H TP-Link φέρνει το Neffos στα smartphones

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H TP-Link φέρνει το Neffos στα smartphones

Με τα Neffos C5, C5L και C5 Max στα 99, 129 και 169 ευρώ αντίστοιχα, μπαίνει στην ελληνική αγορά smartphones η TP-Link, η κινεζική εταιρεία η οποία μετρά ήδη 20 χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο των networking προϊόντων.

Συγκεκριμένα, στο πλάνο της εταιρείας συγκαταλέγεται η αύξηση των εσόδων στα 10 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά από 5 εκατ. ευρώ έσοδα που κατέγραψε το 2015. Ο στόχος, μάλιστα, χαρακτηρίστηκε εφικτός από τα στελέχη της εταιρείας κατά την παρουσίαση των νέων προϊόντων, αρχικά λόγω της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά των προϊόντων δικτύωσης (Wi-Fi routers) και κατ’ επέκταση λόγω της κυκλοφορίας των έξυπνων συσκευών που θα κυκλοφορήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία είναι πρώτη στην παγκόσμια αγορά του Wi-Fi για 20 συνεχόμενα τρίμηνα ενώ κατέχει την πρωτιά στα προϊόντα δικτύωσης και στην ελληνική αγορά με εκτιμώμενο μερίδιο της τάξεως του 55%

Επιπρόσθετος στόχος της TP-Link Hellas είναι να αποκτήσει το 2% της ελληνικής αγοράς smartphones στο πρώτο δωδεκάμηνο κυκλοφορίας των συσκευών.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, όπως ανακοίνωσε, προχωρά και σε στρατηγικές συνεργασίες με πρώτη αυτή με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind στη νέα υπηρεσία άμεσου Internet, ονόματι SimpleFi.

Simple-Fi

Στην περίπτωση του Simple Fi, με ένα 4G router που διαμορφώθηκε και παραμετροποιήθηκε σύμφωνα με τις εξειδικευμένες απαιτήσεις της WIND η εταιρεία έδωσε στον πελάτη την δυνατότητα να έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο Internet από οποιαδήποτε τοποθεσία. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να συνδέσει απλά τη σχετική συσκευή στην πρίζα του ρεύματος, έχοντας ενσωματώσει προηγουμένως μια ειδική κάρτα SIM. Η υπηρεσία χαρακτηρίζεται ιδανική για όσους μετακινούνται συχνά ή έχουν περιστασιακές ανάγκες για γρήγορο και σταθερό internet ή ακόμα και για την περίοδο των διακοπών. Να σημειωθεί πως δεν απαιτείται σταθερή τηλεφωνική σύνδεση και είναι εύκολο στη μεταφορά.

Neffos

Υπό την επωνυμία Neffos η εταιρεία δημιουργεί νέες τεχνολογίες και μια ευρεία γκάμα διασυνδεδεμένων συσκευών (Touchscreen Wi-Fi Router, smart plug, smart bulb,smart home router και άλλα)που βοηθούν τους ανθρώπους να ζουν πιο έξυπνα και όμορφα

Ανάμεσά τους και τα smartphones με τα οποία φιλοδοξεί να κάνει δυναμικό ξεκίνημα στον κόσμο των mobile, συνδυάζοντας όπως λέει ικανοποιητικές επιδόσεις με μια άκρως ανταγωνιστική τιμή.

Ενδεικτικά, το C5 Max, 5,5 ιντσών έχει τολμηρό και εργονομικό σχεδιασμό ενώ χαρακτηρίζεται κι από εύκολη χρήση.

Ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί με άνεση χρησιμοποιώντας μόνο το ένα του χέρι αφού οι διαστάσεις του (152x76x8,95 mm) συνδυάζονται με το χαμηλό του βάρος (161 γραμμάρια)

Το μέταλλο εναλλάσσεται με το πλαστικό προσφέροντας στο αυξημένες αντοχές. Το C5 Max υποστηρίζει dual-SIM λειτουργία και είναι εξοπλισμένο με microSD slot (για την εισαγωγή καρτών microSD). Να διευκρινίσουμε πως το Neffos C5 Max προσφέρει 16GB υπάρχει όμως και η δυνατότητα microSD θύρας, με την οποία μπορεί να φτάσει μέχρι τα 32GB.

Όπως κάθε σύγχρονο κινητό έτσι και το C5 Max έρχεται με δύο κάμερες (main sensor με γρήγορη απόκριση στα 13MP και μπροστινή κάμερα στα 5MP) με δυνατότητες autofocus και το πάντοτε απαραίτητο LED flash ενώ δύναται να τραβήξει video recording με ποιότητα στα 1080p στα 30 fps.

Το FHD (1080p) IPS display των 5.5 ιντσών αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του αφού ευθύνεται για τα υψηλά επίπεδα ευκρίνειας (η πυκνότητα των pixels αγγίζει τα 404ppi).

Τα 2GB μνήμης RAM σηκώνουν με άνεση όλες τις απαιτητικές καθημερινές εφαρμογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Play Store ενώ η GPU ARM Mali-T720 MP3 αναλαμβάνει τη διαχείριση των γραφικών. Όσο για το User Interface, η TP- Link χρησιμοποιεί το δοκιμασμένο πλέον Android Lollipop 5.1, με ενδιαφέροντα tools που το συνοδεύουν.

Η εταιρεία

H TP-Link έχει 42 γραφεία, απασχολεί 23.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε 120 και πλέον χώρες. Με 4 ερευνητικά κέντρα, εξελίσσεται συνεχώς στον τομέα του R&D καταφέρνοντας να αποσπάσει το 8% του ετήσιου τζίρου παγκοσμίως. Την προηγούμενη χρονιά πουλήθηκαν 149 εκατ. προϊόντα (4,7 προϊόντα πωλούνται ανά δευτερόλεπτο) ενώ ο τζίρος της άγγιξε τα 2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider