Τι κάνει μια εταιρεία ελκυστική για τους υποψηφίους - Τα 19 κριτήρια επιλογής

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι κάνει μια εταιρεία ελκυστική για τους υποψηφίους - Τα 19 κριτήρια επιλογής
Σύμφωνα με την έρευνα HR Trends της Randstad για το 2024, η προσφορά ελκυστικών πακέτων αποδοχών και παροχών, καθώς και οι ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης αποτελούν τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που κάνουν την εταιρεία τους ελκυστική για τους υποψηφίους.

Οι οικονομικές απολαβές και οι προοπτικές καριέρας είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που σταθμίζουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να επιλέξουν ή να αλλάξουν εργοδότη.

Σύμφωνα με την έρευνα HR Trends της Randstad για το 2024, η τηλεργασία και η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής που προέκυψαν ως ζητούμενα μετά την έλευση της πανδημίας, παραμένουν ακόμη και σήμερα ψηλά στις προτιμήσεις των εργαζομένων.

Ωστόσο, η ακρίβεια και η συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των μισθών λόγω πληθωρισμού, φαίνεται πως λειτουργούν καταλυτικά στον τρόπο με τον οποίο οι υποψήφιοι επιλέγουν εργοδότη, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα ελκυστικό πακέτο αποδοχών και εταιρικών παροχών. Μάλιστα ο παράγοντας «μισθός» ανέβηκε 37 μονάδες μέσα σε διάστημα ενός έτους (από 180 σε 217).

Οι περισσότερες από τις ερωτηθείσες εταιρείες της έρευνας θεωρούν ότι η προσφορά ελκυστικών πακέτων αποδοχών και παροχών, καθώς και οι ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης αποτελούν τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που κάνουν την εταιρεία τους ελκυστική για τους υποψηφίους.

Η προσφορά ανταγωνιστικών πακέτων αποδοχών και παροχών είναι σχεδόν διπλάσιας σημαντικότητας, σε σχέση με τον μέσο όρο των υπόλοιπων χαρακτηριστικών και έχει σημειώσει σημαντική αύξηση, ακόμα και από τα περσινά αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά τις παροχές που προσφέρουν οι εταιρείες στους υπαλλήλους τους προκειμένου να τους έχουν ικανοποιημένους (μειώνοντας έτσι την πιθανότητα μετακίνησής τους), δημοφιλείς παραμένουν η παροχή κινητού τηλεφώνου, το μπόνους απόδοσης, τα κουπόνια σίτισης και η ιδιωτική ασφάλιση.

Επίσης η εκπαίδευση/κατάρτιση, ένα ευέλικτο πρόγραμμα εργασίας και οι επιπλέον ημέρες αδειών λειτουργούν πάντα υπέρ της διακράτησης των εργαζομένων.

Για τις περισσότερες εταιρείες που ερωτήθηκαν, ο δείκτης κινητικότητας προσωπικού το 2023 παρέμεινε σε λογικά επίπεδα, καθώς το 70% των εταιρειών ανέφερε ποσοστό αποχώρησης από 1% έως 15%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ένας στους δύο εργοδότες θα προσλάβει νέο προσωπικό εντός του 2024 - Οι 15 περιζήτητες ειδικότητες

Έρευνα KPMG: 3 στους 4 εργαζόμενοι αισθάνονται ψυχολογικά ασφαλείς στην εργασία τους

Ο «χρησμός» της ΤτΕ για την αγορά εργασίας: Τι προτείνει για μισθούς, εισφορές, κενές θέσεις και μετανάστες

gazzetta
gazzetta reader insider insider