Ξανά στις 600 μονάδες το Χρηματιστήριο – Πιέσεις στις τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξανά στις 600 μονάδες το Χρηματιστήριο – Πιέσεις στις τράπεζες
Οι πωλητές κάνουν έντονη την παρουσία τους μετά την αρχική ευφορία που προκάλεσε το χθεσινό θετικό κλείσιμο στη Wall Street.

Προσπάθεια διατήρησης των 600 μονάδων βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με τους πωλητές να κάνουν έντονη την παρουσία τους μετά την αρχική ευφορία που προκάλεσε το χθεσινό θετικό κλείσιμο στη Wall Street.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 603,88 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,77%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 31 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Πρωταγωνιστής της πτώσης είναι ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών που χάνει 2,72% εν μέσω των πληροφοριών πως απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας οδήγησε στο να διαγραφούν απαιτήσεις συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ που είχαν εγγράψει τα πιστωτικά ιδρύματα στους ισολογισμούς τους.

Η Alpha Bank υποχωρεί κατά 4,12%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 2,37%, η Εθνική Τράπεζα κατά 1,81% και η Eurobank κατά 0,87%.

Πιέσεις εκδηλώνονται και στα ελληνικά ομόλογα. Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,4% την υψηλότερη σε διάστημα ενός μηνός.

Αρνητικά στο κλίμα που επικρατεί σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συμβάλει και η εκτίμηση της ΕΚΤ πως η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί το 2019 και να παραμείνει σταθερή για τα επόμενα δύο χρόνια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ η ανάπτυξη του παγκόσμιου ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,8% αυτό το έτος, για να υποχωρήσει στο 3,5% το 2019. Για την περίοδο 2020-2021 η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει σταθερή σε γενικές γραμμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider