Οι οπτικές ίνες «έριξαν» τη Google στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι οπτικές ίνες «έριξαν» τη Google στην Ελλάδα
Μία ταυτόχρονη βλάβη σε δύο καλώδια οπτικών ινών έφταιγε για τα πρόσκαιρα προβλήματα της Google στην Ελλάδα την Πέμπτη.

Το ταυτόχρονο κόψιμο δύο καλωδίων οπτικών ινών σε περιοχές απομακρυσμένες μεταξύ τους ήταν η αιτία που οι χρήστες των υπηρεσιών της Google, όπως το Gmail, το Drive και το Youtube αντιμετώπισαν πρόβλημα online πρόσβασης.

Συγκεκριμένα, μεσημέρι της Πέμπτης, σε αρκετές χώρες της ανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου και φυσικά και την Ελλάδα, «έπεσε» το Google για σύντομο χρονικό διάστημα την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία, έγινε κάτι πολύ «ασυνήθιστο». Προκλήθηκε μία βλάβη συνέβη μεταξύ Ιράν και Ρουμανίας, ταυτόχρονα με μία σε άλλη γραμμή στο Μόναχο της Γερμανίας. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Ιράν αναδρομολόγησε την διαδικτυακή κίνηση μέσω άλλων καλωδίων που λειτουργούσαν και το πρόβλημα δεν διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Μισή ώρα αναταραχής

Οι υπηρεσίες της ίδιας της Google δεν επηρεάστηκαν για πάνω από μισή ώρα, σύμφωνα με το BBC. Η εταιρεία ζήτησε από τους παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο να συνδεθούν με άλλους υπολογιστές εξυπηρετητές (servers), ώστε να παρακάμψουν το πρόβλημα.

Καμία εξήγηση δεν δόθηκε μέχρι στιγμής πώς κόπηκαν ταυτόχρονα δύο καλώδια οπτικών ινών σε τόσο μακρινά μεταξύ τους μέρη. Κατά καιρούς πάντως συμβαίνει τέτοια βλάβη κατά λάθος π.χ. στη διάρκεια οικοδομικών εργασιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider