Τέλος στο 7ήμερο πτωτικό σερί επιχειρεί να «βάλει» το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στο 7ήμερο πτωτικό σερί επιχειρεί να «βάλει» το Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο επιχειρεί αντίδραση μετά από επτά πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 7,81%.

Με το ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εναρμονίζεται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρώντας να ανακτήσει τα επίπεδα των 600 μονάδων.

Το Χρηματιστήριο αντιδρά μετά από επτά πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 7,81%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 601,86 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,67%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα στα 0,92 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 10 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Θετικά συμβάλει και στο κλίμα η μικρή αγοραστική διάθεση στην αγορά ομολόγων. Το δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,3%, από 4,4% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει ο δείκτης των Τραπεζών (+1,47%). Από τις τραπεζικές μετοχές ξεχωρίζουν οι μετοχές της Πειραιώς (+2,56%), της Εθνικής (+2,41%) και της Eurobank(+2,31%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,95 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,88%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πλαστικά Κρήτης+4,24% και Ιντραλότ+3,33%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Νάκας -10,00% και Autohellas-2,68%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider