Τι θα δούμε στο νέο event της Apple

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα δούμε στο νέο event της Apple

Προσκλήσεις για το νέο της event άρχισε να στέλνει το βράδυ της Δευτέρας η Apple, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο. Αν και όσο πλησιάζει η ημερομηνία οι φήμες για τα νέα προϊόντα που θα μας παρουσιάσει η εταιρεία οργιάζουν, τα βλέμματα είναι στραμμένα στα νέα iPhone, τα οποία συνηθίζει να μας συστήνει στα Φθινοπωρινά της event.

Εκτός από το νέο κινητό όμως υπάρχουν υπόνοιες πως η εταιρεία θα παρουσιάσει και το νέο wearable, το Apple Watch 2, στο νέο της event, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο και για το νέο MacBook Pro, χωρίς όμως οι φήμες να ευσταθούν.

iPhone 7

Στο φθινοπωρινό της event η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη γενιά iPhone, τα iPhone 7 και iPhone7 Plus, τα οποία σύμφωνα με τις φήμες θα έχουν βελτιωμένη κάμερα, καλύτερο επεξεργαστή ενώ θα είναι πιο ανθεκτικά και στο νερό. Σύμφωνα με πηγές μια ακόμα αλλαγή που θα περιλαμβάνουν είναι πως θα απουσιάζει η υποδοχή για τα ακουστικά και θα υπάρχει επανασχεδιασμένο home button με απόκριση στην πίεση (για επιπλέον λειτουργίες).

Και οι δύο συσκευές θα μοιάζουν με το iPhone 6s, θα είναι δηλαδή ίδιου μεγέθους και σχήματος, και θα έχουν ανασχεδιασμένη κεραία που δεν καλύπτει πλέον όλο το πίσω μέρος της συσκευής.

Επιπλέον θα περιλαμβάνουν πιο γρήγορες ταχύτητες 4G και Wi-Fi, ενώ η μικρότερη μνήμη που θα είναι διαθέσιμη θα φτάνει τα 32GB. Η μεγαλύτερη θα είναι αυτή των 256GB (πιθανόν να υπάρχει μόνο στο iPhone 7 Plus).

Επιπλέον θα υπάρξουν και βελτιώσεις στην οθόνη, συμπεριλαμβανομένου και του χαρακτηριστικού True Tone, το οποίο πρωτογνωρίσαμε στο 9,7-ιντσών iPad Pro, το οποίο θα ρυθμίζει την οθόνη για να ταιριάζει με τον φυσικό φωτισμό.

Στα αποκλειστικά χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνει το iPhone 7 Plus μάλιστα συγκαταλέγεται και η 3GB RAM καθώς και μια dual lens κάμερα για ευκρινέστερες και φωτεινότερες εικόνες.

Apple Watch 2

Δεδομένων των συνθηκών και για να απορροφήσει τους κραδασμούς των 13 δισ. φόρων που πρέπει να καταβάλει στην κυβέρνηση της Ιρλανδίας κατ εντολή της Κομισιόν, η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το event για να παρουσιάσει και τη νέα γενιά wearable, το Apple Watch 2. Σύμφωνα με όσα φημολογούνται το νέο ρολόι θα είναι ανθεκτικότερο στο νερό, θα έχει βελτιωμένο επεξεργαστή και θα περιλαμβάνει, ενσωματωμένο, GPS τσιπ. Στην επόμενη γενιά Wearable της εταιρείας δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στο design όμως μπορεί να δούμε διαφορετικά υλικά κατασκευής καθώς φυσικά νέα λουράκια. Άλλωστε η εταιρεία δρομολογεί προσφορές στα ήδη διαθέσιμα λουράκια της οπότε δεν είναι απίθανο να δούμε νέα σχέδια να εμφανίζονται μέσα στο χειμώνα.

MacBook Pro

Μεγαλύτερη είναι βέβαια η αναμονή των πιστών για ένα άλλο update, το MacBook Pro, το οποίο μάλλον δεν θα κάνει το ντεμπούτο του σε αυτό το event. Το νέο MacBook Pro το περιμένουμε αργότερα μέσα στο έτος παρόλα αυτά η εταιρεία θα μπορούσε να «φρεσκάρει» κάποια από τα παλαιότερα μοντέλα σε αυτό το event. Μικρές εώς ανύπαρκτες είναι οι πιθανότητες να παρουσιαστεί κάποιο νέο iPad αυτή την περίοδο.

Ακόμα κι αν δεν παρουσιαστεί όμως τίποτα άλλο πέραν του iPhone 7, θα υπάρξει κάποια ενημέρωση για την ημερομηνία παρουσίασης των υπολοίπων συσκευών, iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3, και tvOS 10.

Το iOS 10 και το watchOS 3 λέγεται πως θα λανσαριστούν λίγο αργότερα από το event της 7ης Σεπτεμβρίου(φήμες κάνουν λόγο για 16 ή 23 Σεπτεμβρίου) ενώ το macOS Sierra θα αργήσει λίγο παραπάνω, ίσως προς το τέλος του μήνα. Όσο για την tvOS 10, ως νέα συσκευή θα μπορούσε να λανσαριστεί είτε μαζί με το iOS 10 είτε μαζί με το macOS Sierra.

Όπως και σε κάθε άλλο event έτσι και σε αυτό θα μεταδοθεί ζωντανά από το website της εταιρείας. Με αφορμή όμως και τις πρόσφατες εξελίξεις κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο μπορεί ή θέλει η Apple να μας εκπλήξει την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider