Επανάσταση στα smartphones από την realme - Πέτυχε πλήρη φόρτιση σε σχεδόν 4 λεπτά

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επανάσταση στα smartphones από την realme - Πέτυχε πλήρη φόρτιση σε σχεδόν 4 λεπτά
real me supercharge φόρτιση ταχεία 4 λεπτά
Ο νέος φορτιστής μπορεί να φορτίσει σε μόλις ένα λεπτό το 26% ενός smartphone και σε λιγότερο από 2 λεπτά το 50% της χωρητικότητας της μπαταρίας του. 

Νέα δεδομένα στη βιομηχανία της φόρτισης μπαταριών σε ηλεκτρονικές συσκευές φέρνει η realme, παρουσιάζοντας την επόμενης γενιάς τεχνολογία 320W. Χάρη σε αυτή κέρδισε τον τίτλο της εταιρείας με την ταχύτερη φόρτιση κινητού, επιτυγχάνοντας μια πλήρη φόρτιση ενός smartphone μέσα σε μόλις 4 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Να θυμίσουμε ότι η realme, η οποία συγκαταλέγεται στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες smartphone παγκοσμίως, είχε τον Φεβρουάριο του 2023 παρουσιάσει την φόρτιση 240W στη συσκευή realme GT3. Λίγο αργότερα, η Redmi παρουσίασε μια τεχνολογία 300 W, η οποία εξασφάλιζε τη φόρτιση μιας συσκευής σε 4 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα. Έκτοτε, κανένας κατασκευαστής δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το όριο μέχρι σήμερα.

Το νέο ορόσημο των 4 λεπτών

Πλέον η realme κατακτά νέο ορόσημο, το οποίο πέτυχε με τον φορτιστή 320W. Η νέα καινοτομία παρουσιάστηκε πρόσφατα σε 100 και πλέον εκπροσώπους διεθνών media στα κεντρικά γραφεία της realme στη Σενζέν της Κίνας. Κατά τη διάρκεια αυτής ο νέος φορτιστής κατάφερε να φορτίσει σε μόλις ένα λεπτό το 26% ενός smartphone και σε λιγότερο από 2 λεπτά το 50% της χωρητικότητας της μπαταρίας του.

Σε αντίθεση με τη συμβατική φόρτιση, κατά την οποία η ισχύς μεταφέρεται σε μία μόνο κυψέλη της μπαταρίας η νέα τεχνολογία ταχείας φόρτισης φορτίζει ταυτόχρονα πολλαπλές κυψέλες της μπαταρίας. Κατά την διάρκεια της επίδειξης χρησιμοποιήθηκε μια μπαταρία με χωρητικότητα 4.420 mAMB, που στοιβάζει τέσσερις κυψέλες τη μία επάνω στην άλλη, δίνοντας με τον τρόπο αυτό την δυνατότητα για 10% μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα συμβατικά σχέδια, σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση στόχος της νέας αυτής επαναστατικής τεχνολογίας είναι να επαναπροσδιορίζει την εμπειρία φόρτισης για τους χρήστες smartphone, κάνοντας τους παρατεταμένους χρόνους φόρτισης παρελθόν. «Με τη φόρτιση των 4 λεπτών, οι χρήστες μπορούν να φορτίσουν πλήρως τις συσκευές τους σε χρονικό διάστημα που θα χρειαστούν για να πάρουν απλώς έναν καφέ ή να ακούσουν ένα τραγούδι, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή φόρτισης “χωρίς αναμονή“».

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι παρά την παρουσίαση της επαναστατικής αυτής τεχνολογίας στο ευρύ κοινό η εταιρεία δεν έκανε γνωστό, το πότε θα χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς σε κάποιο από τα νέα μοντέλα της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Smartphones: Βασικό μέσο συναλλαγών σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο

Το μονοπάτι της ανάκαμψης ακολουθεί η αγορά smartphones - Οι κατασκευαστές «πρωταγωνιστές»

Samsung: Αυξάνει μερίδια και κερδίζει χρήστες με την βοήθεια του AI 

gazzetta
gazzetta reader insider insider