Πώς θα κερδίσετε 100.000 τον χρόνο χωρίς πτυχίο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα κερδίσετε 100.000 τον χρόνο χωρίς πτυχίο

Μπορεί στην Ευρώπη τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν καλό μισθό, αλλά στις ΗΠΑ οι εργάτες βγάζουν μέχρι και 100.000 δολάρια τον χρόνο χωρίς… ούτε ένα πτυχίο.

Και τα πράγματα για τους ανειδίκευτους Αμερικανούς αναμένεται να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο μετά την εκλογή Trump, αφού ο νέος πρόεδρος έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να δώσει προτεραιότητα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και της βιομηχανίας, ανταποδίδοντας στους εργάτες και τους αγρότες «όσα τους χρωστά η αμερικανική οικονομία».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Brian Keith Schrier από το Σαν Φρανσίσκο. Όπως αποκαλύπτει στο MarketWatch, κατόρθωσε να κερδίσει 14.000 δολάρια μόλις σε 30 ημέρες χάρη στις ικανότητές του στα… υδραυλικά, τα ηλεκτρικά και την ταπητουργία. Μέσω του ιστότοπου TaskRabbit εξασφάλισε δουλειές με 150 δολάρια την ώρα.

Άλλο παράδειγμα ο Ryan Stewart που κέρδισε πέρυσι 110.000 δολάρια ως οδηγός σκύλων –ως μερική απασχόληση– αφού η επιχείρησή του Ryan for Dogs στο Λονγκ Άιλαντ κάνει… χρυσές δουλειές.

Αυτά είναι τα 5 πιο κερδοφόρα επαγγέλματα χωρίς… κουστούμι σήμερα στις ΗΠΑ:

1. Οικοδόμος

Όπως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία, το «μυστρί, το πηλοφόρι» είναι ιδιαίτερα επικερδές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι μέσες αποδοχές κυμαίνονται στα 65.239 δολάρια. Αναλόγως την ειδικότητα, την εταιρεία και το κατασκευαστικό έργο, πάντως, η αμοιβή μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 110.000 δολάρια. Οι εργοδηγοί, μάλιστα, φτάνουν ακόμη και τα 144.520 δολάρια ανά έτος. Μπορεί να μην απαιτείται πτυχίο για να κάνει κανείς αυτή τη δουλειά, αλλά αναλόγως τη θέση χρειάζεται εμπειρία, πιστοποιήσεις και εξειδικευμένη κατάρτιση.

2. Bartender

Είναι κάτι σαν μπάρμαν αλλά… και για την ημέρα. Δεν κερδίζουν όλοι υψηλούς μισθούς, αλλά το ανερχόμενο επάγγελμα του bartender σε «in» καφέ και μπαρ της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες μπορεί να δουν αμοιβές έως και 100.000 δολάρια τον χρόνο. Χωρίς να υπολογίσουμε τα φιλοδωρήματα…

3. Αστυνομικός

Μπορεί να μην είναι ακριβώς… εργάτες, αλλά για να προσληφθούν στην Αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν χρειάζονται πτυχία. Παρ’ όλα αυτά, κερδίζουν από 50.000 έως και 131.000 δολάρια ετησίως, ανάλογα με τη θέση και την εμπειρία, σύμφωνα με στοιχεία της Glassdoor. Το 2013, μάλιστα, 20 αξιωματικοί της NYPD έβγαλαν 50.000 δολάρια σε υπερωρίες!

4. Αγρότες

«Οι αγρότες και διαχειριστές ράντζου στις κεντροδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ μπορεί να φτάνουν ακόμη και εξαψήφια νούμερα», αποκαλύπτει ο αναλυτής της Glassdoor, Scott Dobroski. Το αντικείμενό τους, εξηγεί, «δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα». Εξάλλου, όλοι στις ΗΠΑ πίνουν χυμό πορτοκάλι, συμπληρώνει ο αναλυτής χαριτολογώντας. Παρότι οι μέσες απολαβές διαμορφώνονται στα 70.110 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, μπορεί να αγγίξουν τις 119.530 ευρώ.

5. Εργάτες διυλιστηρίων

Οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια, εκτός από γεωλόγοι, μηχανικοί και σύμβουλοι εξόρυξης, είναι και ανειδίκευτοι εργάτες που ναι με ειδικεύονται και αποκτούν εμπειρία σε συγκεκριμένα πόστα με τα χρόνια, ωστόσο για την πρόσληψή τους δεν απαιτείται πτυχίο. Σύμφωνα με τον ιστότοπο εύρεσης εργασίας του κλάδου RigZone, οι απολαβές για τους ανειδίκευτους έχουν υποχώρησαν κατά 3% το 2013. Η δουλειά στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι μοναχική, σκληρή και, συχνά, επικίνδυνη –έτσι εξηγείται που οι απολαβές ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τα 100.000 δολάρια ετησίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider