6 πολύ καλοί λόγοι για να προστατεύσετε το σπίτι σας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
6 πολύ καλοί λόγοι για να προστατεύσετε το σπίτι σας
Η λίστα που εξηγεί, γιατί χρειάζεται να σκεφτούμε σοβαρά την ασφάλιση κατοικίας.

Το 2020, ελέω πανδημίας, περάσαμε και περνάμε στο σπίτι μας περισσότερο χρόνο από ποτέ. Αξιοποιούμε με νέους τρόπους τους χώρους του, μετατρέπουμε -εξαιτίας της τηλεργασίας- δωμάτιά του σε «επαγγελματικές στέγες», καλούμε πολύ συχνότερα από όσο στο παρελθόν φίλους μας στο σαλόνι του, ερχόμαστε στην ουσία πιο κοντά του. 

Μήπως ήρθε, λοιπόν, η ώρα να του δείξουμε έμπρακτα την πραγματική αξία που έχει στη ζωή μας, προχωρώντας σε ασφάλιση κατοικίας; 

H ερώτηση είναι ρητορική και θα σας εξηγήσουμε με 6 βασικά επιχειρήματα το γιατί:

1. Είναι γεμάτο σημαντικές αναμνήσεις

Στην τραπεζαρία του σπιτιού μας είναι η φωτογραφία στην οποία σβήναμε στραβωμένοι τα κεράκια της τούρτας μας στα πέμπτα μας γενέθλια. Στο μπαλκόνι του με το λάστιχο παίξαμε με τα ξαδέρφια μας τα πρώτα μας μπουγέλα. Στα πλακάκια της κουζίνας μπουσούλησε για πρώτη φορά το παιδί μας. Κάθε τετραγωνικό του σπιτιού μας είναι συνδεδεμένο με μια πάρα πολύ έντονη ανάμνηση που ομορφαίνει τη ζωή μας.

insider

2. Μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε, όταν βρισκόμαστε έξω με μια παρέα που δεν περνάμε καθόλου καλά; Τι μας έρχεται στο μυαλό, όταν περπατάμε μέσα στη βροχή και έχουν βραχεί τα παπούτσια και τα ρούχα μας; Σε ποιο μοναδικό μέρος του πλανήτη θέλουμε να διακτινιστούμε μετά από μια κοπιαστική μέρα στο γραφείο; Το σπίτι μας είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, όταν είμαστε κουρασμένοι, όταν θέλουμε να απομονωθούμε, όταν θέλουμε να ξεκουραστούμε, γιατί πολύ απλά είναι το μέρος που μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά ασφαλείς.

3. Αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό μας στοιχείο

Στο σπίτι μας έχουμε τα χρήματα και τα κοσμήματά μας. Το laptop, το pc μας και τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές αξίας που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Πέρα από το συναισθηματικό μας δέσιμο μαζί του, το σπίτι μας αποτελεί στην ουσία το μεγαλύτερο μας περιουσιακό στοιχείο. Για αυτό και με τα νέα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Anytime μόνο από €3 το μήνα, μπορούμε να χαρίσουμε στο σπίτι μας και το περιεχόμενό του την προστασία που του αξίζει και σε μας την ηρεμία που χρειαζόμαστε κάθε στιγμή.

insider

4. Οι συχνές φυσικές καταστροφές

Τα τελευταία χρόνια η ανθρωπότητα έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο κάθε πηγή ενέργειας που μας παρέχει το περιβάλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερες ανά τον κόσμο κατοικημένες περιοχές να βρίσκονται εκτεθειμένες σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Δυστυχώς, πλέον καταιγίδες, πλημμύρες και δυνατοί άνεμοι μπορούν να προκαλέσουν φθορές στο αυτοκίνητο ή το σπίτι μας. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σεισμογενής χώρα.

5. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε σε περίπτωση που χάσουμε τα κλειδιά μας

Όσο προσεκτικός και να είναι κάποιος, θα υπάρξουν φορές στη ζωή του που θα κλειδωθεί έξω από το σπίτι του, χάνοντας τα κλειδιά του. Δε θα έχει δώσει αντικλείδι σε κανένα δικό του άνθρωπο και ο μόνος τρόπος, για να μπει στο σπίτι, θα είναι να καλέσει τον κλειδαρά. Ο κλειδαράς θα ανοίξει την πόρτα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και θα του ζητήσει ένα τσιμπημένο ποσό για μία απροσεξία.

insider

Ένα ποσό, το οποίο δε θα χρειάζεται να πληρώνει πλέον όποιος χάσει τα κλειδιά του, αφού στα ασφαλιστικά προγράμματα Value και Premium της Anytime προσφέρεται εντελώς δωρεάν η εξαιρετικά χρήσιμη κάλυψη της «Αντικατάστασης Κλειδαριάς», με την οποία καλύπτεται:

-το κόστος αποκατάστασης ζημιάς στην κλειδαριά του ασφαλισμένου σπιτιού που εμποδίζει την είσοδό μας σε αυτό ή έχει προκαλέσει τον εγκλωβισμό κάποιου ατόμου στο σπίτι και χρειάζεται η επέμβαση κλειδαρά.

-το κόστος αντικατάστασης κλειδαριάς του ασφαλισμένου σπιτιού μετά από απώλεια ή κλοπή των κλειδιών μας και με την προϋπόθεση να το δηλώσουμε στην αστυνομία.

6. Το χαμηλό κόστος της ασφάλισης

Μπορεί το σπίτι μας να είναι, όπως προαναφέραμε, γεμάτο σημαντικές αναμνήσεις, ο χώρος που μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς και να αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό μας στοιχείο, αυτό όμως δε σημαίνει πως για να το προστατεύσουμε χρειάζεται να πληρώσουμε μια περιουσία. 

Η Anytime μας δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσουμε τόσο το σπίτι μας, όσο και το περιεχόμενό του με πολύ μικρό κόστος. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως πολλές φορές ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας είναι πιο οικονομικό και από την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας.

Είναι σίγουρο πως πέρα από τους παραπάνω έξι λόγους, ο καθένας από εμάς έχει ακόμα τουλάχιστον άλλους τόσους για τους οποίους αγαπά το σπίτι του και θέλει να το προστατεύσει. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφτεί την Anytime και να επιλέξει ένα από τα ασφαλιστικά προγράμματά της.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider