Ερρίκος Ντυνάν: Ιατρική φροντίδα χωρίς σύνορα Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2023 η Ελλάδα προσέλκυσε περισσότερους από 32 εκατομμύρια επισκέπτες, οι οποίοι συμβάλλουν σχεδόν κατά 25% στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας.
Επιτακτική ανάγκη η υιοθέτηση μιας υγιούς φαρμακευτικής πολιτικής Τα τελευταία 11 χρόνια, η φαρμακοβιομηχανία έχει συνεισφέρει πάνω από 18,1 δισ. ευρώ μέσω υποχρεωτικών επιστροφών, εξασφαλίζοντας πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες.
Ύπνος: Η καλή μέρα από το (προηγούμενο) βράδυ φαίνεται Για κάποιους ανθρώπους ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος αποτελεί μία καθημερινή πρόκληση, στην οποία δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν.
Στέλιος Προδρόμου (GENESIS Pharma): «Επεκτεινόμαστε στρατηγικά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη» Σημαντική η επέκταση της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS Pharma στην Ευρώπη. Οι θεραπείες υψηλής τεχνολογίας, οι διεθνείς συνεργασίες και οι στόχοι για το μέλλον.
Η βιομηχανία γενοσήμων ενθαρρύνει και προωθεί την καινοτομία H ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει προβεί σε αξιόλογες προσπάθειες στο φάσμα της οριακής καινοτομίας, για τις οποίες έχει αναγνωριστεί διεθνώς.
Sobi: Μεταμορφώνουμε τη ζωή των ανθρώπων με σπάνια νοσήματα Με ένα ισχυρό και αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων στους τομείς της αιματολογίας, της ανοσολογίας και της εξειδικευμένης φροντίδας, η Sobi συνεχίζει να χαρίζει «σπάνια δύναμη» σε «σπάνιους ανθρώπους».
Ογκολογικά Συμβούλια: Ο στόχος της παγκόσμιας τάσης που ενεργοποιείται στην Ελλάδα Η θεραπεία του καρκίνου δεν είναι «ενός ανδρός αρχή», αλλά μίας ομάδας που αποφασίζει για την αλληλουχία των θεραπευτικών χειρισμών σε κάθε ογκολογικό ασθενή.
Το ίδρυμα Choose Life σε μια εκστρατεία αγάπης και αλληλεγγύης Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιματολογικών Κακοηθειών στις 28 Μαΐου, το ίδρυμα Choose Life με όραμα την ενίσχυση της ελπίδας και την προσφορά ζωής, μας καλεί να συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα εκείνων που αντιμετωπίζουν κακοήθειες του αίματος.
Κλινικές μελέτες: Πτωτική η τάση στην Ευρώπη – «Δειλά» βήματα στην Ελλάδα Τα οφέλη των Κλινικών Μελετών είναι πολλαπλά, πρωτίστως για τους ασθενείς που συμμετέχουν σε αυτές, αλλά και για την οικονομία της χώρας.
Το μέλλον της ξενομεταμόσχευσης είναι κοντά στο παρόν Σωτήρια για εκατομμύρια ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο εκτιμάται ότι θα αποβεί η μεταμόσχευση οργάνων ζώων στον άνθρωπο (ξενομεταμόσχευση), επεκτείνοντας τη δεξαμενή δωρητών οργάνων.
Στροφή στην πρόληψη: Η υπεραξία του προσυμπτωματικού ελέγχου Ο προσυμπτωματικός έλεγχος μειώνει δραστικά τον κίνδυνο θανάτου από διαφορετικές μορφές καρκίνου και τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, που αποτελούν τις πιο συχνές αιτίες θανάτου στο Δυτικό κόσμο.
Η έξαρση των ιδιωτικών δαπανών υγείας στην Ελλάδα Οι Έλληνες πληρώνουν για ιδιωτικές δαπάνες υγείας το 35% ενώ ο μέσος Ευρωπαίος διαθέτει το 15%. Παρατηρείται διαχρονικά μια συνεχής απόκλιση από τον μέσο όρο της ΕΕ-27 σε βάρος των Ελλήνων.
Γεωργιάδης στο Insider: Kίνητρα στελέχωσης των δομών υγείας στα νησιά- Τι λέει για διαχείριση πόρων, ιδιωτικές δαπάνες και clawback Στο επίκεντρο η στελέχωση του ΕΣΥ. Στο 100% η αύξηση των απογευματινών χειρουργείων το 2ο μήνα. Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του clawback. Τι απαντά για τη μετακύλιση κόστους στους πολίτες.
Στο «Ερρίκος Ντυνάν» το ρομποτικό σύστημα Da Vinci Xi 4ης γενιάς Το νέο ρομποτικό σύστημα Da Vinci Xi 4ης τεχνολογικής γενιάς έχει εγκατασταθεί στο «Ερρίκος Ντυνάν», στο πλαίσιο της συνεχούς ανανέωσης του εξοπλισμού του νοσοκομείου με τεχνολογία αιχμής. Το νέο σύστημα υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη χειρουργική ασφάλεια και ακρίβεια, με ταχύτερη ανάρρωση, σημαντική μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και διακριτικές τομές για βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.
Αποκωδικοποίηση των μυστηρίων του ανθρώπινου εγκεφάλου με ΑΙ – Τι αλλάζει στην ψυχική υγεία Η εποχή της ΤΝ, που τώρα αρχίζει στην Ψυχιατρική, οδηγεί στην αποκωδικοποίηση των μυστηρίων του ανθρώπινου εγκεφάλου, συμβάλλοντας στην περαιτέρω κατανόηση των αιτιολογικών μηχανισμών των ψυχιατρικών και νευρολογικών νόσων.
Χρονιά ιστορικής σημασίας για τη θαλασσαιμία Στην Ελλάδα, 8% (1 στους 12) του γενικού πληθυσμού είναι φορέας β-θαλασσαιµίας, ενώ σε ορισμένες περιοχές η συχνότητα των φορέων φτάνει το 15%-20% του πληθυσμού.