Πώς να κερδίσετε αεροπορικά εισιτήρια μέσω πιστωτικών καρτών

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να κερδίσετε αεροπορικά εισιτήρια μέσω πιστωτικών καρτών

Για τους πιστούς των ταξιδιών υπάρχουν σίγουρα διάφοροι τρόποι για να κερδισετε μίλια που μπορείτε να τα εξαργυρώσετε σε επόμενα ταξίδια. Ένας από τους ευκολότερους όμως είναι τα μίλια ή τα προγράμματα επιβράβευσης των πιστωτικών καρτών τα οποία σας δίνουν την δυνατότητα να ταξιδέψετε δωρεάν όσο περισσότερες συναλλαγές πραγματοποιείτε με κάρτες.

Ποια ειναι όμως αυτά και τι προσφέρει έκαστο;

Πειραιώς - Miles and More Mastercard

Την δυνατότητα να πετάξετε σε όλο τον κόσμο σας δίνει και η πιστωτική κάρτα Mastercard της Τράπεζας Πειραιώς με τα προνόμια του προγράμματος Miles & More, η οποία σας προσφέρει δωρεάν μίλια με απεριόριστη ισχύ, ειδικές προσφορές στα ταξίδια σας και ασφάλεια στις αγορές σας. Ωστόσο τα μίλια σας δεν λήγουν εφόσον έχετε την πιστωτική κάρτα Miles & More World Mastercard® τουλάχιστον 3 μήνες και κάνετε τουλάχιστον μία συναλλαγή το μήνα.

Η συνδρομή της πιστωτικής κάρτας είναι δωρεάν τον πρώτο χρόνο, ωστόσο από τον δεύτερο χρόνο και μετά η συνδρομή είναι 40 ευρώ για την Miles & More World Mastercard και 70 ευρώ για την Miles & More World Mastercard® Gold. Η συνδρομή για κάθε πρόσθετη κάρτα Miles & More World Mastercard® είναι δωρεάν για πάντα.

Σχετικά με την πιστωτική κάρτα αξίζει να σημειωθεί ότι η ελάχιστη μηνιαία καταβολή για την Miles & More World Mastercard® είναι 2% επί του υπολοίπου της κάρτας σας, το ετήσιο επιτόκιο αγορών είναι 15,95% + 0,60% (Εισφ. Ν.128/75) και το ετήσιο επιτόκιο ανάληψης μετρητών είναι 19,40% για την Miles & More World Mastercard και 17,70%+ 0,60% (Εισφ. Ν.128/75) για την Miles & More World Mastercard Gold και ισχύει από τη μέρα της ανάληψης. Όσο για το ετήσιο επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου είναι 9,00% + 0,60% (Εισφ. Ν.128/75) και ισχύει για το υπόλοιπο που μεταφέρατε μέχρι την αποπληρωμή του

Επιπλέον η κάρτα σας προσφέρει και welcome μίλια. Συγκεκριμένα η Miles & More World Mastercard Gold σας προσφέρει 5.000 welcome μίλια ενώ 3.000 welcome μίλια προσφέρει η Miles & More World Mastercard.

Από την έκδοσή της και μετά παίρνετε 1 δωρεάν μίλι για κάθε 1 ευρώ αγορών που κάνετε με την κάρτα σας και επιπλέον δωρεάν μίλια με τη μεταφορά υπολοίπου άλλης πιστωτικής κάρτας σας ελληνικής τράπεζας (εκτός της Τράπεζας Πειραιώς, της πρώην ΑΤΕbank, του πρώην δικτύου Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, του πρώην δικτύου CPB στην Ελλάδα και της πρώην MillenniumBank), στη Miles & More World Mastercard.

Εξαργυρώνοντας τα μίλια που συγκεντρώνετε με την πιστωτική κάρτα Miles & More World Mastercard μπορείτε να κερδίσετε εισιτήρια με τις αεροπορικές εταιρείες της Star Alliance (Lufthansa, Aegean, Swiss, κ.ά.), επώνυμα δώρα από το ηλεκτρονικό κατάστημα Lufthansa WorldShop ή και ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία και ενοικίαση αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο

Οι πτήσεις επιβράβευσης εξαιρούνται πάντα από φόρους, τέλη και προσαυξήσεις. Αυτό σημαίνει ότι επιπλέον των μιλίων που απαιτούνται για την απόκτηση ενός αεροπορικού εισιτηρίου επιβράβευσης, επιπροσθέτως θα πρέπει να πληρώσετε για φόρους, τέλη & προσαυξήσεις που καταβάλλονται στις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και για τυχόν άλλες χρεώσεις υπηρεσιών που ενδέχεται να ισχύουν.

Να σημειωθεί ότι η κάρτα σας προσφέρει και δωρεάν ασφαλιστικές καλύψεις, δωρεάν ασφάλιση Shopping Protection για αγορές που κάνατε με την κάρτα σας στην Ελλάδα, δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξίδια που πληρώσατε με την κάρτα σας και ασφάλιση του υπολοίπου του λογαριασμού σε περίπτωση θανάτου ή μόνιμης ολικής ανικανότητας από ατύχημα.

Να σημειωθεί πως η πιστωτική κάρτα Miles & More World Mastercard διαθέτει τεχνολογία Chip & PIN και Contactless για πιο ασφαλείς συναλλαγές.

Alpha Bank - Aegean Bonus Visa

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να ταξιδέψετε δωρεάν είναι η κάρτα της Alpha Bank, Aegean Bonus VISA, η οποία συλλέγει μεν πόντους στο πρόγραμμα Bonus της Alpha Bank, αλλά δίνει δυνατότητα μετατροπής τους σε μίλια που ο χρήστης μπορεί να εξαργυρώσει στην Aegean σε αναλογία 1:1.

Η Alpha Bank παρέχει επίσης τη δυνατότητα έκδοσης και άλλων καρτών, χρεωστικών και πιστωτικών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Bonus, οι πόντοι των οποίων μπορούν να μεταφερθούν στην Aegean Bonus VISA και να μετατραπούν σε μίλια εξαργύρωσης. Η ελάχιστη αναλογία συλλογής πόντων είναι 1 πόντος για 1 ευρώ συναλλαγής, με ορισμένες περιπτώσεις συλλογής ωστόσο προσφέρονται 2 ή 4 πόντοι ανά 1 ευρώ (σε ορισμένες κάρτες και για ορισμένες επιχειρήσεις).

Αναλυτικότερα, για κάθε ένα ευρώ που ψωνίζεται από τις επιχειρήσεις

  • AB Βασιλόπουλος, Aegean, επιλεγμένα πρατήρια BP, Vodafone, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, Hondos Center, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΑΧΑ Ασφαλιστική, πολυκαταστήματα Notos, Hertz, Κωτσόβολος παίρνετε 4 bonus πόντους.
  • Αγοράζοντας από κάθε άλλη συνεργαζόμενη επιχείρηση παίρνετε για κάθε ένα ευρώ, δύο πόντους ενώ
  • για κάθε ευρώ αγορών σας στην Ελλάδα στο εξωτερικό και στο διαδίκτυο παίρνετε 1 πόντο.

επιπλέον μίλια μπορεί να κερδίσει κανείς απλά και με την έκδοση της κάρτας, αν αυτή πραγματοποιηθεί έως 30.6.2018. Συγκεκριμένα, με την έκδοση της Aegean Bonus Visa παίρνετε 5.000 μίλια δώρο στο Πρόγραμμα Πιστότητας Miles+Bonus, ενώ στην πρώτη συναλλαγή σε Bonus συνεργάτη παίρνετε δωρεάν 2.000 Bonus πόντους.

Η δυνατότητα εξαργυρώσεως των Miles+Bonus μιλίων σας σε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να γίνει με την AEGEAN, την Olympic Air ή με οποιαδήποτε από τις 27 εταιρίες-μέλη του δικτύου της Star Alliance, σε περισσότερους από 1.300 προορισμούς, σε 192 χώρες, καθώς και στους υπόλοιπους Συνεργάτες του Προγράμματος Miles+Bonus. Περισσότερες πληροφορίες στο www.aegeanair.com. Να σημειωθεί ότι δωρεάν προσφέρετε μόνο ο ναύλος, φόροι, τέλη αεροδρομίου και λοιπές χρεώσεις εξαιρούνται.

Αν δε χρησιμοποιήσετε την κάρτα για αγορά εισιτηρίου από την AEGEAN κερδίζετε διπλά εφόσον παίρνετε και 4 Bonus πόντους για κάθε ευρώ μίας συναλλαγής στην κάρτα σας Aegean Bonus Visa και επιπλέον τα μίλια που αντιστοιχούν στο ταξίδι σας (ανάλογα με τη κατηγορία του ναύλου του εισιτηρίου σας στην κάρτα σας Miles+Bonus.

Να σημειωθεί ότι η κάρτα είναι χωρίς συνδρομή για τον πρώτο χρόνο, γίνεται αποδεκτή παγκοσμίως όπου υπάρχει το σήμα Visa και διαθέτει τεχνολογία contactless για εύκολες, γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές. Επιπλέον η κάρτα προσφέρει και ταξδιωτική ασφάλιση

Eurobank - Πρόγραμμα €πιστροφή

Επιστροφή έως 60 ευρώ θα λαμβάνουν όσοι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν τις κάρτες της Eurobank για να αγοράζουν αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean και την Olympic Air.

Ο ελληνικός αερομεταφορέας συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή της Eurobank, συνάπτοντας μια μια μεγάλη και στρατηγικής σημασίας συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών.

Στόχος της συνεργασίας είναι να προσφέρει ισχυρό πλεονέκτημα στην αγορά αεροπορικών εισιτηρίων και στη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία αλλά και ένα υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης στους κοινούς πελάτες τους.

Αναλυτικότερα, οι κάτοχοι πιστωτικών και χρεωστικών καρτών Eurobank που συγκεντρώνουν ευρώ €πιστροφή, έχουν τη δυνατότητα να τα εξαργυρώνουν με την αγορά εισιτηρίων της Aegean μέσω του προγράμματος €πιστροφή.

Ενδεικτικά, για πτήσεις εσωτερικού, εξαργυρώνουν 25 ευρώ €πιστροφή, για πτήσεις σε κοντινούς προορισμούς εξωτερικού, 40 ευρώ €πιστροφή και για πτήσεις σε μακρινούς προορισμούς εξωτερικού, 60 ευρώ €πιστροφή.

Στα ανωτέρω, κατά περίπτωση, ποσά περιλαμβάνεται μια αποσκευή ανά επιβάτη. Δεν περιλαμβάνονται φόροι, τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται στην αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, τα ποσά των οποίων βαρύνουν τον πελάτη.

Επιπλέον, για κάθε αγορά εισιτηρίου από το δίκτυο της AEGEAN και της Olympic Air, με χρήση καρτών Eurobank που συμμετέχουν στο πρόγραμμα €πιστροφή, οι κάτοχοι κερδίζουν 3% €πιστροφή στο συνολικό ποσό που χρεώνεται στην κάρτα τους.

Εθνική Τράπεζα - go4More

Ένα αντίστοιχο πρόγραμμα διαθέτει και η Eθνική.

Με το αναβαθμισμένο Go4more η Εθνική Τράπεζα επιβραβεύει με επιστροφή τους κατόχους καρτών της τράπεζας τόσο από τις αγορές τους σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις όσο κι από τη συνολική τους σχέση με τον όμιλο. Συγκεκριμένα η συλλογή πόντων μπορεί να γίνει από:

  • Καταθετικούς και προθεσμιακούς λογαριασμούς.
  • Συναλλαγές σε ηλεκτρονικά δίκτυα εξυπηρέτησης i-bank.
  • Συναλλαγές με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες της τράπεζας.
  • Εκταμίευση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.
  • Συμμετοχή σε επενδυτικά και αποταμιευτικά προϊόντα.
  • Συμμετοχή σε Προγράμματα Ασφάλειας και Φροντίδας.

Τα ευρώ που συγκεντρώνονται από όλες τις παραπάνω πηγές αποδίδονται στην κάρτα και μπορούν να εξαργυρωθούν σε όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η Aegean και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία Manesis. Ετσι, π.χ., ο κάτοχος της κάρτας κερδίζει ευρώ από την προθεσμιακή του κατάθεση τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για τις συναλλαγές του στα δύο παραπάνω.

Για να δείτε τα συνεργαζόμενα καταστήματα με το πρόγραμμα GoMore επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.nbg.gr/go4more/#/partners

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider