ΠΦΣ: Καταγγέλλει ιδιωτική φαρμακαποθήκη για συμπεριφορά εξαγωγικής εταιρείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΦΣ: Καταγγέλλει ιδιωτική φαρμακαποθήκη για συμπεριφορά εξαγωγικής εταιρείας
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Σκυλακάκης άφησε υπονοούμενα για εμπλοκή συναδέλφων φαρμακοποιών σε ελλείψεις φαρμάκων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε μέσο μαζικής ενημέρωσης ο Πρόεδρος των Ιδιωτών Φαρμακεμπόρων κ. Σκυλακάκης, άφησε υπονοούμενα για εμπλοκή συναδέλφων φαρμακοποιών σε ελλείψεις φαρμάκων.

Ο ΠΦΣ δίνει στη δημοσιότητα επιστολή ιδιωτικής φαρμακαποθήκης, προς συνεταιριστικές Φαρμακαποθήκες, στις οποίες κοινοποιεί λίστα με φαρμακευτικά σκευάσματα προς εξαγωγή, τα οποία είναι στο σύνολό τους σε έλλειψη και έχουν μεγάλη ζήτηση από τους χονδρέμπορους του εξωτερικού.

«Στην επιστολή αυτή της ιδιωτικής φαρμακαποθήκης, που ουσιαστικά συμπεριφέρεται ως αμιγώς εξαγωγική εταιρεία, ενημερώνει ότι ζητάει φάρμακα σε μεγάλες ποσότητες, ιδιαίτερα φάρμακα που είναι ελλειπτικά αλλά μπορούν να εξαχθούν, για τα οποία οι φαρμακαποθήκες που θα τα συγκεντρώσουν και θα τα αποστείλουν, όπως αναφέρει, θα έχουν μεγάλη κερδοφορία και αυξημένη ρευστότητα», αναφέρουν οι φαρμακοποιοί, επισημαίνοντας ότι:

1. Το 80% των φαρμάκων της λίστας είναι ελλειπτικά ή σε καθεστώς περιορισμένης διάθεσης
2. Η πλειονότητα των εξαγώγιμων φαρμάκων έχει κερδοφορία, όπως αποδεικνύεται από την λίστα, από 35% έως 200%
3. Για πρώτη φορά στα χρονικά εξάγονται εμβόλια ( !! )που τα περισσότερα από αυτά είναι ελλειπτικά, π.χ. το Bexsero.

«Αποδεικνύεται κατά αυτό τον τρόπο ότι η αξιοπιστία ορισμένων ιδιωτών Φαρμακαποθηκαρίων να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο Υπουργείο Υγείας, περί εξαγωγών μόνο των πλεοναζόντων ποσοτήτων σε φάρμακα αφού πρώτα εξασφαλιστεί η φαρμακευτική αγωγή του Έλληνα ασθενή, είναι ανύπαρκτη. Και ότι επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στην κρίση και στην προαίρεση τους για κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας», αναφέρει ο ΠΦΣ.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα ζητούν οι φαρμακοποιοί

Παράλληλα ζητά από τον Πρόεδρο του ΕΟΦ να λάβει άμεσα μέτρα, πατάσσοντας τις αθέμιτες και ανεπίτρεπτες αυτές πρακτικές, οι οποίες πλήττουν βαθύτατα τη δημόσια υγεία, το δημόσιο συμφέρον και την αξιοπρέπεια του Έλληνα ασθενή.

Ο ΠΦΣ κοινοποιεί την επιστολή της ιδιωτικής φαρμακαποθήκης, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία της είναι στην διάθεση κάθε ελεγκτικού μηχανισμού καθώς και την λίστα φαρμάκων στην οποία -όπως τονίζει- αναφέρονται τα υψηλά ποσοστά κέρδους, η ζήτηση των μεγάλων ποσοτήτων και οι ονομασίες των φαρμάκων και των εταιρειών.

Η επιστολή που κοινοποίησαν οι φαρμακοποιοί αναφέρει συγκεκριμένα:

«Καλησπέρα σας, Η Φαρμακαποθήκη μας, ψάχνει να δημιουργήσει νέες συνεργασίες με συνεταιρισμούς και εφόσον θέλετε να συνεργαστούμε, θα είναι χαρά μας. Η συνεργασίες που ψάχνουμε, έχουν να κάνουν με τα ελλειπτικά και εξαγώγιμα είδη, για τα οποία η φαρμακαποθήκη μας ζητά σε μεγάλες ποσότητες και σε καλύτερες τιμές από τις χονδρικές. Επιπλέον είμαστε σε θέση να εξοφλούμε άμεσα τα τιμολόγια αγορών. Το κόστος μεταφοράς εννοείται ότι το επιβαρυνόμαστε εμείς.

Συνοπτικά, ο συνεταιρισμός σας θα έχει μεγαλύτερο κέρδος και καλύτερη ρευστότητα. Παρακαλώ σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να ξεκινήσουμε συνεργασία, είτε να μου απαντήσετε στο συγκεκριμένο email, είτε να με καλέσετε τηλεφωνικώς», αναφέρει η επιστολή που κοινοποίησε ο ΠΦΣ, ο οποίος σημειώνει ότι η τόσο η επιστολή όσο και η παρούσα ανακοίνωση και τα αναφερθέντα στοιχεία θα κοινοποιηθούν στον Πρόεδρο του ΕΟΦ και στον Υπουργό Υγείας .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα εγκαίνια του Tourism EXPO Japan 2024 η Όλγα Κεφαλογιάννη

Δούκας: «Θέλουμε μια Αθήνα με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τα οχήματα»

Ο «δεκάλογος» για την καταπολέμηση της επιδημίας του καπνίσματος – Τι προτείνει η SCOHRE

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider