The World's 50 Best Bars 2024: Ψηλά η Αθήνα στη λίστα - Ποια καταστήματα φιλοξενεί

Μεγάλες διακρίσεις και φέτος για τα ελληνικά μπαρ, καθώς 5 αθηναϊκά καταστήματα βρίσκονται στη λίστα με τα 100 καλύτερα του κόσμου. Δύο στα Τοπ-50 και μάλιστα μέσα στα πρώτα 20.
The World's 50 Best Bars 2024: Ψηλά η Αθήνα στη λίστα - Ποια καταστήματα φιλοξενεί

Περίοπτη θέση στην κατάταξη του The World's Best Bars 2024 κατέλαβε και φέτος η Αθήνα, φιλοξενώντας 5 μπαρ στο παγκόσμιο Τοπ 100 (2 εκ των οποίων ανήκουν στα κορυφαία 50, και μάλιστα στην πρώτη 20άδα), αποδεικνύοντας πως η νυχτερινή ζωή και η διασκέδαση στην ελληνική πρωτεύουσα είναι στη διεθνή ελίτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 4 αδέρφια που «κοιμίζουν» όλη την Μύκονο

Το Line Athens στο #6

Μία πρώην γκαλερί τέχνης, έγινε ο «ναός» των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπακούλη και Δημήτρη Νταφόπουλου, που χαρακτηρίζονται ως «βασιλιάδες» των κοκτέιλ στην Αθήνα με το Line Athens. Το εξαιρετικό τους πρότζεκτ έχει σήμα κατατεθέν την καινοτομία και επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του bartending και κατατάσσεται στην 6η θέση.

«Εδώ, δεν αναμιγνύουν μόνο και σερβίρουν ποτά, αλλά φτιάχνουν πολλά από αυτά επί τόπου. Μεταξύ άλλων, είναι διαθέσιμο ένα κρασί φράουλας και μια μίξη από κίτρινο και λευκό ροδάκινο με ένα βερμούτ χειμωνιάτικου πεπονιού. Αξίζει να δοκιμάσετε και τα νόστιμα τυριά φρούτων μαζί με το σπιτικό ψωμί της Line» επισημαίνει η «Βίβλος» της νύχτας. Παράλληλα, οι συντάκτες της λίστας προτείνουν να δοκιμάσετε και τα κοκτέιλ, που προσφέρουν «γευστικές εποχιακές ανατροπές» όπως το peach Mojito.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Line Athens (@line.athens)

Στο #17 το Baba Au Rum

Σε έναν κόσμο με φανταχτερά μπαρ, υπάρχει κάτι πολύ απλό και ειλικρινές για το Baba au Rum, που κατέλαβε την 17η θέση. Μια «κοινωνία με ρούμι και κοκτέιλ», όπου έρχεσαι για τα ποτά αλλά «μένεις για την παρέα», που οικοδόμησε ο ιδιοκτήτης, Θάνος Προυναρούς, όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Με περισσότερα από 400 ρούμι πίσω από την μπάρα και μια σειρά από ανατροπές σε κλασικές επιλογές, όπως το Supremus No.58 (ένα twist στο Ti Punch με δύο ρούμι, λικέρ falernum, τσάι και καλοκαιρινά φρούτα), θα λατρέψετε το μπαρ στο ιστορικό κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερή μπάζα για τον «Ντράκο Μαλφόι» με μόλις 31 λεπτά στο Χάρι Πότερ

Μπορείτε να παραγγείλετε το Beatnik Paloma, φτιαγμένο με τεκίλα, μεσκάλ μαύρο κάρδαμο και σόδα γκρέιπφρουτ. «Με υπέροχη μουσική σε έναν χώρο εμπνευσμένο από το κίνημα του Μοντερνισμού, το Baba au Rum είναι ένα εκλεπτυσμένο κατάστημα που είναι πολύ εύκολο να το ερωτευτείς. Γι' αυτό και παραμένει επίκαιρο ακόμη και 15 χρόνια μετά την πρεμιέρα του στην αγορά» τονίζεται.

Tρία αθηναϊκά μπαρ στις θέσεις 51-100

Στην 51η θέση βρίσκεται το «The Bar in Front of the Bar», που σε ένα έτος σκαρφάλωσε 47 θέσεις, από την 98η θέση πέρυσι, μέσα σε μόλις 2 έτη λειτουργίας.

Στην 60η θέση βρίσκεται το πολυβραβευμένο «The Clumsies», που με τις δημιουργίες του βρέθηκε για 8 συνεχόμενες χρονιές στο Τοπ 50, ενώ πέρυσι βραβεύτηκε με το Rémy Martin Legend of the List Award.

Τέλος, στην 68η θέση (δύο θέσεις παραπάνω από πέρυσι) βρίσκεται το «Barro Negro», το μπαρ που παρουσιάζει διαρκώς νέες και ρηξικέλευθες ιδέες.

To Toπ 5

1) Handshake Speakeasy (Πόλη του Μεξικό)|
2) Bar Leone (Χονγκ Κονγκ)
3) Sips (Βαρκελώνη)
4) Tayer + Elementary (Λονδίνο)
5) Jigger & Pony (Σιγκαπούρη)