ΟΦΕΤ: Επενδύσεις αιχμής, Έρευνα και Καινοτομία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΦΕΤ: Επενδύσεις αιχμής, Έρευνα και Καινοτομία
Ισχυρό αποτύπωμα δημιουργεί o Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) στην κοινωνία, την οικονομία και το επιχειρείν, με επενδύσεις αιχμής, έρευνα και καινοτομία.

Ισχυρό αποτύπωμα δημιουργεί o Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) στην κοινωνία, την οικονομία και το επιχειρείν, με επενδύσεις αιχμής, έρευνα και καινοτομία.

Την τελευταία δεκαετία, ο ΟΦΕΤ, έχει επενδύσει περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA, επί της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας και της νεοσύστατης UniHerbo. Επίσης, αγοράστηκε νέα αποθήκη στην Κ. Κηφισιά για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων του Ομίλου, ενώ ξεκίνησαν και νέες γραμμές παραγωγής στην InterMed. Σήμερα, η παραγωγική ικανότητα των μονάδων ανέρχεται σε 3 δισ. δισκία και 50 εκατ. μονάδες ενέσιμα, ετησίως.

Οι βιομηχανίες του ΟΦΕΤ, με τα πρωτοποριακά και καινοτόμα σκευάσματά τους, αποτελούν αξιόπιστους πρεσβευτές της Ελλάδας και της ελληνικής παραγωγής στις 70 και πλέον αγορές του εξωτερικού, στις οποίες εξάγει.

Ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζομένους, ενώ ο ετήσιος ενοποιημένος κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 130 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθώντας πορεία διψήφιου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης τα τελευταία 15 έτη.

Παράλληλα, έχει υιοθετήσει τα SDGs και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης, ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του λειτουργίας, ενώ η διοίκηση, στοχεύει να αυξήσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό του αποτύπωμα, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα και παραμένοντας προσηλωμένη στην αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση και στο Ηθικό Επιχειρείν.

«Οδηγός» στην αριστεία και την καινοτομία

Κυρίαρχο στοιχείο της στρατηγικής του ΟΦΕΤ αποτελεί η επιδίωξη της αριστείας και της καινοτομίας, η οποία είναι βαθιά χαραγμένη στην κουλτούρα του Οργανισμού.

Μέσα στο 2021 ο Όμιλος χρηματοδότησε με ίδια κεφάλαια 23 ερευνητικές προτάσεις (οι 9 αφορούν υποτροφίες του Ιδρύματος «Κλέων Τσέτης»), ενώ συμμετείχε ως συνεργαζόμενος φορέας σε 8 συγχρηματοδοτούμενα από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) ερευνητικά έργα, καθώς και σε 1 διεθνές έργο. Από τα παραπάνω 13 σχετίζονται με την αξιοποίηση της ελληνικής βιοποικιλότητας.

Την τελευταία τετραετία 2018-2021 ο ΟΦΕΤ έχει συνολικά χρηματοδοτήσει με ίδια κεφάλαια 37 ερευνητικές προτάσεις- οι 20 αφορούν υποτροφίες της «Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) “Κλέων Τσέτης” Επιστημονικής Έρευνας και Πολιτισμού».

Mέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, εκπόνησε επίσης 28 ερευνητικά προγράμματα, εκ των οποίων τα 8 είναι συγχρηματοδοτούμενα με τη ΓΓΕΚ και τα 12 αφορούν, άμεσα ή έμμεσα, στην αξιοποίηση της βιοποικιλότητας της χώρας. Ηδη από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, ο Όμιλος ξεκίνησε την εκπόνηση επιπλέον 5 καινούριων ερευνητικών προγραμμάτων, τα οποία προστέθηκαν στα ήδη τρέχοντα. Τα προγράμματα υλοποιούνται σε συνεργασία με Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα.

Την 1η Ιουνίου 2022 η διοίκηση του Ομίλου ανακοίνωσε συνεργασίες αιχμής, με δύο κορυφαία Ινστιτούτα της χώρας, το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στην Κρήτη και το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας στα Ιωάννινα, τα οποία βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της βιοτεχνολογίας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο και CEO του Ομίλου, Ιουλία Τσέτη, η συνεργασία με τα δύο Ινστιτούτα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας θα έχει αμοιβαία οφέλη τόσο για το ίδιο το ΙΤΕ όσο και για τον ΟΦΕΤ, με κοινό στόχο την προαγωγή της εφαρμοσμένης έρευνας και της καινοτομίας, η οποία θα προέρχεται αμιγώς από ερευνητικά Ινστιτούτα με έδρα την Ελληνική περιφέρεια. «Στην Ελλάδα παράγεται βασική έρευνα, την οποία οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποστηρίξουν, με στόχο οι νέοι επιστήμονες να παραμείνουν στη χώρα μας και ταυτόχρονα να δοθεί η ελπίδα σε όσους επιθυμούν, να ακολουθήσουν το ερευνητικό πεδίο, προκειμένου η Ελλάδα να μεταμορφωθεί σε Κόμβο Καινοτομίας και Αριστείας», δηλώνει η κ. Τσέτη.

UNI-PHARMA SA: Διάκριση μεταξύ 8.000 επιχειρήσεων

Ως «ναυαρχίδα» του Ομίλου που διαγράφει εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία, η UNI-PHARMA SA, αναδείχθηκε ως Growth Winner στα Βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας "Growth Awards", που διοργάνωσαν για έβδομη συνεχή χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton.

Η UNI-PHARMA SA, μία εκ των έξι νικητριών, βάσει της αξιολόγησης που πραγματοποίησε η Επιτροπή Βραβεύσεων, διακρίθηκε για τις εξαιρετικές επιδόσεις της, έχοντας αξιολογηθεί συνολικά σε ποικίλους σημαντικούς επιχειρηματικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες.

Ο θεσμός των Growth Awards επιβραβεύει την αριστεία των επιχειρήσεων που συνδυάζουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας στη χώρα.

Η επιλογή των νικητών γίνεται μέσω της άντλησης πληροφοριών από δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, για περισσότερες από 8.000 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με γνώμονα βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider