κυριολεκτικά τα πάντα, δικαιώνοντας τον χαρακτηρισμό της χώρας της αφθονίας. 
Costco: Μετά τις μπάρες χρυσού ξεκινά να πουλά και πλατίνα

Είναι γνωστό πως στα σούπερ μάρκετ της Αμερικής μπορεί να βρει κανείς κυριολεκτικά τα πάντα, δικαιώνοντας τον χαρακτηρισμό της χώρας της αφθονίας.

Ο κολοσσός του λιανεμπορίου, η αλυσίδα Costco έχει εδώ και ένα χρόνο ξεπεράσει τον... καταναλωτικό εαυτό της, προσφέροντας προς πώληση ράβδους χρυσού. Και φαίνεται πως το εν λόγω εγχείρημα πηγαίνει τόσο καλά που πλέον πρόσθεσε στην γκάμα των μετάλλων και ράβδους πλατίνας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη πλέον προσφέρει και ράβδους πλατίνας 1 ουγγιάς, έναντι 1.089,99 δολαρίων, μαζί με τις φημισμένες πλέον ράβδους χρυσού και τα ασημένια νομίσματα.

Εικόνα

Οι μπάρες είναι διαθέσιμες μόνο στο διαδίκτυο και μόνο εάν για τα μέλη της Costco, με την αλυσίδα να περιορίζει τις αγορές σε δύο μπάρες ανά πελάτη. Για να γίνει κανείς μέλος θα πρέπει να πληρώσει συνδρομή από 65 έως 130 δολάρια το χρόνο, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει το υποψήφιο μέλος.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η εταιρεία συνέχισε να εμβαθύνει στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων. Οι ράβδοι χρυσού κυκλοφόρησαν από την Costco τον Αύγουστο του 2023 και μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, τα αποθέματα τους ξεπουλούσαν μέσα σε λίγες ώρες. Αναλυτές της Wells Fargo ανέφεραν τον Απρίλιο ότι οι πωλήσεις χρυσού της Costco κυμαίνονταν από 100 μέχρι 200 εκατομμύρια το μήνα.

Η εισαγωγή πολύτιμων μετάλλων στις διαδικτυακές της πωλήσεις έδωσε μεγάλη ώθηση στο e-commerce της Costco. Συγκεκριμένα, ο Chief Financial Officer, Richard Galanti, μιλώντας στους αναλυτές σε τηλεδιάσκεψη τον Σεπτέμβριο για τα κέρδη της εταιρείας, ανέφερε ότι οι πωλήσεις χρυσού και πολύ πρόσφατα ασημιού, οδήγησαν την αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Η αξία του χρυσού έχει αυξηθεί περισσότερο από 40% το περασμένο έτος και πάνω από 70% τα τελευταία πέντε χρόνια. Όμως η τιμή της πλατίνας έχει ενισχυθεί λίγο πιο ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η αξία της έχει αυξηθεί περισσότερο από 15% τους τελευταίους 12 μήνες, αν και έχει πέσει περισσότερο από 8% από τότε που ξεπέρασε τα 1.100 δολάρια νωρίτερα το 2024.