Ηλεκτρονικές λύσεις για επιχειρήσεις προσφέρουν οι τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτρονικές λύσεις για επιχειρήσεις προσφέρουν οι τράπεζες

Ολοκληρωμένες λύσεις για επαγγελματίες και επιχειρήσεις προσφέρουν μέσω διαδικτύου οι τράπεζες. Μέσω των ηλεκτρονικών τους εφαρμογών δίνουν τη δυνατότητα αυτοματοποίησης και παροχής τραπεζικών υπηρεσιών απομακρυσμένα και χωρίς επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα.

Ειδικότερα, μέσω των web πλατφόρμων που διαθέτουν οι τράπεζες οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα και αποτελεσματικά να πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες πληρωμές προς τους προμηθευτές και συνεργάτες τους, ακόμη και μαζικά. Μπορούν, επίσης, να καταβάλλουν μαζικά την μισθοδοσία των υπαλλήλων τους μέσω αρχείου. Να εξοφλούν δάνεια, κάρτες, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, να πληρώνουν ενοίκια, και να καλύπτουν εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και φόρους (ΦΠΑ, ΦΜΥ κλπ).

Ακόμη, επαγγελματίες και επιχειρήσεις μπορούν να διαχειρίζονται ηλεκτρονικά το χαρτοφυλάκιο και τα διαθέσιμα τους. Να βλέπουν ανά πάσα στιγμή αναλυτικά στοιχεία για κάθε λογαριασμό, εταιρικές πιστωτικές κάρτες, και δάνειο το οποίο έχουν λάβει. Μπορούν επίσης να παρακολουθούν το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο, η αποτίμηση του οποίου φαίνεται online. Μπορούν να δώσουν εντολές αγοράς και πώλησης μετοχών με χρέωση του λογαριασμού τους και να ενημερώνονται για τις τιμές του Χρηματιστηρίου Αθηνών και των ξένων αγορών σε πραγματικό χρόνο.

Και οι λειτουργίες δεν σταματούν εδώ. Ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της κάθε επιχείρησης οι τράπεζες μπορούν να προσφέρουν εξτρά υπηρεσίες όπως είναι η διαχείριση λογαριασμού εισαγωγών/εξαγωγών, η παρακολούθηση των συνολικών χρηματοροών, η λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και άλλα.

Σε κάθε περίπτωση όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη η ηλεκτρονική τραπεζική ανεξαρτήτως λειτουργίας και μεγέθους μπορεί να μειώσει σημαντικά τόσο τα χρηματο-οικονομικά όσο και τα λειτουργικά κόστη μιας επιχείρησης. Και αυτό γιατί μειώνεται σημαντικά οι εργατοώρες που απαιτούνται για πολλές εργασίες της επιχείρησης, ενώ σημαντικά λιγότερη είναι η «χαρτούρα» και το περιθώριο λάθους.

Πως λειτουργεί

Σε κάθε πλατφόρμα web banking για επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση παραπάνω από ένας χρήστες. Συνήθως ορίζεται ένας διαχειριστής ο οποίος διαμορφώνει διάφορες θέσεις εργασίας με διαφορετικά προνόμια και ευχέρειες. Μπορεί δηλαδή να καθοριστεί σε ποιους λογαριασμούς και ποιες υπηρεσίες έχει πρόσβαση ο κάθε χρήστης.

Για παράδειγμα ένας υπάλληλος που είναι υπεύθυνος για τις πληρωμές προμηθευτών μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο στον λογαριασμό που υπάρχει για αυτό τον σκοπό ή ο υπεύθυνος μισθοδοσίας να μπορεί να μεταφέρει χρήματα μόνο σε συγκεκριμένους λογαριασμούς και πάει λέγοντας.

Ακόμη μπορεί να καθοριστούν κάποιες συναλλαγές για τις οποίες χρειάζεται συνδυασμός χρηστών με διαφορετικό εγκριτικό επίπεδο. Για παράδειγμα μπορεί ο υπεύθυνος αγορών να εκτελεί μια εντολή η οποία να ολοκληρώνεται μόνο όταν εγκριθεί από τον διευθυντής της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider