Οι αλλαγές που θα δείτε στο iPhone σας χάρη στο iOs10

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι αλλαγές που θα δείτε στο iPhone σας χάρη στο iOs10

Μια ενημερωμένη έκδοση για όλα σχεδόν τα iPhone της αναμένεται να παρουσιάσει η Apple την ερχόμενη εβδομάδα η οποία θα περιλαμβάνει ένα σωρό βελτιώσεις και αλλαγές. Το iOS 10 μάλιστα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το πιο εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα για iPhone και iPad που παρουσιάστηκε ποτέ από την εταιρεία, αφού αλλάζει ορισμένα από τα «δεδομένα» του iPhone ξέραμε μέχρι χθες.

Οι αλλαγές ίσως φανούν περίεργες στην αρχή, αλλά στο τέλος μάλλον θα σας φανούν θετικές.

  • Θα αλλάξει για πάντα ο τρόπος που ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας

Το γνωστό «σύρετε για ξεκλείδωμα» δεν θα υπάρχει πλέον. Σέρνοντας το δάχτυλο σας θα έχετε πρόσβαση σε μια εντελώς διαφορετική οθόνη γνωστοποιήσεων ενώ σέρνοντάς το αριστερά θα φτάνετε εύκολα στην κάμερα. Εάν, δε, χρησιμοποιείτε το δαχτυλικό αποτύπωμά σας, θα πατάτε το home button αντί να σέρνετε το δάχτυλό σας στην οθόνη.

  • Δυνατότητα διαγραφής όλων των εφαρμογών

Μέχρι χθες μπορούσατε να ρίξετε στον κάδο απορριμάτων τις εφαρμογές που κατεβάσατε και δεν χρησιμοποιήσατε ποτέ. Πλέον όμως θα μπορείτε να διαγράψετε κι όσες εφαρμογές της Apple θεωρείτε άχρηστες.

  • Απάντηση κλήσεων Facebook Messenger απευθείας από κλειδωμένη οθόνη

Το iOS 10 επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν κλήσεις από εφαρμογές όπως WhatsApp ή Facebook Messenger κατευθείαν στην κλειδωμένη οθόνη.

  • Εξοικονόμηση χώρου εύκολα κι απλά

Χρειάζεστε περισσότερο χώρο και δεν ξέρετε τι να σβήσετε; Μπορείτε να αφαιρέσετε μουσική από το iPhone ή το iPad σας εύκολα κι απλά, πηγαίνοντας στα Settings > Music > Optimize Storage. Το κινητό σας θα επιλέξει να αφαιρέσει τα κομμάτια που δεν σας αρέσουν πια αφού έχετε να τα ακούσετε αιώνες...

  • Καθαρό κι ελαφρύ Apple Music

Το Apple Music έχει τεράστιες αλλαγές και είναι πολύ πιο καθαρό και ελαφρύ. Άλλωστε η Apple είχε δώσει μεγάλη έμφαση κατά την τελευταία παρουσίασή της σε αυτή την υπηρεσία. Θα υπάρχει νέο output εικονίδιο στην εφαρμογή του Apple Music και στην υπόλοιπη διεπαφή της μουσικής ενώ θα εμφανίζονται και οι στίχοι του κάθε τραγουδιού. Το Apple Music θα έχει «καθαρότερο» interface και με την επιλογή της μουσικής θα εμφανίζει μια καθημερινή playlist στο χρήστη, σύμφωνη με τις μέχρι στιγμής προτιμήσεις του.

  • To iMessage στέλνει μηνύματα που κάνουν φτερά

Μηνύματα που εξαφανίζονται και πολλά περισσότερα emoji είναι τα δύο πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του iPhone. Sta ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβάνετια και η δυνατότητα εναλλαγής μεγέθους γραμματοσειράς και τα εμπλουτισμένα emojis. Επιπλέον, τα πιο προσωπικά μηνύματα θα μπορούν να «κρυφτούν» με τη χρήση του «invisible ink» (μην ανησυχείτε όμως, με swipe πάνω σε ένα μήνυμα, αυτό θα επανεμφανίζεται). Τέλος, αξίζει να ευχηθείτε σε κάποιον χρόνια πολλά (Happy Birthday) αφού εσείς θα γράφετε την λέξη και το iPhone σας θα του στέλνει μπαλόνια...!

  • Μεγαλύτερος έλεγχος στις επαφές σας

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό θα είναι πως θα μπορείτε εσείς να επιλέξετε ποιες επαφές σας θα λαμβάνουν αποδεικτικό ανάγνωσης του μηνύματος.

  • Το ξυπνητήρι θα σας στέλνει για ύπνο

Αλλαγμένο θα είναι και το ξυπνητήρι το οποίο θα έχει πλέον μαύρο φόντο. Μάλιστα η αρμοδιότητά του δεν θα είναι μόνο να σας ξυπνά αλλά να σας ειδοποιεί πως ήρθε η ώρα να πέσετε για ύπνο.

  • Θα βρίσκει που έχετε παρκάρει

Για όσους αδυνατούν να θυμηθούν που έχουν παρκάρει, το νέο iOs10 υπόσχεται να λύσει το πρόβλημά τους, αφού θα σας δείχνει που το έχετε βάλει και δεν θα γυρνάτε το τετράγωνο μέσα στην αγωνία.

  • Αναγνώριση κλήσεων και ακριβούς τοποθεσίας

Ένα νέο χαρακτηριστικό του επερχόμενου iOS 10 είναι αυτό της ενσωματωμένης αναγνώρισης κλήσεων & τοποθεσίας η οποία μάλιστα υποστηρίζει και την Ελλάδα!

Η εφαρμογή τηλεφώνου πλέον αναγνωρίζει την τοποθεσία (Πόλη & Νομό) του προθέματος (μέχρι το iOS 9.3.4 αναγνώριζε μόνο την χώρα) ενώ τα σταθερά τηλέφωνα επιχειρήσεων ή σημείων ενδιαφέροντος, εμφανίζονται όταν ο χρήστης πραγματοποιήσει ή λάβει κλήση!

  • Τέρμα ο ήχος των πλήκτων που ξέρατε μέχρι χθες

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να ξεχάσετε στο νέο iOs 10 είναι και ο γνωστός ήχος των πλήκτρων. Η νέα έκδοση έχει έναν τελείως διαφορετικό ήχο πλήκτρων.

  • Ο/Η Siri παίρνει προαγωγή

Η Apple αποφάσισε να φέρει τον/την ψηφιακό/ή βοηθό Siri στους developers, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να ανταποκρίνεται και σε απαιτήσεις third-party εφαρμογών. Για παράδειγμα, χρήστες του WeChat app, third-party εφαρμογή, θα μπορούν να πουν στη Siri να στείλει μήνυμα σε κάποιο άτομο που επιθυμούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider