Μπόνους από 450 έως 600 ευρώ στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ - Πώς κλιμακώνεται

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόνους από 450 έως 600 ευρώ στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ - Πώς κλιμακώνεται
Το μπόνους ξεκινά από 450 ευρώ για την Γραμματεία του τμήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και φτάνει έως τα 600 ευρώ για τον Διευθυντή

Τη χορήγηση οικονομικού κινήτρου (επιπλέον του μισθού) της τάξης των 450 ευρώ (μικτά) για τους υπαλλήλους και 600 ευρώ για τους διευθυντές ενεργοποιεί ο ΕΦΚΑ από την 1/1/2022 έως τις 31/12/2022.

Το μπόνους αφορά:

1. Το Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης το οποίο πλέον δεν απαντά μόνο σε τηλεφωνικές κλήσεις πολιτών, αλλά λειτουργεί ως υπηρεσία back office και απασχολείται με τη διαχείριση και εξυπηρέτηση σύνθετων αιτημάτων και ερωτημάτων, που υποβάλλονται μέσω του Ενιαίου Αριθμού Εξυπηρέτησης Πολιτών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 1555.

2. Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Άλλων Μορφών Επικοινωνίας το οποίο επεκτάθηκε στην διαχείριση αιτημάτων που υποβάλλονται για τον ΕΦΚΑ μέσω της υπηρεσίας «support.gov.gr» και από τον Δεκέμβριο του 2021 στην διαχείριση αιτημάτων που υποβάλλονται για τον ΕΦΚΑ μέσω της ιστοσελίδας 1555.gov.gr και της αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά.

Η στοχοθεσία και οι κλίμακες των αμοιβών

Το μπόνους επιμερίζεται ως εξής:

- Για την Γραμματεία του τμήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, 350 ευρώ το μήνα.
- Για τους υπαλλήλους που απασχολούνται ως μέλη των θεματικών κατηγοριών, 450 ευρώ το μήνα.
- Για τους επόπτες των τμημάτων, 500 ευρώ το μήνα.
- Για τον προϊστάμενο του τμήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, 550 ευρώ το μήνα.
- Για τους υπαλλήλους που απασχολούνται στο τμήμα εξυπηρέτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων μορφών επικοινωνίας, 450 ευρώ το μήνα.
- Για τον προϊστάμενο του τμήματος εξυπηρέτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, 550 ευρώ.
- Για τον διευθυντή της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών, 600 ευρώ.

Τα ποσά είναι μικτά και αφορούν εργασία 22 ημέρες το μήνα. Για εργασία λιγότερες μέρες, το bonus θα μειώνεται αναλογικά.

Για τον υπολογισμό των επιδόσεων των υπαλλήλων λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος αιτημάτων που εξυπηρετούν ανά ημέρα εργασίας, για το σύνολο των ημερών εργασίας εντός ενός μήνα: (συνολικός αριθμός αιτημάτων που εξυπηρετήθηκαν στη διάρκεια ενός μήνα)/(αριθμός ημερών εργασίας στη διάρκεια του ίδιου μήνα).

Για την απόδοση των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ που απασχολούνται ως επόπτες των θεματικών κατηγοριών, ως στόχος ορίζεται η επίτευξη του 60% του στόχου της θεματικής κατηγορίας που εποπτεύουν, η οποία αξιολογείται σε μηνιαία βάση.

Για την απόδοση του Προϊσταμένου του Τμήματος Εξυπηρέτησης Τηλεφωνικά ως στόχος ορίζεται η επίτευξη του 70% του στόχου όλων των θεματικών κατηγοριών του Τμήματος, όπως αυτή ορίζεται παραπάνω.

Για την απόδοση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών ως στόχος ορίζεται η επίτευξη των στόχων των Προϊσταμένων του Τμήματος Εξυπηρέτησης Τηλεφωνικά και του Τμήματος Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Άλλων Μορφών Επικοινωνίας, όπως αυτή ορίζεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΚΑ: Μισθοί 7.000 ευρώ στους νέους managers - Γενναία μπόνους σε υπαλλήλους και διευθυντές

ΕΦΚΑ: Managers από τον ιδιωτικό τομέα και πριμ παραγωγικότητας - Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider