«Δομές Ευθύνης» από την Εθνική Πανγαία: Η δράσεις ΕΚΕ για το 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δομές Ευθύνης» από την Εθνική Πανγαία: Η δράσεις ΕΚΕ για το 2018

Ο εξοπλισμός του Πανθεσσαλικού Σταδίου, η πλήρης ανακαίνιση του Ειδικού Νηπιαγωγείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες του Δήμου Αθηναίων, αλλά και η αγορά και ο εξοπλισμός κινητής ιατρικής μονάδας για του Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που υλοποιεί η Εθνική Πανγαία στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας με τίτλο «Δομές Ευθύνης».

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άρις Καρυτινός κατά την παρουσίαση του προγράμματος τα καλά οικονομικά αποτελέσματα «δεν αρκούν αν δεν έχουν μια κοινωνική ανταπόδοση» και γι’ αυτό «συστηματικά, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, εστιάζοντας κυρίως σε υποδομές που σχετίζονται με το αντικείμενό μας, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας για το κοινό καλό».

Στην πρώτη φάση του προγράμματος «Δομές Ευθύνης» υλοποιήθηκαν δράσεις όπως η Αναβάθμιση του κοινοτικού καταστήματος στην Ειδομένη, ενίσχυση των Γιατρών του Κόσμου και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την αγορά κινητής ιατρικής μονάδας, αλλά και αναβάθμιση των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Ένα σημαντικό ακόμη έργο ήταν η πλήρη κτηριακή αναβάθμιση, αγορά και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στο Ειδικό Νηπιαγωγείο του Δήμου Αθηναίων, επί της οδού Νικοπόλεως. Σύμφωνα με τον κ. Καρυτινό το συγκεκριμένο ήταν ένα «πολύ σημαντικό έργο που ομολογώ ότι ξεπέρασε τον αρχικό μας σχεδιασμό, καθώς διαπιστώσαμε από κοντά τόσο τις μεγάλες ανάγκες για υποδομές, όσο και τη μεγάλη σημασία που έχει αυτή η δομή για τα παιδιά με αναπηρίες».

Παράλληλα η εταιρεία στηρίζει και αθλητές. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ως χορηγός τον επί πέντε χρόνια πρωταθλητή ιστιοπλοΐας ΑμεΑ Στράτο Αχλάτη, ο οποίος συμμετείχε πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ στο Κίελο της Γερμανίας. Επιπρόσθετα, ξεκινώντας από το 2017, υποστηρίζει το Olympus Marathon.

Οι δράσεις του 2018

Αναφερόμενος στις δράσεις του επόμενου διαστήματος, ο κ. Καρυτινός σημείωσε ότι αυτές έχουν αναπτυχθεί με βάση δύο πυλώνες: τον «άνθρωπο» και τις «δομές που μας ενώνουν».

Το επόμενο διάστημα η Πανγαία θα βοηθήσει στην αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη, το οποίο στεγάζει 72 παιδιά σε 12 οικογένειες.

Στην Καστοριά η Πανγαία θα φροντίσει για την κτηριακή αναβάθμιση του Γηροκομείου «Αθηνάς & Λαζάρου Ρίζου», του μοναδικού ιδρύματος του είδους του στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Στη Σύμη η εταιρεία αναλαμβάνει την επισκευή και κτηριακή αναβάθμιση των εργαστηρίων Χημείας και Βιολογίας του Γυμνασίου και Λυκείου Σύμης και τμήματος του προαύλιου χώρου του κτηριακού συγκροτήματος που υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τις πρόσφατες πλημμύρες.

Δρομολογούνται, επίσης, έργα συντήρησης των ξενώνων του Συλλόγου γονιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα».

Παράλληλα προχωρά στην κτηριακή αναβάθμιση των χώρων της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακόμη, η εταιρεία επενδύει στις υποδομές και την αναβάθμιση του εξοπλισμού του Πανθεσσαλικού Σταδίου. «Έτσι το επόμενο χρονικό διάστημα ο Βόλος θα διαθέτει ένα στάδιο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου, με όλη την προστιθέμενη αξία που δημιουργεί στην πόλη αυτή η δυνατότητα», σημείωσε ο κ. Καρυτινός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider