Θετική εκκίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την τριήμερη αργία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική εκκίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την τριήμερη αργία
Ο τζίρος των συναλλαγών είναι μικρός και οι επενδυτικές τοποθετήσεις επιλεκτικές.

Με θετικό πρόσημο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, μετά την τριήμερη αργία λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. Ο τζίρος των συναλλαγών, ωστόσο, είναι μικρός και οι επενδυτικές τοποθετήσεις επιλεκτικές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 613,47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,80%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,95 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 11 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και άλλες ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθεί να ακολουθήσει τη χθεσινή αντίδραση της Wall Street, κάτι που όμως γίνεται με χαμηλή επενδυτική συμμετοχή.

Βραχυπρόθεσμα το στοίχημα της αγοράς είναι αν ανακτήσει τις 630 μονάδες, επίπεδα που αποτελούν απαραίτητο σκαλοπάτι για να κινηθεί υψηλότερα.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (+3,23%), της Viohalco (+2,41%), της Πειραιώς (+2,37%), της Eurobank (+2,07%) και της ΔΕΗ (+2,00%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,96%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,36%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ +7,04% και ΓΕΚΕ +5,51%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντερτέκ -12,00% και Τεχνική Ολυμπιακή -5,59%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider