Ο Στιβ Βόζνιακ ελπίζει να γίνει ενιαίο νόμισμα το bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Στιβ Βόζνιακ ελπίζει να γίνει ενιαίο νόμισμα το bitcoin

Πολύ ενδιαφέρουσα βρίσκει την ιδέα ενός ενιαίου νομίσματος που θα χρησιμοποιείται από όλους ο συνιδρυτής της Apple, Στιβ Βόζνιακ συμφωνώντας με τη θέση του ιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσει σχετικά με την μελλοντική παγκόσμια εξάπλωση του κρυπτονομίσματος.

O Στιβ Βόζνιακ επανέλαβε τα λόγια του CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι πιστεύει ότι το bitcoin θα γίνει το ενιαίο νόμισμα.

«Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο Ντόρσεϊ, όχι ότι πιστεύω ότι κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί, αλλά κυρίως επειδή θα ήθελα να συμβεί. Είναι τόσο ωραία ιδέα», δήλωσε ο Βόζνιακ στο CNBC.

Ο γκουρού της τεχνολογίας που αγόρασε bitcoin όταν το ένα νόμισμα κόστιζε περίπου 700 δολάρια, δήλωσε πρόσφατα ότι δεν τον ενδιέφερε τόσο να βγάλει κέρδος από τη διαδικασία όσο να μελετήσει την τεχνολογία blockchain που κρύβεται πίσω από το bitcoin.

«Το Bitcoin ορίζεται μαθηματικά, υπάρχει μια ορισμένη ποσότητα bitcoin, ένας τρόπος που διανέμεται και είναι “καθαρό” καθώς δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτό, δεν υπάρχει εταιρεία που το διαχειρίζεται και παρ' όλα αυτά συνεχώς “μεγαλώνει”», δήλωσε ο Βόζνιακ, που διαθέτει επίσης και ένα άλλο κρυπτονόμισμα το Ethereum.

Ο ιδρυτής της Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα έχει πουλήσει όλα εκτός από ένα bitcoin.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 1.000 κρυπτονομίσματα, αλλά ο Βόζνιακ λέει ότι το bitcoin είναι το μόνο που παραμένει «αγνό». «Μόνο το bitcoin είναι καθαρό “ψηφιακός χρυσός” και το πιστεύω 100%. Όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα τείνουν να εγκαταλείψουν ορισμένες από τις πτυχές του bitcoin, όπως για παράδειγμα το να είναι απόλυτα αποκεντρωμένη η διοίκησή του. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να εγκαταλείψουν για να προσπαθήσουν να έχουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο», εξηγεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider