Καραγκούνης: Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας – Θα έχει περισσότερα κίνητρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραγκούνης: Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας – Θα έχει περισσότερα κίνητρα
Με τις ενισχύσεις στο ρεύμα η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όταν υπάρχει ανάγκη κι ότι μπαίνουμε μπροστά στο πρόβλημα.

Στην επιδότηση του ρεύματος, την 6ήμερη εργασία αλλά και τις αλλαγές που έρχονται για το επίδομα ανεργίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε σχετικά με τις ενισχύσεις στο ρεύμα η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όταν υπάρχει ανάγκη κι ότι μπαίνουμε μπροστά στο πρόβλημα.

Μέσω της έκτακτης εισφοράς θα ελαφρυνθούν οι οικιακοί καταναλωτές τον Αύγουστο σημείωσε και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα κοινωνικά τιμολόγια θα έχουν πολύ μεγαλύτερη επιδότηση. Ακόμα είπε ότι τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν από το αρμόδιο υπουργείο πόσα θα δικαιούται το κάθε σπιτικό. Σχετικά με την 6ήμερη εργασία τόνισε ότι αυτή η δυνατότητα αφορά ελάχιστες επιχειρήσεις κυρίως στη βιομηχανία ενώ διευκρίνισε ότι δεν είναι έκτη μέρα, είναι έκτακτη βάρδια και αφορά επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.

Για το επίδομα ανεργίας είπε ότι θα δοθεί μεγαλύτερη κινητροδότηση για την καταβολή του. «Θα έχει περισσότερα κίνητρα ώστε τα άτομα που είναι σε ανεργία και παίρνουν τα επιδόματα να έχουν ως κίνητρο να βγουν γρήγορα στην αγορά εργασίας» εξήγησε. «Μας ενδιαφέρει να μειώσουμε την ανεργία και ήδη αυτό έχει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό καθώς είναι σήμερα στο 10,6%[…] ο στόχος μας είναι παράλληλα και η μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1 ποσοστιαία μονάδα έως το 2027[…]» είπε σε άλλο σημείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πότε υποχωρεί ο καύσωνας – Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ

Ηλεκτρικός/Μετρό: «Εκτροχιασμός» για 14+7 συρμούς αξίας 255 εκατ. ευρώ

Πέθανε ο Μπάμπης Βωβός - Η άνοδος και η πτώση του «γίγαντα» των κατασκευών

gazzetta
gazzetta reader insider insider