Καταιγισμός πληρωμών μέχρι το Πάσχα: Ποιοι θα λάβουν επιδόματα, μερίσματα και Δώρα

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταιγισμός πληρωμών μέχρι το Πάσχα: Ποιοι θα λάβουν επιδόματα, μερίσματα και Δώρα
Εβδομάδα πληρωμών είναι αυτή που ξεκινά σήμερα. καθώς μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή θα καταβληθούν δώρα, επιδόματα και μερίσματα σε 1,4 εκατ. δικαιούχους

Εβδομάδα πληρωμών είναι αυτή που ξεκινά σήμερα. καθώς μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή θα καταβληθούν δώρα, επιδόματα και μερίσματα σε 1,4 εκατ. δικαιούχους.

Την Μεγάλη εβδομάδα ξεκινά το πρώτο «κύμα» καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σε 800.000 εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή.

Η πρώτη καταβολή του επιδόματος προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου (Μ.Τετάρτη) έως και τις 17 Απριλίου (Μ.Παρασκευή), ανάλογα με το ΑΦΜ των δικαιούχων.

Στο μεταξύ 180.390 επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες θα εισπράξουν την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου το ποσό των 400 ευρώ, ως προκαταβολή του επιδόματος των 600 ευρώ που δικαιούνται μέσω του voucher τηλεκατάρτισης. Τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα καταβληθούν έως το τέλος του Απριλίου.

Από σήμερα Δευτέρα ξεκινά και η καταβολή από τον ΟΑΕΔ των παρατάσεων επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο.

Την Μεγάλη Τρίτη 14 του μήνα θα πληρωθεί το δωρόσημο Πάσχα στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους, αποκλειστικά μέσω τραπεζών. Ειδικότερα θα καταβληθεί στους οικοδόμους που έχουν ήδη ενημερώσει το Ατομικό τους Μητρώο με τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο πιστώνεται το ποσό του δωροσήμου.

Δώρο Πάσχα - μερίσματα

Την Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, από τις επιχειρήσεις εκείνες που ούτε έχουν πληγεί, βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) ούτε έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με διοικητική εντολή.

Την Μεγάλη Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή αναδρομικών ποσών του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Συνολικά το ΜΤΠΥ θα καταβάλει αναδρομικά ποσά ύψους 2.888.544,47 ευρώ, σε 3.964 νέους μερισματούχους, που η αίτησή τους υποβλήθηκε έως και τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Τα αναδρομικά αφορούν τα μερίσματα, μέχρι και τις 31/3/2020, ενώ στο εξής οι εν λόγω 3.964 νέοι μερισματούχοι θα λαμβάνουν κανονικά το μέρισμά τους με το σύνολο των υπολοίπων μερισματούχων του Ταμείου, την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του κάθε τριμήνου. Το μέρισμα για το Β' τρίμηνο του 2020 θα καταβληθεί στα τέλη Ιουνίου.

Κεντρική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider