Έρευνα συνδέει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος με τον διαβήτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα συνδέει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος με τον διαβήτη
Οι τροφές που επιλέγουμε να καταναλώσουμε μέσα στην κάθε ημέρα μας είναι εκείνες που θωρακίζουν τον οργανισμό μας, παρέχοντάς του όλα όσα χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες του και να λειτουργήσει σωστά.

Είναι ευρέως γνωστό πως η διατροφή μας αποτελεί το Α και Ω για την υγεία μας. Οι τροφές που επιλέγουμε να καταναλώσουμε μέσα στην κάθε ημέρα μας είναι εκείνες που θωρακίζουν τον οργανισμό μας, παρέχοντάς του όλα όσα χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες του και να λειτουργήσει σωστά.

Καθώς το θέμα της διατροφής βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και σε καθημερινή βάση νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μια έρευνα έρχεται να αποδείξει τη σύνδεση της κατανάλωσης κρέατος με μια χρόνια ασθένεια, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους. Ο λόγος για τον διαβήτη τύπου 2.

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Πρόκειται για μια χρόνια πάθηση που εμφανίζεται, όταν το σάκχαρο στο αίμα μας βρίσκεται συνεχώς σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι ο πιο κοινός τύπος διαβήτη.

Σε περίπτωση που δεν τεθεί υπό έλεγχο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και θέματα στα νεφρά.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr
Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider