Bristol Myers Squibb: Χτίζοντας το μέλλον για την Υγεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bristol Myers Squibb: Χτίζοντας το μέλλον για την Υγεία
...
Στην Ελλάδα αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο στον χώρο της Υγείας, αρχικά με την προσφορά των καινοτόμων και αποτελεσματικών φαρμάκων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό της.

Στην Ελλάδα, η BMS, αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο στον χώρο της Υγείας, αρχικά με την προσφορά των καινοτόμων και αποτελεσματικών φαρμάκων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό της.

Με ηγετική παρουσία στον χώρο των καινοτόμων φαρμάκων που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά σοβαρές και χρόνιες ασθένειες, η Bristol Myers Squibb (BMS) βελτιώνει τη ζωή εκατομμυρίων ασθενών, σε πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας όπου δραστηριοποιείται εδώ και 62 χρόνια.

Συνδυάζοντας την προηγμένη βιοτεχνολογία με την επιχειρηματική ευφυία, παραμένει μία από τις 7 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο και αλλάζει το θεραπευτικό τοπίο στους συμπαγείς και αιματολογικούς όγκους, τη θαλασσαιμία, την πολλαπλή σκλήρυνση, την καρδιολογία, την ψωρίαση και τις φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου, προκειμένου κάθε ασθενής να λαμβάνει το κατάλληλο φάρμακο, στη σωστή χρονική στιγμή.

Σήμερα, η BMS αλλάζει και τον τρόπο που παράγονται οι θεραπείες του μέλλοντος, αναβαθμίζοντας τον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης με νέες προσεγγίσεις και ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών, ενώ πρόσφατα έχει προβεί σε 4 μεγάλες εξαγορές με μεγαλύτερη αυτή της Celgene. Για το 2022 η επένδυση σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) έφτασε τα 11,3 δις δολάρια, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελώντας το 24,5% των εσόδων της και φέρνοντας περισσότερα από 45 νέα μόρια σε πλήρη ανάπτυξη για τα επόμενα 3 χρόνια. Η κλινική δραστηριότητα είναι έντονη και στην Ελλάδα με 47 μελέτες υπό εξέλιξη στην ογκολογία, την αιματολογία, την ανοσολογία και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 1.020 ασθενείς.

Στην Ελλάδα αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο στον χώρο της Υγείας, αρχικά με την προσφορά των καινοτόμων και αποτελεσματικών φαρμάκων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από φάρμακα σοβαρών ασθενειών και ως επί το πλείστον νοσοκομειακών, καθώς και το χαρτοφυλάκιο της Celgene, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν 40 ακόμη νέα σκευάσματα μέχρι το 2030. Με σκοπό την απρόσκοπτη διάθεση των φαρμάκων, η BMS Ελλάδας συμμετέχει ενεργά στην εξυγίανση της δημόσιας υγείας και στον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, με σημαντικές πρωτοβουλίες και μελέτες πολιτικής υγείας στις θεραπευτικές κατηγορίες που δραστηριοποιείται, αναπτύσσοντας συνεργασίες με το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας και το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας. Επιπρόσθετα, παραμένει ένας θετικός μοχλός για την εθνική οικονομία, με ανάπτυξη 27% τα τελευταία 7 χρόνια και εισροή κεφαλαίων μέσω των κλινικών προγραμμάτων που ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία, και παρά τις αντιξοότητες των υποχρεωτικών εισφορών, που για τη BMS αυξήθηκαν δυσανάλογα στην περίοδο 2017-2022, φτάνοντας το 168%.

Η BMS Ελλάδας θέτει ως προτεραιότητα την ολιστική υποστήριξη των ασθενών. Πέρα από την πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς, ενισχύει διαχρονικά και το έργο συλλόγων ασθενών γύρω από προγράμματα ενημέρωσης του κοινού για τις διάφορες νόσους, ενώ επίσης έχει σε πλήρη ανάπτυξη δύο προγράμματα υποστήριξης ασθενών στην Ελλάδα (ογκολογία και αιματολογία), καθώς και σειρά εκστρατειών εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για παθήσεις όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του δέρματος και η β-θαλασσαιμία.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η εταιρεία στέκεται πάντα κοντά στην κοινωνία και στις ευάλωτες ομάδες με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον παγκόσμιο οργανισμό φιλανθρωπικού χαρακτήρα BMS Foundation, που έχει υποστηρίξει συνολικά με 125.000 ευρώ το έργο της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Γιατρών του Κόσμου από την πανδημία και έπειτα, καθώς και εθελοντικά προγράμματα και συνεργασίες με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις όπως το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας «Αιμείς για Αιμάς».

Τέλος, η BMS για την Ελλάδα αποτελεί ένα πρότυπο εργασιακό περιβάλλον που εστιάζει στην ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαζόμενων και προωθεί έμπρακτα μία κουλτούρα συμπερίληψης και διαφορετικότητας με πάνω από τις μισές θέσεις ηγεσίας και το 60% των θέσεων ευθύνης του οργανισμού να καλύπτεται από γυναίκες. Την τελευταία διετία έχει λάβει δύο διακρίσεις, μία ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα, όπως επίσης έχει κατακτήσει και την πρώτη θέση στη Λίστα Great Place to Work for Women το 2023. Κάθε εργαζόμενος στη BMS μοιράζεται το συνολικό όραμα του οργανισμού, και δεσμεύεται προσωπικά για να ωφελήσει τον ασθενή και την κοινωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider