Πιτσιλής: Πώς θα γίνει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιτσιλής: Πώς θα γίνει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές
Το χρονοδιάγραμμα για τη διασύνδεση περιέγραψε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές μίλησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα πολύ πιο σύνθετο, πολύ πιο παραγοντικό έργο, στο οποίο εμπλέκονται η ΑΑΔΕ, οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες που φτιάχνουν τα διάφορα λογισμικά.

«Είναι άλλο πράγμα η διασύνδεση των ταμειακών με την ΑΑΔΕ, το οποίο έχει γίνει ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου. Αυτό το καλοκαίρι βγάλαμε πάρα πολλά κλιμάκια για να ελέγξουμε ακριβώς αν οι ταμειακές διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ τις πληροφορίες, και επιβλήθηκαν και πολύ αυστηρά πρόστιμα και κλεισίματα επιχειρήσεων στους παραβάτες», επεσήμανε.

Αλλά είναι δεύτερο βήμα η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές. «Πολύ πιο σύνθετο, πολύ πιο παραγοντικό έργο, στο οποίο εμπλέκονται η ΑΑΔΕ, οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες που φτιάχνουν τα διάφορα λογισμικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Την προηγούμενη εβδομάδα συμπληρώσαμε την εικόνα, την κανονιστική του πώς όλες αυτές οι πιθανές λύσεις θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μεταξύ τους και να διασυνδεθούν. Βγήκε λοιπόν η απόφαση και βγάλαμε και το χρονοδιάγραμμα. Τι λέει το χρονοδιάγραμμα; Όλες αυτές οι επιχειρήσεις που συνδέονται με τα POS μέχρι την Παρασκευή μας έστειλαν όλα τα στοιχεία για τα POS στη χώρα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε την εκτίμηση ότι έχουμε περίπου ένα εκατομμύριο POS στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξουμε το μητρώο των POS και στις επιχειρήσεις για να συμπληρώσουν ότι τυχόν στοιχεία δεν υπάρχουν. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα πρέπει μέσα σε πολύ λίγες μέρες να μας πουν ότι τα POS τους είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας και μετά να αρχίσουν να τα αναβαθμίζουν, να τα αναβαθμίζουν από μακριά, τόνισε ο κ. Πιτσιλής.

«Κάθε ένα που θα αναβαθμίζουν θα μας το στέλνουν και θα ειδοποιούμε την επιχείρηση και θα της λέμε είσαι έτοιμη, έχεις 30 ημέρες να φωνάξεις τον εγκαταστάτη σου και να διασυνδέσεις το αναβαθμισμένο σου POS με την ταμειακή σου. Και όλο αυτό μέχρι τις 29/2/2024 πρέπει να έχει τελειώσει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Ποιες υποθέσεις ανοίγουν για έλεγχο

Τι αλλάζει στις ρυθμίσεις οφειλών με τις τράπεζες – Τα «κλειδιά» της νέας ψηφιακής πλατφόρμας και οι λύσεις για τους δανειολήπτες

Ξεκινά αύριο mega πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους με επίδομα 1.000 ευρώ - Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider