Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη
Το Χρηματιστήριο Αθηνών εναρμονίζεται με το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών, το οποίο συνδέεται με τη νέα αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου από τη Fed.

Με πτώση άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών, το οποίο συνδέεται με τη νέα αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου από τη Fed.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 615,61 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,54%. Ανοδικά κινούνται 11 μετοχές, 26 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,59 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές διεθνώς εγκαταλείπουν τις μετοχές και στρέφονται στα ομόλογα, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Από την αρχή του μήνα ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές των ανεπτυγμένων και αναδυόμενων αγορών έχει σημειώσει πτώση περίπου 6%, με τον S&P 500 να έχει κινηθεί περίπου 8% χαμηλότερα.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει άμεσα το Χρηματιστήριο Αθηνών που ως περιφερειακή αγορά αυξημένου ρίσκου, δέχεται πρώτη τα απόνερα αυτής της αλλαγής της επενδυτής στρατηγικής.

Στη σημερινή συνεδρίαση από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-2,56%), της Aegean Airlines (-2,28%), της Μυτιληναίος (-2,10%) και της Εθνικής (-1,98%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,10%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Creta Farm +10,00% και ΟΛΘ +3,38%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντραλότ -4,68% και Audiovisual -3,94%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider