OpenAI: Ανακοίνωσε το GPT-4 Turbo, το πιο ισχυρό AI μοντέλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
OpenAI: Ανακοίνωσε το GPT-4 Turbo, το πιο ισχυρό AI μοντέλο
Η OpenAI ανακοίνωσε σήμετα το καινούργιο, πιο ισχυρό μοντέλο δημιουργίας κειμένου που βασίζεται στη τεχνητή νοημοσύνη GPT-4 Turbo.

Η OpenAI ανακοίνωσε σήμετα το καινούργιο, πιο ισχυρό μοντέλο δημιουργίας κειμένου που βασίζεται στη τεχνητή νοημοσύνη GPT-4 Turbo, κατά τη διάρκεια ενός ξεχωριστού event ενώ αποκάλυψε μία νέα επιλογή που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένες εκδόσεις του viral ChatGPT chatbot. Επίσης, μειώνει τις τιμές στις χρεώσεις που οι εταιρείες και οι προγραμματιστές πληρώνουν για να χρησιμοποιούν το software της.

Οι ανακοινώσει δείχνουν πως μία από τις πιο διάσημες εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας εξελίσσει με ταχύ ρυθμό τις προσφορές της σε μία προσπάθεια να παραμείνει μπροστά από τους ανταγωνιστές της, όπως είναι οι εταιρείες Anthropic, Google και Meta στον αγώνα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το ChatGPT, που έσπασε τα ρεκόρ ως ένα από γρηγορότερα αναπτυσσόμενα app στην ιστορία μετά το λανσάρισμά του, έχει πλέον περίπου 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η OpenAI. Περισσότερες από το 92% των εταιρειών του Fortune 500 χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, καταγράφοντας μία αύξηση 80% από τον Αύγουστο.

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, η επέκταση επένδυσης της Microsoft στην OpenAI, ύψους 10 δισ. δολαρίων, η μεγαλύτερη επένδυση ΑΙ της χρονιάς, σύμφωνα με το PitchBook, ενώ τον Απρίλιο, η startup φέρεται να πούλησε μετοχές αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, φτάνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανάμεσα στα 27 και 29 δισ. δολάρια, με επενδύσεις από εταιρείες όπως Sequoia Capital και Andreessen Horowitz. Μόλις τον περασμένο μήνα, η OpenAΙ φέρεται να είναι σε συζητήσει για να κλείσει μία συμφωνία που θα οδηγούσε την αξία της εταιρείας στα 80 δισ. δολάρια.

Το GPT-4 Turbo είναι το πιο πρόσφατο AI μοντέλο, και παρέχει απαντήσεις με περιεχόμενο μέχρι τον Απρίλιο του 2023. Οι προηγούμενες εκδόσεις έφταναν μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Για παράδειγμα, εάν ρώταγε κανείς το GPT-4 ποιος κέρδισε το Super Bowl τον Φεβρουάριο του 2022, δεν μπορούσε να το απαντήσει, ενώ το GPT-4 Turbo μπορεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Citigroup: Θα γίνουν μεγάλες περικοπές στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι προκλήσεις των κατασκευαστών στον σχεδιασμό και την κατασκευή ελαστικών

H Starbucks σχεδιάζει το άνοιγμα 35.000 νέων καταστημάτων ως το 2030 και... περικοπές 3 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider