Γκορτζής: Το «χρώμα» της κοινωνικής ευθύνης στην Ενέργεια

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκορτζής: Το «χρώμα» της κοινωνικής ευθύνης στην Ενέργεια

Η κοινωνική υπευθυνότητα έχει ειδικό βάρος όταν μιλάμε για τις επιχειρήσεις της ενέργειας, όπως τόνισε ο κ. Αντώνης Γκορτζής, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου για την Επιχειρηματική Ηθική μιλώντας στο 1st Ecomobility Conference 2018, το οποίο διοργανώθηκε από το insider.gr και την HAEE. O κ. Γκορτζής παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της επιχειρηματικής ηθικής σημειώνοντας ότι:

«Ως Επιχειρηματική Ηθική νοείται η εφαρμογή στην επιχειρηματική συμπεριφορά των γενικών αρχών περί ηθικής, με σκοπό τη δημιουργική εξισορρόπηση και σύνθεση προτύπων, συμπεριφορών και σχέσεων μεταξύ της επιχείρησης, των μετόχων, των εργαζομένων, του πολίτη, του πελάτη, του καταναλωτή και του γενικότερου κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός».

Το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, σημείωσε ο κ. Γκορτζής, απαιτεί από τις επιχειρήσεις να λειτουργούν με ήθος και με κανόνες. O Porter , τόνισε την άρρηκτη σχέση μεταξύ ηθικής και επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας

«Oι πολίτες προσδοκούν από τους επιχειρηματικούς οργανισμούς να σέβονται και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον», σημείωσε ενώ τόνισε ότι οι πρακτικές ΕΚΕ συμβάλουν στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και κατανόησης με το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, την ενίσχυση της πιστότητας των πελατών, την ποστήριξη και συναίνεση των υπαλλήλων και άλλων ομάδων κοινού προς την υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής».

Ειδικότερα, αναφερόμενος στη βιομηχανία της ενέργειας, ο κ. Γκορτζής τόνισε ότι: «η κοινωνική υπευθυνότητα για τη βιομηχανία της ενέργειας έχει ειδικό βάρος και τις θωρακίζει με σκοπό να διατηρήσουν συχνά ευαίσθητες ισορροπίες με τους stakeholders. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί ο αγωγός TAP, ο οποίος διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα από τα σύνορα με την Τουρκία ως την Καστοριά και καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και Αδριατικής».

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο για την Επιχειρηματική Ηθική απευθύνεται σε άτομα, επιχειρήσεις και οργανισμούς και κράτος που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην προσπάθεια προώθησης των σκοπών και των στόχων του Σωματείου και να επωφεληθούν από την εφαρμογή των αρχών της Επιχειρηματικής Ηθικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider