Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις 630 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις 630 μονάδες
O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 622,28 μονάδες σημειώνοντας ήπια πτώση 0,48%.

Με μικρές απώλειες κινείται την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας αντίθετη κατεύθυνση από την αγορά ομολόγων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 622,28 μονάδες σημειώνοντας ήπια πτώση 0,48%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,55 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, 14 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές το ζητούμενο της σημερινής συνεδρίασης είναι η ανάκτηση των 630 μονάδων. Ωστόσο οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τραπεζικές μετοχές δεν είναι ικανές να οδηγήσουν υψηλότερα το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι επενδυτές επηρεάζονται πλέον από το πολωμένο πολιτικό κλίμα και τις ανησυχίες πως το 2019 θα εξελιχθεί σε ένα παρατεταμένο προεκλογικό έτος.

Στην αγορά ομολόγων τα πράγματα είναι καλύτερα με τη ψήφιση του προϋπολογισμού να δημιουργεί βραχυπρόθεσμα θετικό κλίμα. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου σημειώνει πτώση στο 4,31%, από 4,38% χθες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,27%), της Coca Cοla HBC (-1,23%) και του ΟΤΕ (-0,77%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,58%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,12%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Creta Farm +10,00% και Μοτοδυναμική +3,23%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία(κ) -8,82% και Reds -5,33%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider