Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Τελευταία ευκαιρία για υποβολή αίτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Τελευταία ευκαιρία για υποβολή αίτησης
Προτεραιότητα θα δοθεί σε περιπτώσεις αναπηρίας μονογονεϊκής οικογένειας και τρίτο κριτήριο θα είναι το χαμηλό εισόδημα.

Λήγει τα μεσάνυχτα η δυνατότητα για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για την επόμενη σχολική χρονιά. Αφορά βρέφη και νήπια από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών. Η προθεσμία είναι μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα μέσω του gov.gr, και με όλους τους κωδικούς που έχει ο ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να κάνει την αίτηση.

Οι προϋποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να ισχύουν είτε διαζευκτικά είτε συνδυαστικά, είναι οι εξής: συνολικά θα πρέπει να υπάρχουν 25 μέρες ασφάλισης στον e – ΕΦΚΑ ή ειδική παροχή προστασίας μητρότητας ή τακτική επιδότηση ανεργίας που αφορά και τους μακροχρόνια ανέργους ή οι εγγεγραμμένοι άνεργοι να είναι τουλάχιστον για 2 μήνες εγγεγραμμένοι ή εναλλακτικά να είναι δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας από τα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΤΑΑ.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε περιπτώσεις αναπηρίας μονογονεϊκής οικογένειας και τρίτο κριτήριο θα είναι το χαμηλό εισόδημα.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικοί από τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ: Περιστέρι, Άνω Λιόσια, Μοσχάτο, Κερατσίνι, Χαϊδάρι, στη Θεσσαλονίκη στην Πυλαία και κάποιες άλλες πόλεις στην περιφέρεια, όπως είναι η Άρτα, η Δράμα, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Νάουσα, τα Τρίκαλα κλπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καραγκούνης: Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας – Θα έχει περισσότερα κίνητρα

Ηλεκτρικός/Μετρό: «Εκτροχιασμός» για 14+7 συρμούς αξίας 255 εκατ. ευρώ

Φωτιά στη Μαγνησία - Επιχειρούν εναέρια μέσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider