Ποια τεχνολογική εταιρεία μηνύει την Google για κλοπή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποια τεχνολογική εταιρεία μηνύει την Google για κλοπή
Η Sonos μηνύει την Google για κλοπή της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν τα ασύρματα ηχεία της.

Για κλοπή της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί στα ηχεία της κατηγορεί την Google, η κατασκευάστρια εταιρεία ασύρματων ηχείων Sonos Inc.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Marketwatch, η Google κατηγορείται πως έκλεψε την τεχνολογία της Sonos και πως εκμεταλλεύεται τις κατοχυρωμένες πατέντες της, κλιμακώνοντας την ένταση που επικρατεί ανάμεσα στις δύο εταιρείες, οι οποίες ήταν συνεργάτες στο παρελθόν.

Ζητούν την απόσυρση όλων των προϊόντων

Με τη μήνυση της κατά της Google, η Sonos ζητά την απόσυρση από την αγορά των ΗΠΑ των ασύρματων ηχείων της Google, των κινητών και των laptop που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Καθώς και οικονομική αποζημίωση.

Η σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών κάποτε ήταν φιλική, όμως άρχισε να «χαλάει» όταν η Google δημιούργησε μία σειρά προϊόντων που ανταγωνίζονταν ευθέως τη Sonos στην αγορά της.

«Η Google αντιγράφει την πατενταρισμένη τεχνολογία μας στα προϊόντα ήχου με ξεκάθαρο τρόπο και έχοντας πλήρη γνώση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Sonos, Πάτρικ Σπενς και πρόσθεσε πως παρότι η Alphabet παραμένει ένας σημαντικός συνεργάτης, οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να βρουν μία κοινή λύση.

Από την πλευρά της Google, ένας εκπρόσωπος δήλωσε πως η εταιρεία δεν συμφωνεί με τις κατηγορίες και πως είναι «απογοητευμένη» που η Sonos επέλεξε τη νομική οδό, αντί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider